NRK Meny
Eliteserien fotball 2017: Aalesund-Lillestrøm (3-1)
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb spiller i Eliteserien i Norge. Klubben ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger.

 • Innbyrdes oppgjør kan avgjøre

  Hvem som rykker ned av Aalesund og Sogndal kan bli avgjort på innbyrdes oppgjør. Det kan bli først gang dette skjer siden dagens serieordning startet i 1963. Det skriver Sogn Avis. Aalesund ligger på kvalifiseringsplassen siden de har scoret ett mål mer. Men dersom Sogndal spiller 1–1 mot Vålerenga, og Aalesund spiller 0–0 mot Strømsgodset vil lagene ligge helt likt. Det samme skjer dersom Sogndal vinner 2-1, mens det blir 1–0 til Aalesund, eller at Sogndal taper 1–2 og Aalesund taper 0–1. Om innbyrdes oppgjør blir avgjørende stiller Sogndal sterkest etter å ha vunnet begge årets kamper mot Aalesund.

 • Skjermer treneren

  AaFK-trener Trond Fredriksen vil ikke være like tilgjengelig for media lenger. Klubben har innført restriksjoner, og to dager i uken vil ikke pressen få møte treneren. Klubben gjør dette for å styrke fokuset på de sportslige prestasjonene.

  Trond Fredriksen
  Foto: Terje Reite / NRK
 • Overgang frå AaFK til Smp

  Marknadssjef Kjell Slinning sluttar i Aalesunds Fotballklubb for å bli administrerande direktør i Sunnmørsposten. Slinning har vore i AaFK i ti år, men går av ved årsskiftet. Administrerande direktør Geir Steinar Vik seier til nettsidene til klubben at prosessen med å finne ein ny marknadssjef har starta.

  Kjell Slinning
  Foto: Olav Arne Nedrelid / NRK
 • Omgangssyke i AaFK

  Aalesunds midtstopper Oddbjørn Lie starter likevel ikke kveldens kamp mot Odd i Skien. Lie var med i den offisielle startoppstillingen til kampen, men er sendt tilbake til hotellet med omgangssyke. Daniel Leo Gretarsson overtar plassen i AaFKs midtforsvar.

AaFK under press då Kjelsås traff stanga for andre gang i kampen.
AaFK blir pressa av Kjelsås, som headar i stanga.
Herd ypper seg mot storebror Aalesund - igjen.