NRK Meny
Mørebenken 2017-2021
Foto: Synnøve Hole / NRK

Politikk i Møre og Romsdal

 • Spør statsråden om Vevang skole

  Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) har sendt inn et skriftlig spørsmål til kommunalminister Monica Mæland (H) om Eide kommune har lov til å legge ned Vevang skole, skriver tk.no. Greni mener statsråden må undersøke om nedleggelsen er lovlig, når det er bestemt at den vedtatte kommuneplanen skal gjelde inntil kommunesammenslåing av Eide og Fræna.

 • Fylkestinget sa ja til mobbeknapp

  Fylkestinget vedtok i ettermiddag å innføre ein mobbeknapp i dei vidaregåande skulene i Møre og Romsdal. Det var Erik Kursetgjerde (Ap) og Line Hoem (Ap) som fremma forslaget gjennom ein interpellasjon. Kursetgjerde meiner det vil gjere det lettare å melde frå om mobbing. Ein mobbeknapp er ein firkant på fronten av heimesida. Når ein elev trykkjer på knappen kjem det opp eit skjema der eleven kan fylle inn namn og hending. I Nordland er det allereie innført ein mobbeknapp.

  Erik Kursetgjerde
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • – Vi styrer mot Robek

  KrF-politikar Knut Støbakk seier han er frustrert over at fleirtalet i fylkestinget skyv upopulære kutt framfor seg. Mellom anna ville ikkje fylkestinget redusere rabatten for å dekke meirkostnadene på dei nye ferjeanboda då saka blei behandla i dag. Støbakk trur fylkeskommunen styrer mot Robek-lista som inneber å bli sett under statleg kontroll med økonomien. Men fleire fylkespolitikarar meiner det er urimeleg at brukarane skal dekke heile meirkostnaden.

  Knut Støbakk
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • – Dette synes jeg er pinlig

  Stortingsrepresentant Steinar Reiten fra KrF er opprørt over den store nedbygginga av matjorda i Møre og Romsdal. I 2017 ble 734 dekar dyrket mark omregulert til vei og bolig, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det betyr at Møre og Romsdal sto for nesten 20 prosent av den totale omreguleringa i landet. Reiten som sitter i Stortingets næringskomite, støtter kritikken fra Møre og Romsdal Bondelag og mener dette er pinlig.

  Steinar Reiten
  Foto: Andreas Sundby / NRK
 • Ville ikke flytte opp Gjermundnes

  Fylkestinget stemte ned et forslag om flytte opp Gjermundnes videregående skole på prioriteringslista over skolebygg på bekostning av den planlagte skolen på sørsida i Ålesund. Det var Senterpartiet, KrF og Venstre som fremmet forslaget som fikk 19 stemmer. Et forslag fra Frp om å utsette saken ble nedstemt. Frp mente det var feil å behandle investeringsprogrammet både for skolebygg og for fylkesveger før det er avklart om Nordøyvegen skal bygges.

  Fylkestinget i Møre og Romsdal
  Foto: Trond Vestre / NRK