Sunne vafler

Vafler med smeltet sjokolade og hasselnøtter.

Foto: Kenn Ole Moen

Sunne vafler

Vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.

Slik gjør du

Bland alt det tørre i en bolle. Rør inn havremelk, melasse, linfrøegg* og smeltet kokosolje.

La røren svelle i cirka 30 minutter før du steker. Spe på med ekstra havremelk hvis røren er for tykk.

Stek vafler i vaffeljern og legg på rist. Serveres med smeltet sjokolade og hasselnøtter, eller ditt favorittpålegg.

* 1 linfrøegg = 1 spiseskje knuste linfrø og 3 spiseskjeer vann som sveller i 10 minutter før det brukes.

Tips

  • Du kan også bruke sukker istedenfor melasse.
  • Melasse er et biprodukt av sukkerindustrien som inneholder masse mineraler og er et sunt alternativ til sukker.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj»/NRK P1