Wrap med pulled pork, sommerkål-slaw og rødløk

Rull lefsene med pulled pork, coleslaw, marinert rødløk og ost, og pakk dem i matpapir eller aluminiumsfolie når du skal på tur. Skjær dem over når de skal spises.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Wrap med pulled pork, sommerkål-slaw og rødløk

Ut på tur? Da skal matlagingen være så enkel som mulig. Lise Finckenhagen tar snarveier og kjøper ferdig pulled pork. Men hvetetortilla, kålsalaten og marinert rødløk lager hun selv.

Slik gjør du

Sommerkål-slaw med chili

Rens og skjær kål og gulrot i tynne strimler (gulroten kan rives på et rivjern). Bland sammen majones, rømme/yoghurt og chilisaus. Smak dressingen til med salt og bland den sammen med grønnsakene og hakket persille.

Bland pulled pork (varmt eller kaldt) med bbq-saus til en saftig blanding. Fyll kjøtt, kål-slaw, marinert løk og ost i lefser. Rull lefsene stramt sammen og pakk dem inn i aluminiumsfolie eller matpapir.

Marinert rødløk

Rens og skjær rødløken i tynne skiver. Bland løk, eddik, sukker og salt. La løken marinere i minst 5 minutter.

Tortillalefser

Bland mel, salt og bakepulver i en bakebolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen rolig i 1 minutt til deigen har samlet seg. Skru opp hastigheten og arbeid deigen videre i 5-10 minutter, til deigen blir helt glatt og smidig. Del deigen i 10 like store emner og rull hvert emne til en bolle. Legg bollene i en liten brødpose, press luften ut av posen, tett igjen og la bollene hvile i posen i en times tid (det gjør ingenting om de hviler lenger).

Ta en og en bolle ut av posen og kjevl de ut til tynne leiver. Unngå å bruke mye mel når du kjevler, bruk heller litt olje om nødvendig. Stek tortillaen i en tørr varm stekepanne, cirka 45 sekunder på den ene siden og 20 sekunder på den andre siden.

Dekk til de ferdigstekte tortillaene med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme og myke.

Tips

Steke kjøttet selv? Pulled - oppskrifter med revet kjøtt

Sommerkål-slaw

Lise Finckenhagen kaller den sommerkål-slaw. Vi kan kalle den kålsalat eller coleslaw. God er den uansett.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Holm» /NRK P1+