En skrivefeil er grunnen til at vi feirer vaffelen i dag.
Kjeksene stekes i vaffeljernet og formes til små skåler som fylles med jordbærkrem av årets jordbær. Denne desserten er lett å like for både store og små.
La de tradisjonelle vaflene få en ny vri, og server dem med laks, egg og grønnsaker. Topp med en raus klatt med rømme.
Disse mettende vaflene er laget med grovt hvetemel og er et populært innslag på frokostbordet når du har lyst til å kose deg litt ekstra. De fungerer naturligvis like godt til lunsj eller kveldsmat.
Brødrene Price lager vafler med brunost i røren. De serverer dem som en lun, liten dessert med litt friske bær og rømme.
Gammelt brød kan gjenbrukes i vaffelrøren. En super måte å bruke brødet som ellers vil bli kastet.
Har du rester av kokte poteter? Bruk dem i potetvafler! Lise Finckenhagen serverer dem med rakfisk og rødløk.
– Dette er ikke hverdagsmat, men fy så godt det er, sier kokken Christer Rødseth. En super dessert med vafler, fyldig karamellsaus og biter fra brune bananer.
De er søte, sunne og salte, vaflene finnes i mange spennende versjoner. NRK Mat gir fem varianter å velge mellom i anledning vaffeldagen 25. mars.