Hopp til innhold

Hadde ikke scoret på 670 minutter – så ydmyket Aalesund erkerivalen

Mot alle odds slo Aalesund erkerival Molde, og avsluttet i samme slengen en måltørke på 670 minutter.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

ETTERLENGTET OPPTUR: Aalesund har ventet i hele år på noe å feire.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Alt var lagt til rette for en festkveld da Aalesund tok imot Molde på fotballens nasjonaldag – og for en fest det skulle vise seg å bli for de oransje.

Molde kom til tirsdagens oppgjør som storfavoritter, mens tabelljumbo Aalesund kun hadde ett poeng på syv kamper, i tillegg til drøye elleve timer uten scoring.

Men det var bare 40 minutter mot Molde som skulle til for å bryte marerittrekken. Nigerianske Ebiye Moses ble mannen som skulle avslutte den 670 minutters lange måltørken for sunnmøringene etter et iskaldt straffespark.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

I FYR OG FLAMME: Aalesund-fansen sparte ikke på noe da det endelig løsnet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bare minutter senere hadde Sivert Mannsverk muligheten til å utligne på straffespark for Molde. Midtbanespilleren satte straffen til venstre, men det var AaFK-keeper Sten Grytebust forberedt, på og kastet seg kattemykt etter ballen og reddet forsøket.

– Hvordan var det å redde straffen før pause?

– Det var helt nydelig, men jeg gjør bare jobben min og bidrar til laget. Vi får håpe på litt ketsjupeffekt fremover, smiler Grytebust til NRK.

Ketsjupeffekt

En alvorsprat i Molde-garderoben ga dårlig uttelling for bortelaget. Aalesund presset på over i andre omgang, og etter 57 minutter satte Isaac Atanga inn 2–0. Fire minutter senere satte samme mann iskaldt inn 3–0 etter nok et praktangrep.

– Jeg kan ikke fortelle hvor godt det føles, spesielt når det skjer i et sånt derby. Det føles som en enorm lettelse. Nå ser vi frem til å score og vinne flere kamper, sa tomålsscorer Atanga til NRK etter kampen.

Niklas Ødegård scoret et trøstemål for Molde etter 90 minutter, men måtte til slutt se seg slått av rivalen. Det gjorde 16. mai til en festkveld for Aalesund.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

RØRT: Marius Lenni Bøe

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det smaker veldig godt, og det er en fortjent seier. Alle vet at det har vært tøffe tider, vi har ikke scoret mål. Jeg må skryte voldsomt av hvordan klubben og laget har stått sammen i denne tøffe tiden. I dag ser vi et lag som går utpå der og kriger, sier en rørt Aalesund-trener, Marius Lenni Bøe, etter kampen.

Aalesunds kaptein David Fällman er overbevist om at seieren over Molde vil gi ny motivasjon fremover.

– Vi fikk svar på at det finnes litt mentalitet i denne gruppen i dag. Det er lettende, og jeg er selvfølgelig stolt. Ikke minst er det deilig å få gitt tilbake til de som kommer på kamp. Dette gir oss enormt med motivasjon, sier Fällman.

Ny kalddusj

Etter dagens kamp, ligger de regjerende mestrene på en åttendeplass – tolv poeng bak Bodø/Glimt etter åtte spilte kamper. Det koster dyrt for laget som var spådd gullfavoritter før sesongen.

QdJpFnf4Ytk

MISFORNØYD: Molde-trener Erling Moe var ikke imponert over egne spillere.

Foto: NTB

Molde-trener Erling Moe var lite fornøyd etter kampen, og omtaler prestasjonen som årsverste.

– Vi må se på oss selv, hvorfor vi ikke er bedre enn det vi er. Det er en stakkato kamp. Vi får aldri kontroll og får aldri satt i gang eget spill. Vi holder på å sovne, nesten. Alt er på oss selv, sa Moe til NRK.

– Dette var et kraftig tilbakefall, og vi er på ingen måte fornøyde. Det er skuffende at vi ikke klarer å møte opp bedre enn det her. Det svir litt ekstra i dag mot lillebror, sier Molde-spiller Martin Linnes.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal