Hopp til innhold
Aalesund mot Raufoss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Aalesunds Fotballklubb (AaFK)

Oppsummert

Aalesunds Fotballklubb ble stiftet i 1914, og er to ganger Norgesmestere. Laget har deltatt i kvalifiseringen til Europaligaen tre ganger. I 2023 spiller klubben i Eliteserien.

 • Skal være ferdige i AaFK

  Flere spillere forlater AaFK etter årets sesong. Det skriver Sunnmørsposten.

  Keeper Michael Lansing er på vei bort fra klubben. David Thomas Fällman reiser hjem til Sverige når kontrakten hans går ut denne måneden. I tillegg har også Alexander Juel Andersen, Oscar Solnørdal, Christian Mork Breivik, Ebiye Moses, Jeppe Moe, Erlend Segberg og Kristoffer Ødemarksbakken utgående kontrakter.

  Til avisen sier trener Christian Johnsen at de fleste med utgående kontrakter forsvinner, men det er ikke helt avklart rundt Ødemarksbakken. I tillegg reiser innlånte Tobias Klysner tilbake til dansk fotball.

  Ole Martin Kolskogen og Mamadou Diaw har vært på utlån. Det er også usikkert hva som blir utfallet for disse to spillerne.

 • HamKam og AaFK de eneste med nedgang

  Eliteserien i fotball for menn kan vise til de høyeste tilskuertallene siden 2011. For de aller fleste lagene har publikumsoppmøtet økt siden i fjor.

  Det rapporterer ligaforeningen Norsk Toppfotball (NTF) , som mandag la fram tilskuerstatistikk for Eliteserien og 1. divisjon i 2023.

  De eneste eliteserielagene med nedgang fra 2022 er HamKam (ned 7,2 prosent) og Aalesund (4,8).

  Color Line Stadion
  Foto: Annabelle Kårvåg Sørensen / NRK
 • Rungande tap for AaFK

  AaFK hadde ingen sjans mot Odd i årets siste eliteseriekamp. Nedrykket var allereie klart før avspark, men det enda likevel gale for ålesundslaget. Kampens første mål vart skåra av Amidou Diop – i eige nett. Vidare putta Odd tre til i buret til AaFK, medan Moctar Diop greidde setje eitt for sunnmøringane.

  Kampen enda 4–1 til Odd.

  Odd spiller og målskårer Filip Rønningen Jørgensen i duell med Aaleund spiller Amidu Diop under eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Aalesund på Skagerak Arena.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • – Det krev ein stor jobb

  Aalesunds Fotballklubb tapte i går 4–0 for Viking i sin siste heimekamp i Eliteserien på ei stund. AaFK har ambisjonar om å rykke opp igjen til eliteserien på første forsøk. Men trenar Christian Johnsen seier det kjem til å bli krevjande.

  – Det krev ein stor jobb. Ein ting er treningar, men det må vere mykje meir temperament og trøkk i kvar enkelt spelar. Det er noko vi manglar, seier Johnsen.

  Han seier dei no må bygge opp eit lag som kan halde seg i eliteserien.

  – Vi må prøve å bygge eit lag som ikkje minst kan kome seg opp og spele med eit større potensial i eliteserien enn det vi har gjort denne sesongen, seier Johnsen.

  Christian Johnsen, trener for AaFK.
  Foto: NTB
 • Aalesunds FK fekk juling av Viking

  Allereie etter 10 minutt låg heimelaget AaFK under med to mål.

  Gjennom kampen hadde Aalesund mykje ball, men Viking hadde god kontroll og kontra inn både 3–0 og 4–0 i andreomgangen.

  – Det følast tungt. Det er kjipt å tape fotballkampar og i alle fall på denne måten, der vi berre pissar det vekk etter ti minutt. Vi skulle ønske vi kunne gi noko meir tilbake til supporterane som har støtta oss gjennom heile sesongen, så det er trist å avslutte på heimebane på denne måten, sa midtstoppar Nikolai Hopland til smp.no etter kampen.

  AaFK er soleklart nedst på tabellen, ti poeng bak Vålerenga nest nedst.