Hopp til innhold

Ny trener på plass for Aalesunds FK: – Tror han kan løfte oss

Christian Johnsen er Aalesunds Fotballklubb sin nye trener. 46-åringen får dermed jobben med å berge eliteserieplassen til AaFK.

Aafk-trener

Christian Johnsen gleder seg til å komme i gang som ny AaFK-trener.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Etter elleve spilte kamper, ligger AaFK på sisteplass med fire poeng.

En dårlig start på sesongen resulterte i at Lars Arne Nilsen fikk sparken 4. mai. Da hadde AaFK null poeng og lå på sisteplass.

Men nå har klubben fått tak i en ny hovedtrener, nemlig Christian Johnsen.

– Vi falt på en kandidat som har klart å bringe Raufoss opp i Obosligaen, en klubb med veldig få ressurser. Også er han en trener som er kjent for å spille offensiv fotball, jeg tror han kan løfte oss, sier styreleder Gunnar Haagensen.

Johnsen trente Raufoss fra 2017 til 2022. 46-åringen har siden vært arbeidsledig.

Er dette riktig person for AaFK?

Ja, jeg tror dette er riktig mann. 30%

Nei, det tror jeg ikke. 34%

Usikker, men håper det. 37%

Avstemningen er lukket. 2207 stemmer totalt

Ønsker å spille attraktivt

Like før klokken 15:30 sendte klubben ut en pressemelding hvor de presenterte den nye treneren, før de holdt pressekonferanse en halvtime senere.

– Ålesund er kjempefin klubb med et flott potensial, en fin klubb, et næringsliv og en stor region bak seg. Ikke minst fikk jeg en veldig god kjemi med ledelsen i klubben som gjerne ville ha meg, så det ble et lett valg, sier Johnsen til NRK.

Johnsen har skrevet under en avtale med AaFK som gjelder for den inneværende sesongen, og de to kommende sesongene.

Pressekonferanse ny trener Aalesund

Christian Johnsen ble presentert på en pressekonferanse kl. 16 på tirsdag.

Foto: Rune Hustad / NRK

– Det er to tanker i hodet mitt som gjelder framover. Det er nåtiden i Eliteserien og jobben med å være konkurransekraftige på kort sikt, også er det å etablere en måte å spille på som gjør at vi oppleves som attraktive å se på, sier Johnsen.

46-åringen vil tiltre som hovedtrener med umiddelbar virkning og vil lede sin første kamp for Aalesunds Fotballklubb søndag 2. juli, hjemme mot Rosenborg.

Christian Johnsen er et navn vi tidlig siktet oss inn mot og som vi har hatt stor tro på i prosessen frem mot den endelige ansettelsen, sier administrerende direktør Ronny Stokke i pressemeldinga.

Ronny Stokke, adm. dir. i AaFK

Ronny Stokke, administrerende direktør i Aalesunds Fotballklubb.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Lever på bunnen

Assistenttrener Marius Bøe har trent laget siden Nilsen fikk sparken. I hans første kamp som vikartrener tok sunnmøringene sitt første poeng denne sesongen, da de spilte uavgjort mot Haugesund FK.

Aalesund ligger for øyeblikket på en sisteplass i Eliteserien med fire poeng etter elleve kamper. Hamkam ligger på plassen over med sju.

Sesongen har vært vanskelig. Så er det en stor del igjen, og korttidsperspektivet er at vi skal inn og utvikle oss, slik at vi blir slagkraftige allerede i år, sier Johnsen.

På spørsmål om det blir et krav til den nye treneren å overleve Eliteserien, svarer styrelederen:

Vi lever med et nedrykk, men jeg tror ikke på noe nedrykk. Det er kort opp til å henge med. Selvtilliten har svikta litt, og jeg tror han er mannen til å snu det, sier Gunnar Haagensen.

Les også Lars Arne Nilsen får sparken som trenar i AaFK

d1uSXPQ2sbQ

Les også AaFK-treneren ut mot Sunnmørsposten: – Utrolig krevende inngang til kampen

woiZypaBK6o