Matmuffins
Muffins trenger ikke være bare søtt. Lise Finckenhagen bruker grovt mel og fyller dem med skinke, ost, paprika og vårløk. Det passer fint til lunsj eller i matpakken. Et tips er å lage mer enn du trenger, fryse og ta opp om morgenen, så har du fersk matpakke til lunsj.
Grovt knekkebrød
Dette hjemmelaga knekkebrødet inneholder mye godt for kroppen. Og den grove smaken passer godt til ost.
Salat som metter
Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.
Små paier
Pai er også godt å ha i matpakken. Lise Finckenhagen pakker poteter og masse annet godt i ferdige butterdeigsplater.
Sunne pannekaker
Grove bananpannekaker med havregryn kan serveres til frokost, lunsj eller kvelds. Pannekaker er alltid godt, og når de i tillegg er sunne, er det lett å la seg begeistre.
Havrevafler
Det samme kan man si om Richard Nystads sunne vafler. Bytt ut sjokoladetoppingen med sunt pålegg, og matpakken er klar.
Salte og søte turboller
Man skal gjøre det enkelt, mener kokk Torill Aardal Sonensen ved Josephines kafé. Hun smeller sammen en focacciadeig og kjøper fyllet ferdig.
Barnas favoritt
Her får du en superenkel oppskrift som kan serveres både baby, barn og voksne.
Mysli
Lag myslien selv. Det er utrolig enkelt! Ha den med i en tørr boks og bland med yoghurt når du skal spise.
Lefserull
Wrap med pulled pork, sommerkål-slaw og rødløk er god nistemat. Lise Finckenhagen tar snarveier og kjøper ferdig pulled pork. Men hvetetortilla, kålsalaten og marinert rødløk lager hun selv.