Hopp til innhold

Over 630 minutt uten mål: – Jeg kan ikke si at vi er glade og at det går bra

Aalesund har spilt sju kamper med eliteseriefotball denne sesongen. Fortsatt har de ikke fått ballen i motstandernes nettmasker.

Eliteserien i fotball 2022: Molde - Aalesund

Det er under to uker siden lagene møttes til oppgjør på Aker Stadion. Da endte stillinga 3–0 til hjemmelaget, men nå vil sunnmøringene ha revansj.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

630 minutter pluss tillegg uten mål fra starten av sesongen er rekord i norsk toppfotball. AaFK har i tillegg bare ett fattig poeng, og er dermed desidert tabelljumbo før møtet med naboen Molde. Et Molde-lag som har vunnet 18 av de siste 19 eliteseriemøtene med Aalesund.

Spillerne prøver å tenke positivt, men plasseringa på tabellen merkes likevel godt.

– Det er klart det finnes frustrasjon. Jeg kan ikke si at vi er glade og at det går bra, for sånn er det ikke, sier lagets svenske kaptein David Fällman.

Marius Bøe

Fungerende hovedtrener, Marius Bøe, gleder seg til tirsdagens kamp.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Positivitet i garderoben

Fungerende hovedtrener, Marius Bøe, som har ledet laget siden Lars Arne Nilsen fikk sparken, har tro på at de nå er på vei i riktig retning.

– Vi merker det i garderoben, at positiviteten er der. Jeg tror de ser at vi er nære, og det gir en følelse av at vi kan lykkes med noe, sier fungerende hovedtrener Marius Bøe.

Les også: Lars Arne Nilsen får sparken som trenar i AaFK

d1uSXPQ2sbQ
d1uSXPQ2sbQ

Laget slapp totalt inn 12 mål på fem kamper under Lars Arne Nilsens ledelse. Da Bøe ledet laget for første gang hjemme mot Haugesund endte kampen 0-0, og sunnmøringene sikret sitt første og eneste poeng.

– Det hadde vært verre om vi ikke skapte noen sjanser og lekket som en sil bak, sier Bøe om situasjonen slik den er nå, og legger til at de gleder seg voldsomt til å møte Molde på fotballens nasjonaldag.

Sven Giske

Arrangementsansvarlig i Aalesund Sven Giske sier at klubben har vært i lignende perioder før, og at det er viktig å ha tro på at man skal klare å snu det.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Har troa

Det er under to uker siden fylkesrivalene møttes til duell på andre siden av fjorden. Da endte kampen 3–0 til Molde, og romsdalingene sikret da sin aller første seier i årets serie.

Men siden den kampen har det poengmessig blitt full pott for de blåhvite, som på tirsdag vil jakte sin fjerde strake seier.

Det skremmer ikke arrangementsansvarlig i Aalesund Sven Giske.

– Jeg har hatt troa på AaFK siden jeg ble født, sier han, og fortsetter:

– Vi har alle forutsetninger for å klare det. Det er 11 mot 11, og vi viste i 60 minutter på Aker stadion at vi har noe å fare med.

Les også: AaFK-treneren ut mot Sunnmørsposten: – Utrolig krevende inngang til kampen

woiZypaBK6o
woiZypaBK6o

Solgt over 8000

Det er solgt over 8000 billetter til lokaloppgjøret, og Giske håper det vil bidra til at alle poengene blir igjen i Ålesund.

– Det er vårt fort – selvfølgelig kan vi få hjelp av publikum til å slå Molde, avslutter han.