Rolls Royce Ulsteinvik
Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Kongsberg

Oppsummert

Rolls Royce Marine eigde fram til 1. april 2019 fleire avdelingar med til saman 1600 tilsette i Noreg, blant anna i Ålesund, Ulstein, Haram og Bergen. No er dei overtatt av Kongsberg-gruppen.

 • Skal redusere med 260 ansatte

  Kongberg-gruppen planlegger å nedbemanne med 260 ansatte i marinedivisjonen i 2019. De ser for seg at 100 av disse vil være i Norge. Kongsberg overtok Rolls-Royce Marine 1. april i år. – Rolls Royce Marine har gått med tap over flere år, og har slitt med økonomien. Derfor vil vi nå se på hvordan vi kan få til god lønnsomhet, sier kommunikasjonsdirektør i Kongsberg Maritime, Annette Bonnevie Wollebæk.

  Kommunikasjonsdirektør i Rolls-Royce Marine, Annette Bonnevie Wollebæk.
  Foto: Lena Høyberg / NRK
 • Lønnsomhetsprogram for Rolls-Royce

  Kongsberg gruppen startet et omfattende synergi- og lønnsomhetsprogram for Rolls-Royce Commercial Marine, som ble kjøpt opp 1. april. Det omfatter effektiviseringstiltak som samlokaliseringer, realisering av synergier knyttet til gjennomføring, salg, administrasjon, markedsføring, reduserte IT-kostnader, arbeidskapasitetstilpasninger, med mer, skriver selskapet i en børsmelding. – Vi starter året med en høy markedsaktivitet i hele organisasjonen og stor innats knyttet til overtakelsen av Rolls-Royce Commercial Marine. Jeg er strålende fornøyd med mottakelsen Kongberg har fått av tidligere RRCM-ansatte på alle lokasjoner vi har besøkt. Nå fortsetter den grundige jobben med å integrere selskapet på en måte som gir resultater, lønnsomhet og merverdi for kundene, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen i børsmeldingen.

  Flaggdag ved Rolls-Royce Ulstein
  Foto: Jannicke Farstad / NRK
 • Ledelsen på besøk

  Konsernledelsen i Kongsberg er i dag på besøk hos de fem bedriftene de har kjøpt fra Rolls Royce i vårt fylke. Det blir arrangert allmøter på de forskjellige plassene, og her er konsernsjef Geir Håøy på plass i Brattvåg.

  Geir Håøy i Kongsberg på besøk i Brattvåg.
  Foto: Silje Steinnes Bjerknes / NRK
 • Siste dag som Rolls-Royce

  Tilsette i Rolls-Royce markerer fredag siste dag som Rolls-Royce. Måndag blir dei ein del av Kongsberg-gruppa. På Sunnmøre er det rundt 1400 tilsette fordelt på fem lokasjonar, og i Brattvåg (bildet) er det totalt rundt 330 som jobbar. Eit samla Storting vedtok i fjor haust at Kongsberg-gruppa skulle få kjøpe aksjane i Rolls-Royce Marine slik dei to selskapa avtalte nokre månader før.

  Rolls-Royce i Brattvåg
  Foto: Jannicke Susann Farstad / NRK
 • Rolls Royce-skilta vart fjerna

  Frå måndag er Rolls Royce Marine ein del av Kongsberg-gruppa. I dag vart skilta ved Rolls sine avdelingar på Sunnmøre, som her i Ulsteinvik tekne ned.

  Over helga vert det allmøte på alle lokasjonane til Rolls på Sunnmøre, i Haram, Ålesund, Hareid og Ulsteinvik.

  Rolls Royce Marine
  Foto: Arve P.Overvåg