Piknikpaier med karrikrydret potetfyll

Små trekanter som du spiser med hendene er flotte å spise ute. Piknikpaiene er fylt med poteter, erter og spennende krydder.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Piknikpaier med karrikrydret potetfyll

Poteter og små, grønne erter er krydret med chili og karripasta og pakket inn i butterdeig. Ta med deg Lise Finckenhagens små paier på tur eller ha dem i matpakka til lunsj.

Slik gjør du

Finhakk løk, hvitløk og chili. Skjær potetene i små biter.

Varm 2 ss olje i en stekepanne. Fres løken myk og blank. Tilsett hvitløk, og fres videre i ett minutt. Ha i chili, karripasta, ingefær og gurkemeie. La det hele frese videre i cirka 3-5 minutter over middels svak varme. Rør om med jevne mellomrom slik at ingenting fester seg i bunnen av pannen. Blandingen skal være saftig og myk, ikke tørr og godt stekt. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og hell alt over i en bolle til avkjøling.

Varm ovnen til 200 °C. Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken. Kjevl hver plate litt tynnere slik at platene blir omtrent fem cm større i både lenge og bredde. Del hver plate i to på midten slik at du nå har 12 like store firkanter. Legg en god skje fyll midt på hver firkant. Pensle litt egg langs med kanten og brett paiene sammen til trekanter. Bruk en gaffel og klem kantene forsiktig sammen. Løft paiene over på et stekebrett med bakepapir. Pensle med egg og dryss over litt sesamfrø. Stek paiene midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til butterdeigen er gyllen og stekt. Serveres varme, lune eller kalde med yoghurtdipp, og kanskje også litt mangochutney.

Yoghurtdipp

Smak til yoghurten med spisskummen, sukker, salt og kvernet pepper. Litt hakket frisk mynte er også godt å blande inn.

Tips

Vil du lage mindre paier, kan du kjevle butterdeigsplatene kun i lengderetningen for så å dele hver plate i 3 like store firkanter.

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen» på NRK P1+