Hopp til innhold
Sylvi Listhaug står foran en vegg med Frps logo
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fremskrittspartiet

Oppsummert

Fremskrittspartiet er et norsk politisk parti som beskriver seg som liberalistisk. Partiet ble grunnlagt i 1973 som Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep. Fra 2021 er Sylvi Listhaug partileder.

 • Tybring-Gjedde skeptisk til ny retning

  Oslo Frp har mista sitt politiske kompass og gjort seg selv uinteressant og irrelevant.

  Det sier partiets stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde til Aftenposten.

  Tidligere denne uka varsla oslopartiet at de vil bli mindre opptatt av innvandring og sykler, og mer positive til Oslo.

  Tybring-Gjedde mener dette vil skape et uriktig bilde av hovedstaden.

  Han får støtte fra partiets tidligere fylkesleder, som er bekymra for at de vil miste velgere og bli for like andre partier.

  Tybring-Gjedde om Nobelprisnominasjonen
 • DN: Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to eks-representanter

  Stortinget har sendt søksmålsvarsel til to eks-representanter, og krever etterlønn tilbakebetalt, skriver Dagens Næringsliv.

  Det gjelder de to tidligere Frp-representantene Jan Arild Ellingsen og Per Roar Bredvold. Stortinget vil ha 561.691 kroner tilbake fra Bredvold, og 506.292 kroner fra Ellingsen.

  Årsaken er at de ikke oppfylte kravene til å ha rett på etterlønn.

 • Frp: – Regjeringen og SV mangler kontakt med vanlige folk

  – Det har aldri vært større behov for å hjelpe vanlige folk i Norge som ikke klarer å betale regningene sine. Da er det mildt sagt sjokkerende at bistand ble den største kampsaken og den største vinneren av forhandlingene, sier Listhaug. Hun mener regjeringen og SV totalt mangler kontakt med hva vanlige folk er opptatt av nå. – Det folk trenger nå er reduserte priser ved å reduserte avgifter, ikke mer til bistand, laks og myr. Frp foreslår derfor å fjerne drivstoffavgiftene og elavgiften, samt halvere matmomsen, sier Listhaug.

 • Frp-topper på USA-tur for skattepenger

  Fem politikere fra Nordland Fremskrittsparti får kritikk etter en studietur til USA i 2018. Fylkespolitikerne besøkte blant annet FN og NASA og møtte flere kjendiser, skriver Nettavisen. – Et ekstremt tynt faglig program, mener tidligere partimedlem Trond Birkedal. Han ber om strengere regler.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger