NRK Meny
Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Aalesunds Fotballklubb

Oppsummert

Aalesunds fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2017 rykket klubben ned til 1.divisjon.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Jonas Grønner klar for Aalesund

  Jonas Grønner skal vere klar for Aalesunds Fotballklubb, skriv Bergens Tidende. Avisa har ikkje fått stadfest overgangen frå leiinga i Sportsklubben Brann, men meiner å vite at Grønner er i Ålesund no for å fullføre overgangen. Det har vore kjent ei tid at AaFK har ønskt å styrke laget med midtstopparen.

  Jonas Grønner
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Midtstopper klar

  Midtstopperen Ståle Steen Sæthre er klar for Aalesunds Fotballklubb. Sæthre kommer fra spill hos Nest-Sotra, og ble matchvinner da de slo AaFK 1-0 tidligere i år. 25-åringen har signert en to og et halvt års kontrakt med AaFK.

  Ståle Steen Sæthre ønskes velkommen til AaFK.
  Foto: AaFK
 • Nattestad returnerer

  Midtstopperen Sonny Nattestad er tapt for Aalesunds FK. Nattestad har vært på utlån fra Molde frem til sommeren, og nå har agenten hans gitt beskjed om at Nattestad vil prøve seg i Molde igjen. Sportslig leder Bjørn Erik Melland sier AaFK forholder seg til dette, og jobber med andre alternativer.

  Sonni Nattestad
  Foto: Per Lianes
 • Forlater AaFK

  18 år gamle Anders Myking Waagan fra Skodje velger å avslutte proffkontakten sin med AaFK. Waagan sier til aafk.no at mangel på motivasjon og glede over det han har vært med på de siste månedene, er noen av grunnene til at han gir seg.

 • Seks seiere på syv kamper

  Aalesund banket Notodden 3–0 i 1. divisjon i fotball for menn søndag kveld. Robert Sandnes ga Aalesund ledelsen etter 32 minutter. Torbjørn Agdestein scoret 2-0-målet etter 71 minutters spill. Det var AaFK-angriperens sjuende mål for sesongen. Jonathan Asp var uheldig og satte ballen i eget mål ni minutter senere. AaFK har nå seks seirer på sine sju siste kamper og har så langt tatt 26 poeng denne sesongen.

AaFK under press då Kjelsås traff stanga for andre gang i kampen.
AaFK blir pressa av Kjelsås, som headar i stanga.
Herd ypper seg mot storebror Aalesund - igjen.