Bruk restene. Lag deilige potetvafler Gamle kokte poteter blir som nye, og kanskje enda bedre, når de får skinne som potetvafler.
Vaffelkjeks med jordbærkrem Kjeksene stekes i vaffeljernet og formes til små skåler som fylles med jordbærkrem av årets jordbær. Denne desserten er lett å like for både store og små.
Sprø vaffel med norsk laks La de tradisjonelle vaflene få en ny vri, og server dem med laks, egg og grønnsaker. Topp med en raus klatt med rømme.
Grove frokostvafler Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.
Vafler med brunost Brødrene Price lager vafler med brunost i røren. De serverer dem som en lun, liten dessert med litt friske bær og rømme.
Brødvafler Gammelt brød kan gjenbrukes i vaffelrøren. En super måte å bruke brødet som ellers vil bli kastet.
Bananvafler med karamellsaus – Dette er ikke hverdagsmat, men fy så godt det er, sier kokken Christer Rødseth. En super dessert med vafler, fyldig karamellsaus og biter fra brune bananer.
Fem vaffeloppskrifter på vaffeldagen De er søte, sunne og salte, vaflene finnes i mange spennende versjoner. NRK Mat gir fem varianter å velge mellom i anledning vaffeldagen 25. mars. Av Hanne Høyland
Sunne vafler Vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland
Firkløverkake Denne kaken er enkel å lage, og den blir muligens familiens nye favoritt. Her er det mye godt på en gang - en saftig mandelbunn, hjemmelaget vaniljekrem og et tykt lag med firkløverglasur.
Havrebrød Maggi Gausels havrebrød har blitt viden kjent, fordi det er så enkelt å smelle sammen og smaker så godt. Men best av alt er det sunne innholdet i brødet.
Kyllingtomatgryte med poteter En gryte som lager seg selv er perfekt i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å blande alt i gryten og la den stå og putre i en halvtime.
Våre mest populære middagar Kva skal vi ha til middag? Du treng ikkje lure lenger. Dette er dei ni mest populære middagane våre i 2022. Vi unner deg å prøve desse. Dette er verkeleg gode saker. Av Siri Bjelland Berven og Ingvill Bjorland