Fiskepanne med ertepuré Torsk med poteter, fennikel, gulrøtter, purre og løk som er rask å lage. Og imens koker ertene til ertepuréen.
Lun hvitmuggost Når Inge Johnsen skal kose seg skikkelig på tur varmer han ost i glørne fra bålet. Han bruker helst en god hvitmuggost fra en lokal produsent. Alternativene er brie eller lignende ost fra butikken.
Hjemmelaget knekkebrød Med grovt mel, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø blir det gode, grove knekkebrød som passer godt til ost.
Klappekake Små brød stekt i panne kaller Inge Johnsen for klappekaker. Han lager en stor deig og setter den kaldt. Så tar han fram litt deig om gangen, som får romtemperatur, før han steker klappekakene på bålet. På den måten har han ferskt brød hver dag.
Tursuppe med tomater, bønner og karbonadedeig Kokk Inge Johnsen har med seg en god gryte til bålet. Han koker suppe med gulrøtter, bønner, hermetiske tomater og karbonadedeig.
Panikkblings eller sandwich med det du har Det finnes klassiske sandwicher, som BLT. Og så finnes det de du lager etter hva du har i kjøleskapet. Dette er løsningen for deg som har panikk før sommeravslutningen for skole, korps, kor, fotball eller jobb.
Bobotie på trøndersk vis Bobotie er en tradisjonsrik rett fra Sør-Afrika. Mange omtaler den som nasjonalretten. Det er en slags grateng med kjøttdeig av antilope. Siden du sannsynligvis ikke har antilope tilgjengelig, kan du bruke okse, lam, elg eller rein. Det er mange smaker i denne oppskriften, men den er ikke sterk.
Saftig og flott flettepizza Innbakt pizza med fyll av kylling, løk og blåmuggost. Dette er en hvit pizza, uten tomatsaus, men med rømme. Oppskrift fra Inge Johnsen i radioprogrammet Brønsj.
Omelett Omelett er både næringsrikt og godt. Kokk Inge Johnsen har oppskriften på både åpen, lukket og snittet omelett.
Lammegryte med appelsin Dette er ingen vanlig lammegryte, den inneholder stangselleri, oliven, appelsinskall, honning, timian, karamellisert løk og rødvin.
Fylt avokado til fest Ein fin liten rett til fest eller høgtid. Denne kvalifiserer til nyttår også, om du trenger ein enkel vegansk forrett.
Pinnekjøtt med komler og kålrabistappe Brødrene Price er på norgesbesøk og lager pinnekjøtt. De har valgt å servere komler sammen med kjøttet. På tallerkenen har de også en kremet kålrabistappe og vossakorv.
Koreansk sesamkylling Dette er en «non spicy» versjon av «Korean Fried Chicken». Her får du en perfekt balanse mellom det søte, syrlige og litt salte – sammen med herlig aromatisk sesamolje og frø.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Pasta med laks og spinat Her er Inge Johnsens forslag til rask middag med pasta, laks og spinat. Perfekt om du har litt dårlig tid.