Pressekonferanse med Fremskrittspartiet
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sylvi Listhaug

Oppsummert

Sylvi Listhaug fra Ørskog er nestleder i Frp. Hun er stortingsrepresentant for Møre og Romsdal, og har sittet som landbruksminister, justiminister og oljeminister i Erna Solbergs regjering

 • Listhaug: Nå begynner jobben

  – Mens mediene og politikerne snakker og skriver side opp og side ned om klima, opplever mange innbyggere i Norge å bli sviktet når de trenger hjelp fra fellesskapet som mest. Ordninger og systemer fungerer ikke. Dette skal Frp ta tak i, lovet partileder Sylvi Listhaug i sin tale til landsstyremøtet.

  Listhaug peker blant annet på pensjonister, bensinpriser, oljeutvinning og veistandarden som saker partiet vil fokusere på fremover.

  – Nå begynner jobben med å bytte ut sosialistene om fire år og bygge oss opp mot lokalvalget om 2 år.

 • – Fokus på eigen politikk

  Partileiar Sylvi Listhaug seier Frp skal vere kontruktive, men har fokus på eigen politikk, og meiner fleire signal frå den nye regjeringa går i feil retning. I dag blei dei nye regjeringa presentert på Slottsplassen. – Dei nye statsrådane må rekne med å møte motstand, seier Listhaug, sjølv om dei no skal få tid til å sette seg inn i sine saksområde.

  Sylvi Listhaug
  Foto: NRK
 • Listhaug utfordrer Støre til debatt

  Fremskrittspartiets leder Syvli Listhaug ønsker å møte Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre til debatt om innvandring og sosiale forskjeller.

  For drøye to uker siden skrev Dagens Næringsliv at Ap har en strategi om å ikke møte Listhaug til debatt om innvandringspolitikk. Det avviste nestleder Hadia Tajik i Dagsnytt 18 forrige onsdag.

  Nå har Listhaug sendt en en konkret invitasjon til Støre om å møte til debatt.

  – Nå har jeg sendt en konkret invitasjon direkte til Støre. Jeg og FrP er fleksibel på tid så dette får vi til. Tajik har sagt «bring it on». Nå gjør vi nettopp det, sier Listhaug.

  fCq048Y30uQ
  Foto: Gorm Kallestad / NTB
 • Håper på Listhaug-effekt

  – Sylvi Listhaug blir eit viktig kort for Frp i kampen om velgarane i fylket, meiner andrekanditat til stortingsvalet, Frank Sve. Nasjonalt har partiet lenge slite på meiningsmålingane, men gjer eit hopp på Norstat si partimåling for Møre og Romsdal. Listhaug tar truleg over som partileiar i Frp, og Sve trur det blir ein kjempefordel for fylket å ha partileiaren som toppkandidat.

  Frp-politikerne Frank Sve og Sylvi Listhaug
  Foto: Trond Vestre / NRK