Nøkkeloverrekkelse.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sylvi Listhaug

Oppsummert

Sylvi Listhaug (Frp) er en norsk politiker fra Ørskog. Hun er stortingsrepresentant for Møre og Romsdal. Har tidligere vært landbruksminister, innvandrings- og integreringsminister og justis-, beredskaps- og innvandringsminister.

 • Flertallet vil ha gratis skolemat

  Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker å innføre foreldrebetalt skolemat, omlag 300-500 kroner i måneden. Flertallet av norske velgere er derimot enig med venstresiden i debatten om gratis skolemat, viser en ny undersøkelse fra Fagforbundet, skriver Dagsavisen. Velgere i Venstre og Frp er helt delt i spørsmålet, mens det største flertallet for gratis skolemat er å finne blant SV-velgere, der 92 prosent er for. Høyres velgere er de eneste som svarer med overvekt på egenandel.

  Sylvi Listhaug
  Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK
 • Økning etter Listhaug-retur

  Medlemsmassen til den kristendemokratiske organisasjonen Drivkraft har økt med 33 prosent siden fredag. Styreleder Tore Christiansen tror det skyldes Listhaug. Han er selv meldt ut av KrF og tror ifølge Vårt Land utnevnelsen av Listhaug vil gjøre det vanskelige å samle partiet bak regjeringssamarbeidet.

  Sylvi Listhaug
  Foto: Ole Berg-rusten / NTB scanpix
 • Sylvi Listhaug valt som 1.nestleiar

  Sylvi Listhaug frå Ørskog blei søndag føremiddag valt som 1. nestleiar i Framstegspartiet. Partiet har landsmøte på Gardermoen. Terje Søviknes blei valt til andre nestleiar.

  Sylvi Listhaug
  Foto: Dag Robert Johansen / NRK
 • Se Sylvi Listhaugs tale

  Sylvi Listhaug taler til Frp sitt landsmøte. Se talen her:

 • Listhaug-comeback bekymrar Hareide

  Tidlegare Krf-leiar Knut Arild Hareide reagerer på at Sylvi Listhaug er tilbake i regjeringa, denne gong som eldre- og folkehelseminister. Hareide meiner Listhaug ikkje viste seg tillita verdig då ho sat i rolla som justis- og innvandringsminister.

Sylvi Listhaug blir ny eldre- og folkehelseminister
Statsminister Erna Solberg presenterer Sylvi Listhaug som ny statsråd.