Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Stengjer Trollstigen klokka 20.00

  Trollstigen i Rauma vil i dag bli stengd frå klokka 20.00 i dag. Grunnen er vanskelege køyreforhold, og vegen kan bli stengd på kortare varsel om det blir verre. Blir teke ny vurdering i morgon om vegen blir opna igjen.

 • Tek seg av sauen

  Tidlegare i dag mista ein sau livet etter å ha blitt skremt utfor eit stup av ein hund ved Trollstigen. Politiet etterlyste eigarane av både sauen og hunden. No har saueeigaren meldt seg. Vedkomande vil ta seg av dyret, melder politiet.

 • Sau mista livet ved Trollstigen

  Politiet er interesserte i tips i saka.

  Laster Twitter-innhold
 • Telia skal ordne mobildekninga

  Telia skal bygge infrastrukturen som skal sørge for mobildekning langs en 11 kilometer lang veistrekning mellom Trollstigen og Valldal. Mangelfull mobildekning har skapt stor bekymring for alle som ferdes i området som er et populært turistmål. Stasjonen ligger i en nasjonalpark, og strømforsyningen vil derfor være basert på solceller og vindturbiner. Løsningen blir den første i sitt slag i Norge. Telia sikter seg inn mot åpning til neste års sesong.

  Mobildekning i Trollstigen
  Foto: Telia
Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.