Hopp til innhold
Potetsalat med egg og syltet rødløk og rabarbra

Lise Finckenhagens mettende potetsalat med egg, masse grønt og syltet rødløk og rabarbra.

Foto: Lise Finckenhagen

Potetsalat med egg, syltet rødløk og rabarbra

Lise Finckenhagens potetsalat med egg er god lunsj eller lett middag. Dressingen – med en blanding av majones og kefir – er litt sunnere enn den tradisjonelle.

Slik gjør du

Potetsalat med masse godt

Vask potetene, og kok dem møre i saltet vann. Hell av kokevannet, og la dem dampe seg enda mørere. Etter at potetene har fått avkjøle seg litt, deler du dem i passende biter.

Rør sammen alle ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.

Rens sukkerertene, gi dem et raskt opphold i lettsaltet, kokende vann (cirka 30 sekunder), og avkjøl straks i isvann. Del sukkererten i to på langs. Rens og skjær reddikene i tynne skiver. Finsnitt vårløken, del agurken på langs, skrap ut den bløte kjernen og skjær agurken i tynne bånd. Del eggene i båter.

Bland sammen poteter, sukkererter, reddiker, vårløk, agurk og dressing. Topp med egg, urter, syltet rabarbra og rødløk (mengde etter smak og behag).

Syltet rabarbra og rødløk

Rens og skjær løk og rabarbra i tynne skiver, og ha alt over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over i glasset (løk og rabarbra skal være dekket av lake). Sett på lokket, og la glasset stå i romtemperatur til avkjøling.

Grønnsakene kan brukes straks de er avkjølt, men blir enda bedre hvis de kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+