Trollstigen
Foto: T. P. Krohn

Trollstigen

Oppsummert

Trollstigen er et veistykke på fylkesvei 63 i Rauma kommune. Geiranger-Trollstigen er en av de 18 nasjonale turistveiene. Veistrekningen er vinterstengt og er vanligvis åpen fra midten av mai og til snøen faller om høsten.

 • Åtvarar mot sommardekk

  Snøen har kome til Trollstigen. Entreprenøren som har ansvar for vegen, tilrår at at ein ikkje køyrer der med sommardekk. Omkøyring via E39 Ørskogfjellet. Det blir også meldt om vanskelege forhold med snø og slaps på riksveg 3 over Kvikneskogen.

  Snø og slaps over Kvikneskogen
  Foto: Statens vegvesen
 • Ber trafikanter kjøre forsiktig

  Det er meldt snø ned til 400 – 600 meter på fylkesvei 63 mellom Trollstigen og Geiranger. Trafikanter som planlegger å kjøre i høyden bør sørge for å være skodd etter føre og tilpasse farten etter forholdene, melder vegtrafikksentralen. Strekningene kan bli stengt på kort varsel.

  Laster Twitter-innhold
Trollstigen opnar fredag 12. juni. Aldri før har vegen blitt opna så seint, opplyser Statens vegvesen.
Det er sterke reaksjonar på forslaget om å innføre turistskatt på Trollstigen. Turistikonet er eitt av dei mest besøkte i landet, og kan bli det første - der turistane må betale for å sleppe inn.
Ein av dei mest besøkte turistattraksjonane i landet, Trollstigen, er vinterstengt. Bommen er låst, og med det er også sommarsesongen over. Men det betyr ikkje at turistsesongen er over.