Grove frokostvafler Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.
Vafler med brunost Brødrene Price lager vafler med brunost i røren. De serverer dem som en lun, liten dessert med litt friske bær og rømme.
Brødvafler Gammelt brød kan gjenbrukes i vaffelrøren. En super måte å bruke brødet som ellers vil bli kastet.
Fem vaffeloppskrifter på vaffeldagen De er søte, sunne og salte, vaflene finnes i mange spennende versjoner. NRK Mat gir fem varianter å velge mellom i anledning vaffeldagen 25. mars. Av Hanne Høyland
Sunne vafler Vafler med havre- og speltmel, uten egg og melk fra veganerkokk Richard Nystad. Han serverer dem med smeltet sjokolade og hasselnøtter.
Salte vafler med løyrom eller røykt laks Når du skal servere små munnfuller til dem du er glad i er det vel ingenting som passer bedre enn at de har form som hjerter? Øyvind Hjelle har oppskriften på vafler som passer til salt mat.
«Bare rør» – våre ti beste oppskrifter på røre Vaffelrøre, pannekakerøre eller lapperøre. Det finnes utallige oppskrifter på både sunne og syndige retter med røre. NRK Mat har plukka ti favoritter. Av Mari Rollag Evensen
Vafler på norsk og svensk Når en australier kommer til Skandinavia oppdager han at vafler er en spesialitet. Men vaflene er ikke like i Norge og Sverige. Her er Adam Liaws oppskrifter på norske og svenske vafler. De norske vaflene serveres med brunost, de svenske med multekrem.
Vafler Her er oppskrift på gode, men veldig enkle vafler – eller vaffelkaker, som det kalles enkelte steder – fra kokkelærer Hans Dahl Ørstavik.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.
Jamillas samosa Da NRK spurte leserne om hvilken rett de helst vil spise under id-feiringen, var det samosa som fikk flest stemmer. Her er hobbykokk og Instagramprofil Jamilla El Haddaouis oppskrift.
Helt fantastisk eggerøre – Slik lages eggerøren på kokkeskolen, forteller kokk Gard Haugland. Den inneholder masse fløte, og med riktig framgangsmåten blir den ekstra god og saftig.