NRK Meny
Eliteserien fotball 2017: Aalesund-Lillestrøm (3-1)
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2017 rykket klubben ned til OBOS-ligaen.

 • Ny assistent på plass i AaFK

  Andrea Loberto er ny assistenttrenar for Aalesunds Fotballklubb. 43-åringen er født i Italia, men har jobba i fotballakademiet til Leeds United. I Noreg har han tidlegare vore ein del av både Vålerenga, Rosenborg, Haugesund og Fredrikstad, skriv AaFK på sine nettsider.

  Andrea Loberto
  Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK
 • Joore ferdig

  Assistenttrener Anton Joore er ferdig i Aalesunds Fotballklubb. I en pressemelding heter det at Joore og klubben har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Nederlenderen kom til klubben sommeren 2016, og hadde opprinnelig kontrakt ut 2018.

 • Joore uønsket i Aalesund FK

  Sunnmørsposten skriver onsdag kveld at Anton Joore er uønsket som AaFKs assistenttrener i kommende sesong. Etter det avisen erfarer er klubben i dialog med å løse nederlenderen fra kontrakten, som varer ut 2018. Joore kom til Aalesund fotballklubb i 2016. AaFK starter sesongoppkjøringen førstkommende mandag, under ny trener Lars Bohinen. Ingen fra klubben har foreløpig gitt en kommentar til saken, skriver avisen.

  Trond Fredriksen og Anton Joore
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Enig med Fredriksen

  Aalesunds Fotballklubb og tidligere trener Trond Fredriksen har blitt enig om et sluttoppgjør. Begge parter er tilfreds med å kunne skilles som forlikte og vi er enige om å ikke informere om de nærmere detaljer i avtalen. – Vi takker Trond for lang og god tjeneste i AaFK, og ønsker han lykke til videre i karrieren, sier styreleder Jan Petter Hagen ifølge klubbens hjemmeside.

AaFK under press då Kjelsås traff stanga for andre gang i kampen.
AaFK blir pressa av Kjelsås, som headar i stanga.
Herd ypper seg mot storebror Aalesund - igjen.