Gyllen frokostblanding

Havregryn er hovedingrediens i denne hjemmelagde frokostblandingen. Her er granolaen servert med yoghurt naturell.

Foto: Erik Waage / NRK

Gyllen frokostblanding

Lag frokostblandingen selv. Det er utrolig enkelt!

Slik gjør du

Ha nøttene i en brødpose. Knus eller rull over nøttene til de er finhakket. Bland sammen med resten av de tørre ingrediensene.

Bre alt utover i en langpanne som er dekket med bakepapir. Bland godt og hell over honning. Stek midt i ovnen på 180 grader i 20–30 minutter.

Pass godt på myslien underveis og rør rundt minst tre ganger i løpet av steketiden, slik at blandingen blir jevnt ristet. Avkjøl i pannen og oppbevar frokostblandingen i en beholder med tett lokk.

Server med melk eller yoghurt naturell.

Tips

En passelig mengde frokostblanding er en skål med melk på, det vil si 1,5-2 dl frokostblanding.

Tips innsendt av Hanne
Dersom du blander den flytende honningen med 4 ss vann i et glass for seg selv, kan du helle honningblandingen over de tørre ingrediensene og få dekket alt på en mye bedre måte. Da får alle korn og nøtter et tynt gyllent lag med honning.

Kilde: Bedre puls/Yngvar Andersen