Mørebenken 2017-2021
Foto: Synnøve Hole / NRK

Politikk i Møre og Romsdal

 • Frykta sentralisering

  Arbeidarpartipolitikar i fellesnemnda til Nye Molde kommune, Toril Melheim Strand, er godt nøgd med at fellesnemnda i går samrøystes sikra arbeidsplassar i Nesset. Melheim er sjølv frå Nesset, og frykta at kommunesamanslåinga skal føre til sentralisering. – Det var viktig for Nesset og få desse arbeidsplassane, seier ho.

  Toril Melheim Strand (Ap). Med i fellenemnda til Nye Molde kommune
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • – Dropp kuttforslagene

  Stortingsrepresentant Vetle Wang Soleim fra Høyre ber styret i Helse Møre og Romsdal droppe forslagene om å slå sammen fødetilbudet i Molde og Kristansund og legge ned rehabiliteringssenteret i Aure. Forslagene har skapt krigsstemning på Nordmøre. Vetle Wang Soleim mener forslagene er dårlig forankret. Innsparinga ved å slå sammen fødeavdelingene er liten i forhold til konsekvensene det vil få for de fødende, sier Wang Soleim. Han mener det også blir feil å legge ned rehabiliteringstilbudet på Aure når kommunene ikke er i stand til å overta.

  Stortingsrepresentant Vetle Wang Soleim fra Høyre
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Nærmare samanslåing

  Stranda og Sykkylven er eit steg nærmare samanslåing etter møte mellom dei to kommunane i går. Det er sett ned ei fellesnemnd som skal byrje arbeidet i april. Målet er få til ein felles avtale før valet i 2023. Ordføraren i Stranda, Jan Ove Tryggestad frå Senterpartiet håpar på at ei grovskisse vil vere klar til valet i september.

  Ordførar i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad
  Foto: Frode Berg / NRK