Anmeldelse

Skyhøyt nivå i Stjernekamp

Deltakerne imponerte stort med listepop og stadionrock.

Knut Marius og Sandra rocket i Stjernekamp

Knut Marius og Sandra imponerte stort med Iron Maiden og AC/DC.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
Musikk

Stjernekamp – åttende episode

Listepop og stadionrock

17. oktober, 2020

Nok en gjennomført sending av Stjernekamp! Denne gangen ble det ytterligere understreket at vi er i finalerundene. Her var det ingen som gjorde seg bort, og det blir bortimot umulig å velge en favoritt.

Likevel kan jeg gjenta til det kjedsommelige at Knut Marius Djupvik er en av de beste vokalistene det populærmusikalske Norge har holdt tålig godt skjult. Ingeborg har også fortsatt sin imponerende ferd mot finalen, mens Sandra motbeviser kritikerne gang på gang. Vegard er selvfølgelig fremdeles en publikumsfavoritt med sin uslepne energi og sjarm. Det blir stadig vanskeligere å finne noe å trekke for!

Både listepop og stadionrock er tilbakelagt, og neste uke er det klart for både disco og duett med en tidligere Stjernekamp-deltaker! Gøy, gøy, gøy!

Listepop:

1. Vegard Bjørsmo

  • Don´t Start Now Dua Lipa
Terningkast 4 - bredde

En av årets største pophits følger den klassiske formelen med fengende vokalhook og allsangvennlig refreng, og fungerer vel egentlig som en slags arrangert motivational poster. Vegard har kommet så langt i Stjernekamp ved å spille på sine rå og upolerte følelser, så dette er kanskje en låt som ligger et stykke unna hans naturlige appell. Likevel gjorde han en brukbar tolkning av Dua Lipas monsterhit her. Refrenget syns jeg faktisk låt bedre enn originalen, og akkurat det at versene er dørgende kjedelige kan ikke Vegard få så mye av skylden for.

Kanskje kunne han likevel ha krydret dem litt opp slik han maktet med det fengende refrenget. Det ble en ålreit start på kvelden!

Vegard Bjørsmo sang Dua Lipas «Don’t Start Now» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

2. Sandra Lyng:

  • What´s Love Got To Do With it – Kygo, Tina Turner
Terningkast 5 - bredde

Ah, den som kunne bli superrik på å remikse andres åndsverk. Tina Turners monsterhit fra 1984 har fått seg en marginal modernisering ved hjelp av Norges store musikalske eksportvare Kygo, men har blitt lagt inn et tropical house-tema på backingsporet kan vel umulig ha så mye å si for Sandras vokalprestasjon her i kveld. Nok om det! Sandra fikk til og med på litt herlig 80-talls-scenografi.

Slet som vanlig med et par småsure toner her og der, men tok nakkegrep på låta og det mektige refrenget med minimale utfordringer, selv på de vokalteknisk vanskeligste partiene mot slutten. Full flis, rett og slett. Herlig!

Sandra Lyng sang Tina Turner-låta «What´s Love Got To Do With it» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

3. Knut Marius Djupvik:

  • Someone You Loved Lewis Capaldi
Terningkast 5 - bredde

Jeg lurer veldig på hva som må til for å målbinde Knut Marius. Førsteverset var kanskje ikke hans beste prestasjon hittil, men på pre-chorus og refreng viste han nok en gang (!!) at han er en den teknisk desidert beste vokalisten som står igjen i Stjernekamp. Har tydelig fått beskjed om å roe ned på den særegne vibratoen.

I bridgen ble han litt småsur og syndet litt med vibrato-bonanza på et tidspunkt, men det er tydelig at låta betyr mye for godgutten fra Tomrefjord. Enda en glimrende prestasjon fra Knut Marius!

Knut Marius Djupvik sang Lewis Capaldis «Someone You Loved» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

4. Ingeborg Walther:

  • Somebody - Dagny
Terningkast 4 - bredde

Ingeborgs nedstrippede og minimalistiske versjon av Dagnys superhit «Somebody» led litt under sin egen vekt innledningsvis, med et treigt og delvis uinspirert vers og refreng, men tok seg heldigvis et par knepp opp inn i andre vers. Akkompagnert av en helt forferdelig koreografi er Ingeborg likevel mye mer på hjemmebane utover i låta.

Ikke før i siste refreng er låta der den burde være, men Ingeborg beviste at hun er en dønn solid popvokalist som garantert bør feste setebeltet før karrieren hennes setter rakettfart etter Stjernekamp-høsten.

Ingeborg Walther sang Dagnys «Somebody» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

Stadionrock:

1. Vegard Bjørsmo

  • When You Were Young – The Killers
Terningkast 5 - bredde

Vegard gjorde sin beste Brandon Flowers-imitasjon i det vi er over i stadionrock-segmentet. Denne låta er en av de beste låtene fra indierock-sjangeren de siste 20 åra. Jeg er imidlertid litt usikker på om dette hadde fenget en hel stadion, til det er Vegards stemme litt for soft, men han ga i alle fall full gønner i forsøket.

Slapp seg løs i mye større grad enn tidligere. Den mykere bridgen kler Vegard bedre, men det er et eller annet med den uvørne og delvis skingrende vokalen som på mystisk vis lokker rockefoten utpå glattisen likevel. Vegard er en slangetemmer, og jeg er en sammenkveilet kobra i en flettet kurv. Jeg er nok forhekset av sjarmøren fra Finnmark.

Vegard Bjørsmo sang The Killes-låta «When You Were Young» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

2. Sandra Lyng:

  • You Shook Me All Night Long AC/DC
Terningkast 5 - bredde

Sandra vet å utfordre hele spekteret Stjernekamp har å by på. Fra Disney til AC/DC. Man kan bli rimelig huggærn av Brian Johnson, så om jeg på et eller annet tidspunkt i mitt personlige helvete blir tvunget til å høre på «You Shook Me All Night Long» resten av tilværelsen, velger jeg Sandra sin. Dette er både gøy og til og med marginalt mindre harry enn originalen. Selv om det alltid er litt kleint når popstjerner rollespiller rockestjerner er det jo tross alt Stjernekamp.

Sandra nailer sjangeren, rett og slett. Helt uredd og med 100% innsats. Kanskje det kunne vært enda litt mer trøkk, men du verden så støtt man kan lande harryrocken, selv som hardbarka popvokalist.

Sandra Lyng sang AC/DC-låta «You Shook Me All Night Long» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

3. Knut Marius Djupvik:

  • Run To The Hills – Iron Maiden
Terningkast 6 - bredde

Og nå da. Knut Marius sin berømte vibrato har aldri vært mer hjemme. En krevende låt som setter konkurransens beste vokalist på prøve. Bruce Dickinson er ingen enkel mann å kopiere, men om noen klarer det må det vel være Knut Marius? Det finnes vel heller ikke noe tøffere i TV-bransjen enn nærfilming med håndholdt kamera, men salte svinge meg for en vokalist Knut Marius er!

Dette refrenget er ikke for pyser, og det er rett og slett utrolig imponerende hva han får ut av den ikoniske melodien her. Den tough guy-acten virker en smule regissert, men det er i alle fall helt tydelig at dette er en låt som har inspirert Knut Marius sin meget kraftfulle vokal. Bortimot perfekt!

Knut Marius Djupvik sang Iron Maidens «Run To The Hills» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

4. Ingeborg Walther:

  • Rock The Night – Europe
Terningkast 4 - bredde

Den vanligvis så hjemmekoselige og trygge popvokalisten Ingeborg har lært seg noen puddelrock-triks med både vibrato og bjeffing her. Dette blir imidlertid litt mer 80-tallsparodi enn en fet rockeopptreden. Litt tamt og tannløst fra start til slutt, men det er vel egentlig ingen overraskelse.

Ingeborg er ingen puddelrocker, og det er helt greit. Hun gjør seg likevel aldri helt bort, og blir reddet av god selvtillit og selvsagt den sedvanlige vokalkontrollen hun etterhvert har blitt så kjent for.

Ingeborg Walther sang Europes «Rock The Night» i Stjernekamp 17. oktober 2020.

Espen Borge er frilanser som anmelder musikk på oppdrag for NRK.

Dette gleder vi oss til i 2022