Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Skryter av norske turistveier

  Den britiske avisa The Telegraph har kåret Atlanterhavsveien mellom Averøy og Hustadvika kommune og The Golden Route mellom Geiranger og Trollstigen som to av de flotteste veistrekningene i Norge. Avisa løfter også frem 7 andre strekninger rundt i Norge hvor det er flott å kjøre med bil og forteller også leserne at Norge er det mest trafikksikre landet i verden.

  Atlanterhavsveien fra filmen Iconic Norway
  Foto: Sven-Erik Knoff
 • Opnar Trollstigen

  Fylkesveg 63 Trollstigen opnar klokka ni. Det blir vurdert om også Geiranger - Langvatn skal bli opna. Begge vegane har vore nattestengde på grunn av dårleg ver.


 • Stengjer Trollstigen klokka 20.00

  Trollstigen i Rauma vil i dag bli stengd frå klokka 20.00 i dag. Grunnen er vanskelege køyreforhold, og vegen kan bli stengd på kortare varsel om det blir verre. Blir teke ny vurdering i morgon om vegen blir opna igjen.

Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.