Hopp til innhold
Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Seier nei til bompengar i Trollstigen

  Samferdselsutvalet i fylket sier nei til å bruke bompenger til å rassikre Trollstigen som er ein av dei best besøkte turistvegane i landet.

  Fylkesadministrasjonen har foreslått eit forprosjekt for å greie ut alternative sikringstiltak for Trollstigen og vil søke om ein pilot for besøksbidrag.

  Leiaren i samferdselsutvalet, Kristin Sørheim (Sp), meiner dette må bli finansiert gjennom rassikringspengar, og ikkje med bruk av bompengar.

  – Utan ekstra pengar så er vi kanskje 6-7 år fram i tid før sikringstiltaka kjem i gang, men vi har forhåpningar om at det skal kome før den tid, seier Sørheim.

  En svær stein har havnet på Trollstigveien.
  Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK
 • Vêret fører til dekningsutfall

  Denne sommaren har det vore manglande dekning på vegen frå Trollstigen og ned mot Valldal. Dette skuldast eit øydelagt batteri og dårleg sommarvêr, skriv Sunnmørsposten. Batteriet til Telia sin basestasjon, som går på hydrogengass og sol, er øydelagt og får ikkje spart straum.

Trollstigen opnar fredag 12. juni. Aldri før har vegen blitt opna så seint, opplyser Statens vegvesen.
Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.