NRK Meny
Mørebenken 2017-2021
Foto: Synnøve Hole / NRK

Politikk i Møre og Romsdal

 • Siv mener Sylvi er åpenbar kandidat

  Frps partileder Siv Jensen mener stortingsrepresentant Sylvi Listhaug er en åpenbar kandidat når partiet nå skal se seg om etter en ny første nestleder. Før Sandbergs avgang ble kjent, skal Siv Jensen og Sylvi Listhaug ha avklart at den tidligere justisministeren var villig til å gå inn som ny nestleder etter Sandberg, erfarer VG. Avisa skriver at avklaringa kom i helga. Dette tolkes i partiet som om at Listhaug er Jensens foretrukne kandidat.

  Sylvi Listhaug og Siv Jensen i Ulsteinvik
  Foto: Remi Sagen
 • Sve har stor tru på statsråd Nesvik

  Leiaren i Framstegspartiet i Møre og Romsdal, Frank Sve, seier det betyr svært mykje både for partiet og for heile fylket at Harald Tom Nesvik har blitt fiskeriminister. Ålesundaren tok i ettermiddag over som fiskeriminister etter at Per Sandberg måtte gå av. – Nesvik kjem til å bli ein knallgod fiskeriminister både for heile landet og for Møre og Romsdal, seier Sve.

  Frank Sve
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Kan miste eit mandat

  Kampen om å bli valt inn på Stortinget frå Møre og Romsdal kan bli tøffare i 2021. I følge nettstaden Pollofpolls risikerer fylket på grunn av folketalet å miste eit stortingsmandat frå dagens ni. Helge Orten får Høgre meiner det kan svekke Møre og Romsdal sin påverknad å miste eit stortingsmandat. Høgre som har det åttande og siste distriktsmandatet i fylket i dag, medan KrF har det niande som er eit utjamningsmandat.

  Løvebakken med Stortinget.
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Senterpartiet frigjør seg fra Ap

  Valget neste år kan bety et brudd med den koalisjonspolitikken som har preget fylkestinget i Møre og Romsdal siden 2003. Både på borgerlig side og i alliansen rundt Arbeiderpartiet er samarbeidet i oppløsning. Arbeiderpartiet og Høyre har derimot åpnet for et samarbeid etter valget. – Vi vil neppe gå til valg med en på forhånd inngått avtale med andre partier, sier Jan Ove Tryggestad (Sp). Dermed frigjør Senterpartiet seg fra Arbeiderpartiet. Tryggestad sier han er overrasket over Arbeiderpartiets tilnærming til Høyre.

  Ordførar i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad
  Foto: Frode Berg / NRK