– Aalesund er en klubb med et enormt potensial

Den tidligere Brann-treneren, Lars Arne Nilsen, er mannen som skal prøve å redde AaFK fra nedrykk til 1. divisjon. I dag ble han presentert som ny hovedtrener.

Aalesund FK kaller inn til pressekonferanse på Color Line Stadion i Ålesund tirsdag klokka 14.30.

NY TRENER: Aalesund FK kaller inn til pressekonferanse på Color Line Stadion i Ålesund tirsdag klokken 14.30.

I starten av august avsluttet Brann og Lars Arne Nilsen sitt samarbeid etter dårlige resultat i årets sesong. Nå skal han prøve å berge Aalesund FK fra et nytt nedrykk til 1. divisjon.

– Sunnmøringer er spesielle folk. De har gjort store ting før, og jeg har lyst å være med på den prosessen som er startet her, sier Nilsen.

Kontrakten varer til ut 2023.

Lars Arne Nilsen presentert som ny hovedtrener i AaFK.

PRESENTERTE TRENER: AaFK-styreleder Jan Petter Hagen og Lars Arne Nilsen på pressekonferansen tirsdag.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Fikk sparken i Brann: – Ble for tøft

Nilsen sier at det har vært noen hektiske dager for å bli enige om en avtale.

– Det var egentlig full tenning på første møte. Jeg møtte en veldig sulten og motivert gjeng som ønsker å få til noe. Aalesund er en klubb med et enormt potensial, sier han.

Nilsen førte Hødd til cupgull i 2012. Han trente Brann til opprykk til Eliteserien i 2015, seriesølv i 2016 og fikk Kniksenprisen som årets trener samme sesong.

Han har vært trener for Brann siden 2015, men i begynnelsen av august måtte han takke for seg på grunn av en svak sesong.

12 serierunder var spilt, og Brann hadde 15 poeng. De lå på 8. plass i Eliteserien, og Lars Arne Nilsen ble fjernet som klubbens trener.

Han innså at oppgaven ble for tøff.

– Det klarte ikke jeg, det ble for tøft for meg, sa Lars Arne Nilsen til NRK i begynnelsen av august.

Eliteserien fotball 2020: Brann - Vålerenga.

BRANN: Lars Arne Nilsen var trener for brann i perioden 2015 til august 2020.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– En vinnerskalle

Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, mener det er flere grunner til at Lars Arne Nilsen er rett mann for AaFK akkurat nå.

Bjørn Erik Melland

Sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland, mener det er flere grunner til at Lars Arne Nilsen er rett mann for AaFK akkurat nå.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

– Han er først og fremst veldig motivert. Han er sulten og lokal. Han er en tydelig trener som har mange år bak seg både i Hødd og Brann, og han har gjort en god jobb begge plasser. Jeg tror det er en god match og jeg er veldig glad for at vi nå har fått han på plass.

Melland forklarer hvorfor de har gitt en kontrakt til 2023:

– Han er en vinnerskalle. Samtidig liker han å bygge. Han identifiserer seg med våre tanker og vi med hans, og derfor mener vi at han er den rette for oss.

Også AaFK-kaptein Fredrik Carlsen er positiv til ansettelsen.

AaFK-spiller Fredrik Carlsen.

Også AaFK-spiller Fredrik Carlsen er positiv til ansettelsen.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

– Jeg håper at han kan bidra med litt ny energi og at vi kan begynne å klatre på tabellen.

Han vedgår at mange baklengsmål er blant de største utfordringene som spillerne må takle i tiden fremover dersom de skal greie å snu den negative trenden.

– Det er vanskelig å komme unna det når vi ha sluppet inn så mange mål som vi har gjort. Muligheten er der for å fortsatt kunne spille i Eliteserien neste år, men vi må håpe at vi starter med tre poeng på søndag.

Avsluttet samarbeidet med Lars Bohinen

Søndag opplyste styret i Aalesunds Fotballklubb at de avsluttet samarbeidet med Lars Bohinen etter 46 baklengsmål på en halv sesong.

Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Aalesund

Søndag fikk Lars Bohinen sparken som AaFK-trener. Nå er erstatteren hans klar.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

– Vi ligger på bunnen av tabellen etter halvspilt serie, og ser behov for å gjøre endringer for å videreutvikle AaFK som toppklubb, skrev klubben i pressemeldingen.

Aalesunds Fotballklubb signerte kontrakt med Lars Bohinen i 2017 da Trond Fredriksen var ferdig som hovedtrener. Da hadde AaFK rykket ned til OBOS-ligaen. I 2019 rykket laget opp til Eliteserien igjen, men siden har resultatene vært svake.

Klubben trengte ny trener raskt, for allerede på søndag skal de møte Start.

Laster innhold, vennligst vent..