Rødt kort og scoring for Leke James i lokaloppgjøret: – Det var en sprø dag

AALESUND/OSLO (NRK): Det første lokaloppgjøret i Eliteserien endte med en drømmescoring fra 40 meter, straffebom, rødt kort og Molde-dominans.

Eliteserien fotball 2020, Aalesund - Molde.

RØDT KORT: Leke James fikk rødt kort i serieåpningen mot Aalesund.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Leke James var i begivenhetenes sentrum da Molde vant serieåpningen mot naborival Aalesund tirsdag.

James både scoret, lagde straffe og fikk rødt kort.

– Det var en sprø dag, oppsummerer James til NRK etter kampen.

– Skuffende å bli sendt av

Eliteserien fotball 2020, Aalesund - Molde.

ÅRETS FØRSTE: Magnus Wolff Eikrem fikk æren av å sette Eliteseriesesongens første mål.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Etter drøyt 25 minutter lagde James straffe.

Et skudd fra Niklas Castro ble blokkert av armen til Leke James inne i straffefeltet. Spissen fikk gult kort, men Castro skjøt straffen langt over.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde i straffesituasjonen, jeg er ikke sikker på avgjørelsen, men det er det det er, sier James selv.

Men spissen var involvert i flere hendelser. I andre omgang scoret han fra tre meter etter en svak klarering av Aalesund-keeper Andreas Lie.

Så, med et kvarter igjen å spille, gikk James hardt inn i en duell. Spissen var for sent ute i et forsøk på å gjenvinne ballen. Dommer Tommy Skjerven var aldri i tvil, og ga nigerianeren sitt andre gule kort.

– Det var skuffende å bli sendt av. Det var det første røde kortet i min karriere, så det var skuffende.

Drømmescoring fra 40 meter

Kampen startet med at Magnus Wolff Eikrem scoret Eliteseriesesongens første mål. Eikrem fikk ballen ved sekstenmeter-streken og raidet seg forbi et par-tre Allesund-forsvarere. Deretter fikk han avsluttet tilbake i motsatt hjørne, og sendte dermed Molde i ledelsen.

Etter målet tok Aalesund mer og mer over. Rett etter at Castro bommet fra elleve meter, fikk de likevel målet sitt.

Og for et mål Eliteseriedebutant Simen Bolkan Nordli scoret. Molde rotet bort ballen da det var spilt en halvtime, Nordli tenkte raskt og dundret til med sin første berøring. Fra 40 meter gikk ballen i en bue over Andreas Linde i Molde-målet.

– Det var moro. Jeg så at keeper stod langt ute, så da tenkte jeg at jeg bare skulle gå for det. Så traff jeg godt også, så det var deilig, sier Nordli.

Eliteserien fotball 2020, Aalesund - Molde.

DEBUT: Simen Bolkan Nordli scoret fra 40 meter i sin debut i Eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Andre omgang begynte som den første. Molde kjørte kampen, og Leke James fikk målet sitt ti minutter ut i omgangen.

På tampen scoret innbytter Eirik Hestad Moldes fjerde mål.

– Resultatet er brutalt og tungt. Samtidig er det mye positivt å hente fra prestasjonen, kanskje særlig i første omgang. Så har vi verdens bratteste læringskurve med tanke på bevegelser og forsvar i egen boks. Der viste Molde at de er en klasse bedre, er Aalesund-trener Lars Bohinens oppsummering av kampen.

Dermed leder fjorårets seriemester Eliteserien også i år, riktignok før alle kamper i den første runden er ferdigspilt...

Sportsnyheter

Knust etter kjempemissen: – Fare for søvnløse netter resten av livet

Eirik Hestad hadde en kjempemulighet til å skyte Molde til mesterligaens gruppespill for første gang på 21 år. Men inngangspremien på 250 millioner kroner glapp og i stedet blir det europaligaspill.

Jens Petter Hauge har landet i Milano – ble møtt av et stort presseoppbud på flyplassen

Jens Petter Hauge er ventet å signere for AC Milan i løpet av kort tid, og i ettermiddag landet han på flyplassen i Milano. Dersom alt går i boks og Hauge signerer for italienerne, betyr det samtidig at Bodø/Glimt snart kan ha solgt spillere for nær 100 millioner kroner på ett år.

Siste nytt

 • Hagen og NTT-rytterne fristilt

  NTT Pro Cycling er på jakt etter en ny hovedsponsor, og nå er samtlige ryttere fristilt, skriver Procycling.no. Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller sykler begge for laget, og det er foreløpig usikkert hvorvidt laget klarer å få på plass en ny sponsor før nyttår. Laget må ha de økonomiske rammene på plass for å få lisens for 2021. – Det er leit at NTT ikke har resignert, og at vi er uten lag fra neste år. De jobber med å få inn hovedsponsor, og så jobber jeg med å finne alternativer. Jeg regner med at det går greit, men det er ikke ideelt når det er så sent på året, sier Hagen til NRK. Hagen, som er på utgående kontrakt, mener det er sannsynlig at han sykler for et annet lag i 2021.

  Boasson Hagen
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Tromsø ydmyket Ull/Kisa

  Tromsø inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 7-0-seier over Ull/Kisa på Jessheim tirsdag kveld. Mikael Ingebrigtsen scoret tre ganger, Runar Espejord satte to baller i nettet, mens Kent-Are Antonsen og Eric Kitolano scoret én gang hver.

  587XXoz5rdM
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Liverpool-spiller isolert

  Liverpool-spiller Thiago Alcântara har testet positivt på koronaviruset og er i tråd med smittevernprotokollen i isolasjon i sitt hjem. Liverpool opplyser at han har lette symptomer på covid-19, men at helsetilstanden hans er god og at symptomene er på retur, melder NTB.

  M1RM1eZng28
  Foto: Michael Regan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal