Aalesunds Fotballklubb rykker ned: – Tom følelse

Etter tapet mot Glimt søndag kveld er det nå klart at AaFK rykker ned fra Eliteserien - selv om to kamper gjenstår.

Bodø/Glimt mot Aalesund på Aspmyra stadion.

Aalesunds Fotballklubb tapte 1-0 mot Bodø/Glimt søndag kveld, og kontrastene ble store: Nedrykk og seriegull ble avgjort i samme kamp.

Den suverene serielederen mot bunnlaget. Bodø/Glimt mot Aalesund. 1-0.

Kveldens tap betyr at Aalesunds Fotballklubb rykker ned til førstedivisjon. Det betyr også at Glimt vinner serien.

Det er ikke tvil om at sunnmørslaget har hatt en trøblete og tung sesong: Trenerbytte, måltørke, poengtørke.

Og nå, nedrykk.

Skuffet over totalsituasjonen som har endt med nedrykk. Det er nok et bevis på at vi gjennom sesongen ikke har vært gode nok til å spille i Eliteserien neste år, sier trener Christian Johnsen til TV 2 etter kampen.

Christian Johnsen, trener for AaFK.

Christian Johnsen, trener for AaFK. (Arkivbilde)

– Det er vanskelig

Sunnmørslaget forsvarte seg godt i førsteomgangen. Bodø/Glimt hadde flere store sjanser, men fikk kun ett mål før pause - som også var selvmål.

AaFK på sin side hadde særlig én stor sjanse like før pausen i førsteomgang, men en glimrende redning fra keeper gjorde at sunnmøringene ble stående med null mål til pause.

du6P6FAtK-M

Men det gikk seg ikke for sunnmøringene. Også i andreomgang var det Bodø/Glimt som styrte, og Aalesund klarte ikke å få ballen i nettmaskene.

Det gjorde derimot hjemmelaget like før slutt, men målet ble kansellert for offside. Dermed endte kampen 1-0.

Selv om treneren er skuffet, tar han likevel med seg noe positivt.

– Jeg synes det unge laget til Ålesund i dag gjør en voksen bortekamp mot Bodø/Glimt, sier han til TV 2 etter kampen.

Keeper Sten Grytebust sier det gjør vondt å rykke ned.

Det er vanskelig. Jeg har aldri opplevd å rykke ned før. Det er en tom følelse. Nå har vi ligget i sumpen hele sesongen, vi har aldri klart å karre oss ut av det. Det gjør vondt, sier Grytebust til TV 2.

Bodø/Glimt mot Aalesund på Aspmyra Stadion, kan ta seriegullet

Mange nedturer

Klubben fikk en dårlig start på sesongen. Etter fem strake tap og null mål fikk daværende trener Lars Arne Nilsen sparken.

Etter sju spilte kamper hadde fortsatt ikke vunnet en kamp eller scoret mål, og hadde ett stakkarslig poeng.

Men i den åttende kampen ble måltørken avsluttet. Mot alle odds vant de 16. mai-kampen mot erkerivalen Molde.

En liten måned etter fikk de en ny trener på plass. Håpet var at trener Christian Johnsen skulle berge klubbens plass i Eliteserien.

Nå, med to kamper igjen, har de oransjekledde 18 poeng og er altså garantert nedrykk.

Vi har vært for dårlige fra start til slutt. Vi har økt snittet poengmessig på høsten, men ikke nok til å bli i Eliteserien. Så i sum, ikke god nok, sier trener Johnsen til TV 2.

I morgen begynner jobben for Aalesund sin del til å bli nummer èn i Obos neste år, legger han til.