Hopp til innhold
Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Trollstigen og Geiranger – Langvatn blir stengt vidare

  Fylkesveg 63 Trollstigen blir heldt stengt inntil vidare på grunn av vêrforholda. Det melder Statens vegvesen. Dei opplyser at det blir gjort ei ny vurdering måndag klokka 09.00. Vegen har vore stengt i over ei veke.

  Også fylkesveg 63 mellom Geiranger – Langvatn blir stengt inntil vidare. stengt inntil vidare. Der blir det også gjort ei ny vurdering måndag morgon, melder Statens vegvesen.

  Fredag er det ein kort betring i vêrsituasjonen, men det blir kaldare og nedbør til natta, opplyser fylkeskommunen.

  – Laurdag og søndag er det i høgda meldt til dels mykje nedbør, opp mot 50 cm snø, kombinert med vind. Då er det ikkje forsvarleg å halde vegane opne. Vi veit at mange, både bubilar og bussar, framleis køyrer på sommardekk, seier Brynjulv Eide, teamleiar vegdrift Nordmøre og Romsdal.

  Stengd veg ved Opplenskedal i Geiranger
  Foto: Hans-Olav Landsverk / n11257
 • Trollstigen opnar ikkje i dag

  Fylkesveg 63 over Trollstigen er framleis steng og blir ikkje opna i dag. Ei ny vurdering blir gjort fredag klokka 09. Veret er årsaka.

  For strekninga Geiranger-Langvatn er det framleis håp om opning, men fylkesvegen er stengd fram til ei ny vurdering blir gjort i løpet av dagen.

 • Trollstigen framleis stengt

  Trollstigen blir stengt også i dag, etter å ha blitt stengt torsdag. Dårleg ver er årsaka. Det blir gjort ei ny vurdering tysdag. Det melder Statens vegvesen.

Trollstigen opnar fredag 12. juni. Aldri før har vegen blitt opna så seint, opplyser Statens vegvesen.
Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.