Bananlapper med havregryn og kokosmelk

Har du modne bananer og små barn i hus kan denne oppskriften fort bli en hit.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Bananlapper med havregryn og kokosmelk

Her får du en superenkel oppskrift som kan serveres både baby, barn og voksne. Kokosmelk erstatter melka, noe som gjør at barn også under ti måneder kan spise disse lappene.

Slik gjør du

Rør sammen alle ingrediensene, og kjør dem sammen i en blender eller foodprosessor. Det er best å gjøre dette med maskin, fordi du da får løst opp havregryna bedre.

Du kan gjerne bruke havregrøtrester i røra.

La røra stå på benken og svelle i omtrent 20 minutter.

Stek på takke, eller i slipp-lett-panne uten fett. Ha plata på middels varme, og snu lappene når de begynner å stivne i kanten og boble. De er litt vanskeligere å snu enn vanlige lapper på grunn av sukkeret i bananen og kokosmelka.

PS: Melk skal i utgangspunktet ikke gis til barn under ti måneder da det kan hemme jernopptaket. Retningslinjer for mat til baby og barn.

Tips

Server med fersk banan, bær, og eventuelt yoghurt hvis poden er over ti måneder gammel.