Hopp til innhold
James Bond filminnspilling Sæbø
Foto: Rune Sæbønes/Møre Nytt

Film og serie i Møre og Romsdal

 • Mest sette dokumentarfilm

  Oscar-kandidaten Fedrelandet er allereie den mest sette dokumentaren på kino på over fem år. Det opplyser Norsk Filmdistribusjon.

  Margreth Olin er regissør og produsent, og ho står også bak Mannen fra Snåsa, som er Norges mest sette dokumentar dei siste 20 åra.

  Fedrelandet hadde premiere 1.september og er sett av over 44 000.

  Fedrelandet blir Norges Oscar-kandidat
  Foto: Astrid Johanne Sørnes / NRK
 • Valgt ut til stor filmfestival

  Margreth Olins naturdokumentar «Fedrelandet» har blitt valgt ut til Toronto International Film Festival. Det melder Norsk Filmdistribusjon i en pressemelding.

  – Vi er enormt glade for at filmen er valgt ut til Toronto og får sin Nordamerikanske premiere her. Dette har vært et ønske og mål siden starten og betyr mye for filmens videre liv. Jeg er spent på mottagelsen hos det kanadiske publikummet, de lever tett på og elsker natur slik nordmenn gjør, sier regissør, produsent og manusforfatter Olin.

  Olin er fra Stranda på Sunnmøre. I 2009 hadde hun filmen «Engelen» med på festivalen.

  Fedrelandet har premiere i Norge 1. september.

 • Suksess for «Troll»

  Den norske filmen «Troll», som mellom anna er spelt inn i Rauma, er no den mest sette filmen i verda med eit anna språk enn engelsk på Netflix. Filmen er vist 128 millionar timar på to veker og tala aukar framleis, opplyser Netflix. Filmen toppar listene over den mest sette filmen med eit anna språk enn engelsk i 93 land.

 • Rekord for en ikke–engelskspråklig film

  Ferske tall fra Netflix viser at filmen «Troll» har blitt vist hele 75.86 millioner timer på én uke – verden over. Det er rekord for en ikke – engelskspråklig film på Netflix, opplyser Netflix selv.

  – Jeg hadde aldri trodd at vår norske troll-film skulle nå så bredt ut over hele verden. Det er helt fantastisk, sier regissør, Roar Uthaug. Produsentene er også svært fornøyd med nyheten. Filmen ble lansert forrige uke, og ble fort sett verden over.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022
 • «Troll» var den mest sette filmen på Netflix 2. desember 

  Seertallene har skutt noe voldsomt i været etter at «Troll» hadde premiere på Netflix 1. desember. Dagen etter var filmen den mest sette filmen i hele verden. – Jeg synes det var noen flotte scener fra kommunen vår og på slutten kunne man kanskje tro at det også kommer en oppfølger, sier ordfører i Rauma, Yvonne Wold, til Åndalsnes Avis. Flere av filmens spektakulære scener er innspilt i Rauma. Espen Aukan fra Kristiansund har skrevet manuset, og filmen har fått terningkast fem av Filmpolitiet.

  Troll
  Foto: Jallo Faber / Netflix © 2022
James Bond-filminnspeling på Atlanterhavsvegen.
Home Launch Tom Cruise

Tom Cruise får filme i Norge

Tom Cruise

Tom Cruise ber om å få møte Erna Solberg

Atlanterhavsveien i storm

Her kan den neste James Bond bli spelt inn