NRK Meny
Mørebenken 2017-2021
Foto: Synnøve Hole / NRK

Politikk i Møre og Romsdal

 • Svært uroa over økonomien

  Fleire av politikarane i fylkestinget er svært uroa over den økonomiske framtida for Møre og Romsdal fylkeskommune. Regnskapet som blei behandla i dag, viser eit negativt netto driftsresultat i fjor på 14 millionar kroner. Høg gjeld er ein viktig grunn. Møre og Romsdal er den einaste fylkeskommunen i landet som går i minus. Høgre-politikar Torgeir Dahl meiner fylkeskommunen styrer mot avgrunnen.

  Torgeir Dahl
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Vil ha svar frå regjeringa

  Leiaren for samferdselsutvalet i Møre og Romsdal, Kristin Sørheim frå Senterpartiet, krev eit skriftleg svar frå regjeringa for å få avklart om Romsdalsaksen kan greiast ut. Frp vil ha utgreid Romsdalsaksen som eit alternativ til Møreaksen, men statsministeren har uttalt til media at toget har gått for Romsdalsaksen. Mål,et er å få ei ferjefri kryssing av Romsdalsfjorden. Motstanden mot Møreaksen er aukande blant folk, og Sørheim trur prosjektet kan bli svekt etter kommune- og fylkestingsvalet neste år.

  Kristin Sørheim
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Riksfjord (Ap) gir seg i politikken

  Ordfører i Aukra, Bernhard Riksfjord stiller ikke til gjenvalg i kommunevalget i 2019. 72-åringen sitter nå i sin tredje periode for Arbeiderpartiet i Aukra og har holdt på med politikk i nesten 40 år.

  – Jeg stiller ikke til gjenvalg i 2019. Jeg vil heller klappe frem andre kandidater, sier Riksfjord.

  Bernhard Riksfjord
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • – Ålesund har store muligheter

  Ålesund og andre mellomstore byregioner bør få komme inn i programmet for byvekstavtaler. Det sier Arne Nævra som representerer SV i Stortingets transportkomite. Ålesund og fire andre byregioner har startet et samarbeid for å komme i posisjon for å skaffe seg statlige penger gjennom programmet. Dette programmet vil bety mye for utviklingen av disse byene, sier Nævra. Han mener topografien vil unne gjøre Ålesund til et utstillingsvindu for satsing på kollektivtransport og sykling

  Anders Lindbeck, Arne Nævra, Yvonne Vold i SV
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Goksøyr tar ikke gjenvalg

  Mangeårig ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr (H), tar ikke gjenvalg. Goksøyr har vært ordfører i Herøy siden 2003 og er den av dagens ordførere i Møre og Romsdal som har sittet lengst sammenhengende. I perioden 2013-2017 var han første vararepresentant på Stortinget for Møre og Romsdal Høyre. Goksøyr har også vært leder i Møre og Romsdal Høyre. I juli i fjor ble han alvorlig kreftsyk, men er nå tilbake som ordfører. Goksøyr sier at tiden som ordfører har vært en flott og spennende tid. Han er spesielt stolt over det Herøy kommune har fått til innenfor omsorgssektoren.

  Arnulf Goksøyr
  Foto: Terje Reite / NRK