Mørebenken på Stortinget
Foto: Tore Ellingseter / NRK

Politikk i Møre og Romsdal

 • Går vidare med Sula-gondol

  Ingen i det faste utvalet for plansaker i Sula kommune tok til orde for å stoppe gondolplanane til Flakk-gruppen i dagens møte. Det skriv smp.no. Utvalet består av dei sju medlemmane i formannskapet. Saka skal opp i kommunestyret 24. mars.

  Slik blir den nye gondolen som er planlagt på Sulafjellet.
  Foto: Pressefoto, Flakk Group
 • Fleire reagerer på utspel

  Ordførar i Ålesund, Eva Vinje Aurdal (Ap), meiner det er skammeleg måten Torgeir Dahl (H), som er ordførar i Molde, har kritisert Oslo på, skriv VG. Også Kjell Nergaard (Ap), ordførar i Kristiansund kallar det respektlaust. Dahl meiner leiinga i Oslo har handtert koronakrisa for dårleg.

 • Sve ut mot «klimahysteriet»

  På dagens landsstyremøte skal Frp leggje strategi for årets valkamp. Ifølgje Klassekampen trur fylkesleiar Frank Sve at kampen mot klima- og miljøhysteri er ei sak som kan foreine Frp og delar av Høgre og Senterpartiet.

  Frank Sve, Frp.
  Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK
 • Ny leder for Helsepartiet

  Nils Olav Moen er ny leder i Helsepartiet Møre og Romsdal. Moen har sittet i Vanylven kommunestyre for Helsepartiet, som en av to innvalgte representanter, siden 2019. Tidligere leder Bente Rogne Åkre har vært fylkesleder for Møre og Romsdal siden Helsepartiets oppstart i 2017. Det skriver partiet i en pressemelding.

 • Seier nei til utsetting

  Stortinget seier nei til å utsette krav om nullutslepp frå passasjerskip og ferjer i verdsarvfjordane til 2030, og held fast ved fristen som er sett til 2026. Kommunar og næringsliv har sagt at denne fristen er for tidleg. Stortingsrepresentant i KrF, Steinar Reiten, seier dei må gjennomføre dette for å nå klimamåla som regjeringa har sett seg.

Frp sier ja til «bompengeskissen» – Venstre sier nei