Slik gjør du
Sett stekeovnen på 160 °C, helst varmluft.
Bland sammen mel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet. Fordel blandingen på to stekeovnsplater, som er kledd med bakepapir.
Bruk slikkepott eller en vætet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover. Fordel/skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer, slik at det blir markert en viss oppdeling. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter.
Etter halvgått steketid tar du ut platene. Bruk en saks og klipp de halvstekte knekkebrødene fra hverandre. La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen. Stek så videre til knekkebrødene er sprø. Bruk gjerne saksen igjen om knekkebrødene henger sammen etter siste stekingen. Da får du fine, jevne kanter.
Skulle knekkebrødene ikke være sprø helt gjennom etter endt steketid, kan du brekke dem fra hverandre og la dem ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. På denne måten vil de tørke ytterligere.
Avkjøl knekkebrødene på rist, og oppbevar dem i tett boks eller glass.
Tips
Knekkebrødene har Inge Johnsen med seg på tur og serverer med lun hvitmuggost og marmelade.
- Oppskrift: Lun hvitmuggost