Hopp til innhold
Oppdatert podkast keyart

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser. Alfabetisk liste over alle NRKs podkaster finner du her.

 • Hør den nyeste episoden av «Øyeblikket» nå

  Været er nydelig, og oppdriften god når Mariann skal lande hangglideren. Men så, en litt for høy tretopp. Mariann lukker øynene.

  Hør den nye episoden med Mariann i podkasten «Øyeblikket«» nå.

 • Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lager ny helsepodkast

  Den nye podkastduoen Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer podkasten Helseopplysningen hos Podme mandag 26.juni. Det skriver de i en pressemelding tirsdag.

  – Det er jo ingenting som er gøyere enn å formidle kunnskap om helse. Å få lov til å gjøre det sammen med en så dyktig journalist som Anne og å kunne gjøre det sammen med Podme er helt perfekt, konstaterer Rashidi.

  I podkasten Helseopplysningen skal Anne og Kaveh grave i ulike temaer og spørsmål.

  – Jeg blir på en måte folkets alibi, som lurer på både stort og smått. Og så sitter Kaveh på en del av svarene. Dette er et prosjekt jeg gleder meg skikkelig til, sier Rimmen.

  Rashidi var tideligere i NRK-podkasten God Bedring.

  Pressemelding: Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer helsepodkast hos Podme 2
  Foto: Kristoffer Kumar / Podme
 • Sophie Elise kritiserer NRK-ledelsen

  Etter brudd med NRK har Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, og venninnen Fetisha Williams, laget ny podkast. Der tar de et «oppgjør» med NRK.

  NRK har vært i kontakt med Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, men hun ønsker ikke å kommentere.

 • Sophie Elise hinter om ny podkast: – Nå kan vi endelig fortelle alt

  Influenser Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, hinter om en ny podkast i en story hun har publisert på Instagram.

  – Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skriver hun.

  Forrige uke ble samarbeidet mellom Sophie Elise og NRK avsluttet. Dette skjedde etter at Sophie Elise publiserte et bilde på Instagram som skapte store reaksjoner.

 • NRK-sjefen om Sophie Elise: – Avtalen er for vanskelig for oss å videreføre

  – Da pressemeldingen kom i går var det overraskende for oss, men resultatet er ikke overraskende, det sier kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen.

  Torsdag kveld bekreftet Sophie Steen Isachsen, Fetisha Williams og NRK at samarbeidet er over. NRK sin konklusjon er at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for NRK.

  – Vi har sagt at denne avtalen er for vanskelig for oss å videreføre, og vi har vært i dialog med de om noen rammer og forutsetninger som andre oppdragstagere har, sier Haugen.

  Kringkastingssjefen forklarer at det er mange oppdragstakere i NRK som har annen virksomhet utenfor arbeidet i NRK, som regulerer gjennom avtaler.

  – Vi forsøkte denne gangen å inngå et samarbeid med en influencer som har høy kommersiell aktivitet, også ville vi ha løpende podkastproduksjon gjennom året. Vi forsøkte noen rammer rundt det som viste seg å bli for vanskelig, sier Haugen.

  Hun understreker at det var viktig å prøve dette samarbeidet.

  – NRK skal ha stort ytringsrom, vi skal teste nye ting og vi må være modig. Så må vi høste erfaringer og lære av det.

Kulturstrøm

 • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

  I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

  Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

 • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

  Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

  Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

  (NTB)