Abortloven

Oppsummert

Abortloven skal endres slik at det ikke lenger er fritt fram for fosterreduksjon, også kalt tvillingabort. Det er klart etter at de fire borgerlige partiene er enige om en ny regjeringsplattform. KrF fikk ikke medhold i å endre paragraf 2c.

 • Ap vil ikke utvide abortgrense

  Kvinnelige Ap-topper fikk ikke gjennomslag på partiets landsmøte om å utvide selvbestemt abort til uke 18. Arbeiderpartiet ønsker derimot å styrke kvinners «situasjon ved senarborter».

 • Tilsyn sier nei til abortforslag

  Statens helsetilsyn støtter ikke regjeringens forslag til innstramming i abortloven, skriver tilsynet i en pressemelding. I forslaget må kvinner i nemnd argumentere for hvorfor de vil redusere antall forstre i flerlingesvangerskap - selv før uke 12.

 • Stører åtvarar mot å røre abortlova

  Partileiar Jonas Gahr Støre åtvarar Arbeidarpartiets landsmøte mot å vedta å utvide grensa for sjølvbestemt abort til veke 18. – Dagens abortlov fungerer. Aborttala går ned. Det viktigaste er å sørge for færre uønska svangerskap. Vi må stå ved lova.

 • Ap-ordførar om abortforslag:Umodent

  Skien-ordførar Hedda Foss Five er knakande usamd i forslaget om å utvide grensa for sjølvbestemt abort til veke 18. – Forslaget er umodent og det er tullete å kome med det på så kort varsel, seier Five.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no