Aalesund mot Raufoss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2017 rykket klubben ned til 1.divisjon.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Ute med skade

  AaFK-spelaren Ståle Sæthre har pådratt seg eit ankelbrot, melder klubben på sine nettsider. Sæthre pådrog seg skada under ei trening onsdag og måtte bli operert same dag. Klubben melder at han truleg blir ute i ti til tolv veker.

  Aalesunds Ståle Stålinho Sæthre og Sarpsborg 08s Jørgen Strand Larsen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Aalesund
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Bohinen gir ikkje opp

  Aalesund FK har så langt berre vunne ein kamp denne sesongen, og gjekk på endå eit tap i søndagens kamp mot Sarpsborg 08. AaFK-trenar, Lars Bohinen, seier han hadde forventa at kampen ville bli tøff. – Vi har ein del skader og visste at det ville bli ein vanskeleg kamp med tanke på det laget vi speler med. Det blei for lite og for tynt i dag. Vi treng å få spelarar tilbake på laget og forsterke laget, seier han. Bohinen har likevel ingen planar om å gi opp med det første. – Det er klart det er tøft, både for meg, spelarane, teamet, klubben og supporterane. Men det er ikkje på ein kamp som i dag vi brekker ryggen, for det var nesten ei umogleg oppgåve. Om eg sit trygt er usikker, men eg har ingen tankar om å gi opp. Eg har lyst å halde fram og jobbe for å snu dette. Også er det ei læring å stå i denne stormen, seier Bohinen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • AaFK kollapsa etter pause

  Botnlaget Aalesund måtte tole eit nytt tap då dei gjesta Sarpsborg søndag. 4-0 blei det til heimelaget, og alle måla kom etter pausen. Ismaila Coulibaly scora først, så scora Mustafa Abdellaoue på to straffespark, før Joachim Soltvedt avslutta.

  AaFK, som tok sin første siger for sesongen midt i veka, er sist med sine seks poeng.

   Sarpsborg 08 - Aalesund
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • NFF: Castro slipper straff

  Det kom sterke reaksjoner etter at Aalesunds Niklas Castro skaffet straffesparket som ga utligning mot Start. Flere har tatt til ordet for at han filmet, noe han selv nekter for. Men tross beskyldninger om filming kan spissen ikke straffes i ettertid.

  Til TV 2 bekrefter juridisk rådgiver i Norges Fotballforbund, Hanna Kjærnet, at angrepsspilleren ikke kan straffes.

  – Påtalenemnda kan gå inn å se på saker i ettertid dersom det er en overtredelse som kunne gitt minst to kamper utestenging, sier Kjærnet.

  Eliteserien fotball 2020, Aalesund - Start (3-2).
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Helland utvist etter grisetakling

Rosenborg ute etter straffedrama da Helland gjorde dette

Aalesund vinner 4-0 mot Molde i NM

Cupsmell for Molde – knust av Aalesund

AaFKs Niklas Castro ble kåret til årets spiller i 1.divisjon i fjor. Nå blir det endelig Eliteserie-spill igjen.
Aalesunds Fotballklubbs assisterende trener, Andrea Loberto, gleder seg til å komme i gang igjen.
AaFK-spelar Niklas Castro er for første gong teken ut til det chilenske landslaget.
Andreas Lie redda straffespark, AaFK slo RBK ut av cupen