Nøkkeloverrekkelse.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sylvi Listhaug

Oppsummert

Sylvi Listhaug fra Ørskog er nestleder i Frp. Hun er stortingsrepresentant for Møre og Romsdal, og har sittet som landbruksminister, justiminister og oljeminister i Erna Solbergs regjering

 • Lovar å vere like synleg

  Frp-politikar Frank Sve lovar at han kjem til å vere like synleg i Møre og Romsdal som han har vore som fylkespolitikar dersom han kjem inn på Stortinget. Laurdag blei Sylvi Listhaug og Frank Sve valt til Frp sine to fremste kandidatane til stortingsvalet i Møre og Romsdal neste år.

  Sve seier at han ikkje kjem til å la seg dressere dersom han kjem inn på Stortinget, men vil vere ein tydeleg talsperson for Møre og Romsdal. Sylvi Listhaug seier det er eit stort privilegium å få toppe Frp sin liste til stortingsvalet i Møre og Romsdal neste år.

  Frp nominasjon i Møre og Romsdal: Jan Steinar Engeli Johansen, Frank Sve, Sylvi Listhaug og Anne Marie Fiksdal.
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Listhaug: – Totalt uakseptabelt

  Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug mener politiet gjør rett i å forsvare de som bruker ytringsfriheten selv om hun er uenig i hva Sian står for. – Fysiske angrep på folk som bruker de grunnlovsfestede rettighetene er totalt uakseptabelt, skriver hun.

 • Listhaug-angrep i ny bok

  Avtroppende Venstre-leder Trine Skei Grande gir ut sin politiske selvbiografi i november. I boken kommer hun med sterk kritikk av Sylvi Listhaug (Frp). Overfor VG bekrefter hun at hun blant annet tar opp hendelsen i januar 2018, da regjeringskollega Listhaug måtte gå av som justisminister etter et Facebook-innlegg der hun skrev at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet». Sylvi Listhaug skriver i en e-post til avisen at hva Trine Skei Grande mener om henne som person er helt uinteressant og at hun ikke greier å hisse seg opp over hva hun mener.

  Erna Solberg, Sylvi Listhaug og Trine Skei Grande står på Slottsplassen
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Listhaug i opposisjon

  Når Sylvi Listhaug går inn i sin første høst som opposisjonspolitiker lover hun Erna Solberg kamp om kvoteflyktninger, bistand, bompenger og avgifter. Det skriver Dagbladet. Listhaug vil også redusere offentlig pengebruk, og fortsette kampen mot bompenger og avgifter.

  Sylvi Listhaug i Midsund
  Foto: Ann-Eli Nøsen / NRK
 • – Kyst-Norge treng strakstiltak

  Utan strakstiltak for dei maritime næringane i Kyst-Norge kan tusener av arbeidsplassar gå tapt, fryktar nestleiar Sylvi Listhaug i Frp. Ho fryktar koronapandemien skal rasere delar av Norges maritime næring, som omfattar tilsette til sjøs, reiarlag, utstyrsleverandørar, tenesteleverandørar og verft. Det skriv NTB.

  Finanspolitisk talsperson for Frp, Sylvi Listhaug, på pressekonferanse om enighet om ny økonomisk pakke 7. april 2020.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Intervju med konsernsjef i Equinor i forbindelse med offisiell åpning av Johan Sverdrup.