1. divisjon fotball 2019, Aalesund - Start (2-1)
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2017 rykket klubben ned til 1.divisjon.

 • Vil ikke snakke om Vålerenga

  Lars Bohinen vil ikke svare på om han har fått trenertilbud fra Vålerenga. Av flere eksperter blir AaFKs trener nevnt som den åpenbare kandidaten til å ta over etter Ronny Deila, som skal til New York City. – Jeg har tidligere sagt at jeg gjerne vil trene VIF, men nå er jeg trener i Aalesund, sier Bohinen til NRK.

  Lars Bohinen, trenar for AaFK
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • KFUM-keeper vil spele for Aalesund

  KFUM-keeperen Knut André Skjærstein trur det er gode sjansar for at han kan bli AaFK-spelar. Målvakta er på prøvespel med Aalesund denne veka. Han stod i mål for KFUM i 28 kampar i same divisjon som AaFK i fjor.

  Knut André Skjærstein.
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Årets første trening

  Det nyopprykka eliteserielaget Aalesund har i dag sesongens første fellestrening. 24 spillere er på plass, deriblant keeper Knut Andre Skjærstein fra KFUM, som trener med laget denne uken. AaFK vant førstedivisjon med ny poengrekord i fjor.

  Sesongens første trening for AaFK.
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
 • Vil beholde Bohinen

  Daglig leder i Aalesunds Fotballklubb, Geir Steinar Vik, sier klubben ikke er interessert i å gi slipp på hovedtrener Lars Bohinen. I går ble det klart at Ronny Deila slutter som trener i Vålerenga, og flere eksperter peker på Bohinen som et naturlig valg for Vålerenga. Bohinen selv har tidligere sagt at en trenerjobb i Vålerenga står høyt på lista. Vik sier til NRK at klubben har en langtidskontrakt med Bohinen, og at de vil beholde Bohinen i AaFK.

  Lars Bohinen
  Foto: Tore Ellingseter / NRK
AaFK-spelar Niklas Castro er for første gong teken ut til det chilenske landslaget.
Andreas Lie redda straffespark, AaFK slo RBK ut av cupen
På søndag spelar AaFK siste kvalifiseringskamp om opprykk til Eliteserien mot Stabæk. Klubben forventar hjelp frå publikum.
Aalesunds Fotballklubb må ha hjelp av andre for å rykke direkte opp til Eliteserien. Eit nytt år i 1. divisjon. kan få store økonomiske følgjer for klubben.