Hopp til innhold
Aalesund mot Raufoss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2017 rykket klubben ned til 1.divisjon.

 • VIF-opptur fortsetter etter seier mot Aalesund

  Odin Thiago Holm (19) og Osame Sahraoui (21) tok ansvar og satte fyr på kampen da Vålerenga slo Aalesund 4-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag kveld.

  Vålerenga hadde lenge trøbbel med å bryte ned et lavtliggende Aalesund-lag i Oslo, og et blokkert skuddforsøk fra Osame Sahraoui var det nærmeste de blåkledde kom nettsus mot den oransje forsvarsveggen før pause.

  I det klokken bikket 60 minutter løsnet det for hovedstadslaget. To minutter senere økte Osame Sahraoui ledelsen med en perle av et skudd.

  Derfra og ut ble søndagens kamp en eneste stor parademarsj for Dag-Eilev Fagermos gutter. De blåkledde fortsetter med det sin strålende form i Eliteserien, og Oslo-laget står nå med fem strake seirer i serien for første gang siden 2010-sesongen.

  Vålerenga rykker med det opp på en sjetteplass i Eliteserien. (NTB/NRK)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Aalesund
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Kitolano klar for AaFK

  John Kitolano (22) er klar for AaFK etter at klubben har blitt einige med Odd om eit kjøp av forsvarsspelaren. Det skriv klubben i ei pressemelding.

  Kitolano, som har spelt 63 kampar for klubben frå Skien, har skrive under på ei avtale som strekk seg ut 2025-sesongen.

  – Vi er veldig glad for å få John til AaFK. Han har et stort potensial, er ung, seriøs og ein flott fyr. Han har god fysikk, stor fart og spennande offensive kvalitetar. Vi gleder oss til å jobbe saman med han og få ut det store potensialet som ligg der. Eg trur AaFK supporterane har noko å glede seg til, seier trener Lars Arne Nilsen.

  Eliteserien fotball 2021: Vålerenga - Odd (1-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Hatlehol til Bryne

  AaFK og Bryne har blitt einige om ein overgang for Jørgen Hatlehol (25). Det melder klubben i ei pressemelding. Midtbanespelaren frå Vatne har ti år bak seg som Aalesundspelar. Sidan opprykket til Eliteserien har ikkje Hatlehol vore på bana ein seriekamp. No tek han altså turen ned ein divisjon i håp om å få meir speletid. Hatlehol enda på 104 kampar for AaFK.

  Ålesund 20200913. Aalesunds trener Lars Arne Nilsen peker fremover på banen i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sarpsborg 08 på Color Line Stadion. Jørgen Hatlehol til venstre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Forlenger oppholdet i AaFK

  Aalesunds Fotballklubb har blitt enig med Alexander Juel Andersen (31) om en kontrakt som har varighet ut 2023-sesongen, skriver klubben i en pressemelding. Dansken har hatt en korttidskontrakt, så hans siste kamp ville vært mot Bodø/Glimt lørdag. Nå har han takket ja til å forlenge kontrakten i halvannen sesong til.

  – Jeg er veldig fornøyd med å skrive under på kontrakten. De fire månedene jeg har vært her har gått veldig fort, og både jeg og familien min har funnet oss veldig godt til rette, noe som har vært viktig for meg, sier Juel Andersen i pressemeldinga.

  Alexander Juel Andersen
  Foto: Aalesunds Fotballklubb
 • AaFK-talent lånt ut til Brattvåg

  AaFK-spelar Stian Aarønes Holte (19) blir lånt ut til 2.-divisjonsklubben Brattvåg, skriv klubben på sine nettsider.

  Aarønes Holte signerte si første proffkontrakt med Aalesund i fjor.

  – Eg trur eit utlån til Brattvåg er eit riktig steg for meg med tanke på å utvikle meg vidare og gi meg meir erfaring, seier 19-åringen.

  Lånet varar ut oktober.

  Brattvåg er nummer elleve halvvegs i sesong med 13 poeng på 13 kampar, to poeng over nedrykksstreken.