Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Telia skal ordne mobildekninga

  Telia skal bygge infrastrukturen som skal sørge for mobildekning langs en 11 kilometer lang veistrekning mellom Trollstigen og Valldal. Mangelfull mobildekning har skapt stor bekymring for alle som ferdes i området som er et populært turistmål. Stasjonen ligger i en nasjonalpark, og strømforsyningen vil derfor være basert på solceller og vindturbiner. Løsningen blir den første i sitt slag i Norge. Telia sikter seg inn mot åpning til neste års sesong.

  Mobildekning i Trollstigen
  Foto: Telia
 • Trollstigen åpnet i dag

  Klokka 08 i dag åpnet turistdestinasjonen Trollstigen for trafikk etter å ha vært vinterstengt. Flere biler sto og ventet på åpninga. Først i køen var Knut Olestad fra Isfjorden som hadde ventet i en time. Edvard Meyer som driver kafeen på Trollstigen sier han er veldig glad for at trafikken er i gang. Klokka 09 i dag åpner også vegen fra Geiranger og sørover til Grotli for trafikk.

 • Åpner turistveger i morgen

  Fv. 63 Trollstigen åpner klokka 0800 i morgen etter å ha vært vinterstengt siden 7. desember i fjor. Fv. 63 Geiranger-Langvatn åpner klokka 0900 i morgen etter å ha vært stengt siden 20. desember. Men Statens vegvesen ber folk sjekke trafikkmeldingene. – Det er fortsatt tidlig i sesongen og fortsatt ganske mye snø i fjellet. Vegene kan bli stengt på kort varsel om de ikke kan kjøres på sommerdekk eller at vi får økende skredfare, sier seksjonsleder Torgeir Bye i Statens vegvesen.

  Trollstigen åpnes 11.mai.2018
  Foto: Statens vegvesen
 • Børning 3 i Trollstigen

  Opningsscena til Børning 3 skal bli spelt inn i Trollstigen, og ein av landets største turistperler blir delvis stengt under opptaka, skriv dagbladet.no. Opptaka blir mellom 27. og 31.mai. Vegvesenet sa først nei, men snudde då samferdsselssjef Arild Fuglseth ba om ei ny vurdering. Stenginga medfører utfordringar for turisttrafikken men opnar og for profilering av området.

  Trollstigen
  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
 • Brøyting over Trollstigen i morgen

  Statens vegvesen skal brøyte over Trollstigen i morgen, tirsdag 30. april. Ifølge vegvesenet har Bispefonna ikke gått og det er is i Kjellstadlinja, noe som gjør at de må være ekstra oppmerksomme for å ivareta sikkerheten til alle. Vegen er ikke klargjort for åpning ennå og det kan være litt røffe kjøreforhold enkelte steder.

  Trollstigen, brøyting
  Foto: Håvard Jangaard Strand / NRK
Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.