Vedtok endringer i abortloven
Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Abortloven

Oppsummert

Stortinget vedtok en innstramming i abortloven natt til fredag. Forslaget ble vedtatt med 105 mot 64 stemmer. Vedtaket innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å fjerne noen av fostrene, må få saken behandlet i en nemnd.

 • Ap vil ha omkamp om tvillingabort

  Aps Ingvild Kjerkol sier til Vårt Land at et forslag om å reversere forbudet mot tvillingabort, vil komme til uken. Da Granavold-avtalen ble fremforhandlet, fikk KrF gjennom en endring i abortloven om fosterreduksjon, men Frp sier nei til forslaget.

 • KrFs abort-seier står i fare

  KrFs gjennomslag for å endre abortloven kan stå i fare nå som Frp er ute. Fremskrittspartiet er ikke lenger bundet av Granavold-plattformen og ingenting hindrer dem nå i å stemme for å reversere endringen i abortloven, skriver Vårt Land.

 • Hareide mener Solberg brøt løfte

  Knut Arild Hareide mener det var feil av Erna Solberg å åpne for å endre paragraf 2c i abortloven. – Denne saken ble helt avgjørende for hvem som vant retningsvalget i partiet, sier Hareide.

 • – Abortlov blir ikke strammet inn

  Mens opposisjonspartiene raser i debatten om fosterreduksjon på Stortinget, avviser Venstres Carl-Erik Grimstad at endringen i abortlov er et første steg på veien til innskrenking av selvbestemt abort. – Da hadde ikke vi blitt med på det, sier han.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no