Illustrasjonsbilde idrett
Foto: Colourbox.com

Breddefotball

 • Lettelser i breddeidretten utsatt

  Regjeringen bremser videre gjenåpning av breddeidretten. Antallsbegrensingen på treninger fortsetter, og voksne utøvere får ikke konkurrere over hele landet.

  Årsaken er usikkerhet rundt spredningen av deltavarianten av koronaviruset og vaksineforsyning.

  Det betyr at for eksempel klubber i lavere divisjoner i fotballen må vente videre på klarsignal. Forrige måned ble det lov til kamper innenfor samme region eller krets, men foreløpig blir det ikke åpnet for å la voksne breddeutøvere konkurrere utenfor sitt eget område.

  I trinn tre ble det satt et tak på 30 personer i samme gruppe innendørs og 40 utendørs. Den begrensningen vedvarer.

  NM fotball, 2. runde: Lørenskog - Lillestrøm (1-5).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Beskjedent oppmøte på demonstrasjon

  En liten gruppe demonstranter avholdt en markering utenfor Stortinget fredag med krav om at det skal åpnes for breddeidrett.

  Markeringen var i regi av Facebook-gruppa «Få hele bredden i gang», som har over 22.000 medlemmer. Det var om lag 30–40 personer som møtte opp utenfor Stortinget. De fikk høre appeller blant annet fra Trond Giske (Ap) og Himanshu Gulati (Frp).

  Generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges idrettsforbund sier i en uttalelse til NTB at hun har stor forståelse for breddeutøvernes utålmodighet.

  – De har nå ventet i 15 måneder uten å kunne utøver normal idrettsaktivitet. Medlemsutviklingen i norsk idrett for 2020 viser at vi har hatt et betydelig og bekymringsfullt frafall i norsk idrett, også blant våre unge voksne utøvere som både er aktive medlemmer, frivillige og forbilder for barn og unge. Derfor er full gjenåpning av idretten vår prioritet nummer en, sier hun.

  (©NTB)

  Demonstrasjon for breddeidrett
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Eliteserie-støtte til bredden

  Som varslet før runden gjennomførte flere eliteserieklubber en markering til støtte for at breddefotballen bør gjenåpnes før avspark i torsdagens kamper i Eliteserien.

  Bodø/Glimt-spillerne holdt opp drakter og skjerf fra breddeklubber før oppgjøret mot Haugesund. På Åråsen kom Lillestrøm og Odd-spillerne ut på banen med plakater med påskriften «Få bredden i gang – nå».

  Strømsgodset-spillerne holdt på sin side opp drakter fra breddeklubber før kampen mot Tromsø. Viking-spillerne hadde på seg draktene til breddeklubber før møtet med Mjøndalen.

  Eliteserien i fotball 2021: Strømsgodset - Tromsø
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Syv klubber vil starte opp trening

  Syv fotballklubber på Søre Sunnmøre vil starte treninger i breddeidrett fra torsdag av, selv om regjeringen ikke åpner opp for dette, melder TV 2 Sporten torsdag kveld.

  Kenneth Nydahl i Hovdebygda IL sier til kanalen:

  – Så lenge regjeringen tar vekk vaksinedoser fra vårt område, og mener vi ikke trenger det, så mener vi at vi kan ta de hensynene i breddeidretten og tenke folkehelse. Folkehelse er ikke å sitte stille.

 • Reagerer på nei til breddeåpning

  Voksne breddeutøvere får fortsatt ikke trene som normalt. Norges Fotballforbund er svært skuffet etter at regjeringen la fram sine nyeste gjenåpningsplaner.

  – Dette er veldig skuffende og helt urimelig. Vi har lagt ned en formidabel jobb med å organisere trygge rammer i klubbene, sier aktivitets- og utviklingsdirektør Alf Hansen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

  Kulturminister Abid Raja (V) sier i et VG-intervju at han forstår frustrasjonen.

  – Hvis det er sånn at breddefamilien trenger en skyteskive som ikke heter korona eller pandemi, så kan de fortsette å skyte på meg. Det er greit, det har de gjort i over ett år. Det har jeg tålt, og det skal jeg selvsagt fortsette å tåle.

  Illustrasjon, breddefotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Fotballforbundet er imponert over fotballfritidsordninga til Volda.