Hopp til innhold

Hadde ikke scoret på 670 minutter – så ydmyket Aalesund erkerivalen

Mot alle odds slo Aalesund erkerival Molde, og avsluttet i samme slengen en måltørke på 670 minutter.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

ETTERLENGTET OPPTUR: Aalesund har ventet i hele år på noe å feire.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Alt var lagt til rette for en festkveld da Aalesund tok imot Molde på fotballens nasjonaldag – og for en fest det skulle vise seg å bli for de oransje.

Molde kom til tirsdagens oppgjør som storfavoritter, mens tabelljumbo Aalesund kun hadde ett poeng på syv kamper, i tillegg til drøye elleve timer uten scoring.

Men det var bare 40 minutter mot Molde som skulle til for å bryte marerittrekken. Nigerianske Ebiye Moses ble mannen som skulle avslutte den 670 minutters lange måltørken for sunnmøringene etter et iskaldt straffespark.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

I FYR OG FLAMME: Aalesund-fansen sparte ikke på noe da det endelig løsnet.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bare minutter senere hadde Sivert Mannsverk muligheten til å utligne på straffespark for Molde. Midtbanespilleren satte straffen til venstre, men det var AaFK-keeper Sten Grytebust forberedt, på og kastet seg kattemykt etter ballen og reddet forsøket.

– Hvordan var det å redde straffen før pause?

– Det var helt nydelig, men jeg gjør bare jobben min og bidrar til laget. Vi får håpe på litt ketsjupeffekt fremover, smiler Grytebust til NRK.

Ketsjupeffekt

En alvorsprat i Molde-garderoben ga dårlig uttelling for bortelaget. Aalesund presset på over i andre omgang, og etter 57 minutter satte Isaac Atanga inn 2–0. Fire minutter senere satte samme mann iskaldt inn 3–0 etter nok et praktangrep.

– Jeg kan ikke fortelle hvor godt det føles, spesielt når det skjer i et sånt derby. Det føles som en enorm lettelse. Nå ser vi frem til å score og vinne flere kamper, sa tomålsscorer Atanga til NRK etter kampen.

Niklas Ødegård scoret et trøstemål for Molde etter 90 minutter, men måtte til slutt se seg slått av rivalen. Det gjorde 16. mai til en festkveld for Aalesund.

Eliteserien i fotball 2023: Aalesund - Molde (3-1)

RØRT: Marius Lenni Bøe

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det smaker veldig godt, og det er en fortjent seier. Alle vet at det har vært tøffe tider, vi har ikke scoret mål. Jeg må skryte voldsomt av hvordan klubben og laget har stått sammen i denne tøffe tiden. I dag ser vi et lag som går utpå der og kriger, sier en rørt Aalesund-trener, Marius Lenni Bøe, etter kampen.

Aalesunds kaptein David Fällman er overbevist om at seieren over Molde vil gi ny motivasjon fremover.

– Vi fikk svar på at det finnes litt mentalitet i denne gruppen i dag. Det er lettende, og jeg er selvfølgelig stolt. Ikke minst er det deilig å få gitt tilbake til de som kommer på kamp. Dette gir oss enormt med motivasjon, sier Fällman.

Ny kalddusj

Etter dagens kamp, ligger de regjerende mestrene på en åttendeplass – tolv poeng bak Bodø/Glimt etter åtte spilte kamper. Det koster dyrt for laget som var spådd gullfavoritter før sesongen.

QdJpFnf4Ytk

MISFORNØYD: Molde-trener Erling Moe var ikke imponert over egne spillere.

Foto: NTB

Molde-trener Erling Moe var lite fornøyd etter kampen, og omtaler prestasjonen som årsverste.

– Vi må se på oss selv, hvorfor vi ikke er bedre enn det vi er. Det er en stakkato kamp. Vi får aldri kontroll og får aldri satt i gang eget spill. Vi holder på å sovne, nesten. Alt er på oss selv, sa Moe til NRK.

– Dette var et kraftig tilbakefall, og vi er på ingen måte fornøyde. Det er skuffende at vi ikke klarer å møte opp bedre enn det her. Det svir litt ekstra i dag mot lillebror, sier Molde-spiller Martin Linnes.

Sportsnyheter

Magnus Carlsen og Gary Kasparov

Carlsen-klippet går viralt igjen og igjen – gav opp å stoppe delinga

Magnus Carlsen er eit internasjonalt fenomen, også utanfor sjakkverda. Spesielt eitt klipp går støtt og stadig som ei farsott i sosiale medium.

Siste nytt

 • Hovland skal spille med Åberg igjen - møter verdenseneren

  Viktor Hovland og Europa leder 6,5-1,5 etter første dag av Ryder Cup. Lørdag morgen fortsetter turneringen med foursomes.

  Der skal Hovland igjen spille med svenske Ludvig Åberg. De to slo den amerikanske duoen Max Homa og Brian Harman fredag formiddag.

  Lørdag er det verdensener Scottie Scheffler og tidligere verdensener Brooks Koepka som er motstanderne for den skandinaviske duoen.

  De andre foursome-kampene lørdag:

  Rory McIlroy og Tommy Fleetwood mot Jordan Spieth og Justin Thomas.

  Shane Lowry og Sepp Straka mot Max Homa og Brian Harman.

  Jon Rahm og Tyrrell Hatton mot Patrick Cantlay og Xander Schauffele.

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Uno-X-ryttere like utenfor topp ti i Kroatia

  På den hardeste etappen i CRO Race var det norske Uno-X-laget aktive gjennom hele etappen.

  I motbakkespurten opp mot mål var det Torstein Træen som kom først i mål av Uno-X-rytterne på en 12. plass. I neste gruppe, ni sekunder bak etappevinner Matej Mohoric, kom Jonas Gregaard og Alexander Kristoff inn til henholdsvis 16. og 18. plass.

  I sammendraget er de tre lagkameratene nå nummer 11, 12 og 13. Træen er åtte sekunder bak sammenlagtleder Magnus Sheffield, mens Kristoff og Gregaard er henholdsvis ni og 14 sekunder bak.

  Rittet avsluttes søndag.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Zuccarello forlenget med Minnesota Wild

  Mats Zuccarello (36) legger på to år til i avtalen med Minnesota Wild. Oppholdet i NHL-klubben skal etter planen vare ut minst 2025/26-sesongen.

  Wild opplyste om den nye kontrakten fredag. Forlengelsen er verdt over 8,2 millioner dollar (drøyt 83 millioner kroner).

  Zuccarello har vært en del av Minnesota-laget siden sommeren 2019. Oslo-mannen har over et tiår bak seg som NHL-proff, og tidligere har han spilt for New York Rangers og Dallas Stars.

  Sist sesong noterte Zuccarello 67 målpoeng på 78 kamper. Ingen spillere i Wild har hatt flere målgivende pasninger (146) enn ham de siste fire årene.

  Minnesota Wild starter den nye NHL-sesongen hjemme mot Florida Panthers 12. oktober. (NTB)

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste