Hopp til innhold
Oppdatert podkast keyart

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser. Alfabetisk liste over alle NRKs podkaster finner du her.

 • Sophie Elise kritiserer NRK-ledelsen

  Etter brudd med NRK har Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, og venninnen Fetisha Williams, laget ny podkast. Der tar de et «oppgjør» med NRK.

  NRK har vært i kontakt med Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, men hun ønsker ikke å kommentere.

 • Sophie Elise hinter om ny podkast: – Nå kan vi endelig fortelle alt

  Influenser Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, hinter om en ny podkast i en story hun har publisert på Instagram.

  – Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skriver hun.

  Forrige uke ble samarbeidet mellom Sophie Elise og NRK avsluttet. Dette skjedde etter at Sophie Elise publiserte et bilde på Instagram som skapte store reaksjoner.

 • NRK-sjefen om Sophie Elise: – Avtalen er for vanskelig for oss å videreføre

  – Da pressemeldingen kom i går var det overraskende for oss, men resultatet er ikke overraskende, det sier kringkastingssjefen Vibeke Fürst Haugen.

  Torsdag kveld bekreftet Sophie Steen Isachsen, Fetisha Williams og NRK at samarbeidet er over. NRK sin konklusjon er at de kommersielle bindingene til de to profilene er for omfattende til at det kan kombineres med løpende podkastproduksjon for NRK.

  – Vi har sagt at denne avtalen er for vanskelig for oss å videreføre, og vi har vært i dialog med de om noen rammer og forutsetninger som andre oppdragstagere har, sier Haugen.

  Kringkastingssjefen forklarer at det er mange oppdragstakere i NRK som har annen virksomhet utenfor arbeidet i NRK, som regulerer gjennom avtaler.

  – Vi forsøkte denne gangen å inngå et samarbeid med en influencer som har høy kommersiell aktivitet, også ville vi ha løpende podkastproduksjon gjennom året. Vi forsøkte noen rammer rundt det som viste seg å bli for vanskelig, sier Haugen.

  Hun understreker at det var viktig å prøve dette samarbeidet.

  – NRK skal ha stort ytringsrom, vi skal teste nye ting og vi må være modig. Så må vi høste erfaringer og lære av det.

 • Sophie Elise ferdig i NRK

  Torsdag kveld melder managementselskaper Nora Collective at Sophie Steen Isachsen og Fetisha Williams sitt podkast-samarbeid med NRK er over.

  VG omtalte pressemeldingen først.

  – NRK har ønsket at dagens avtale skal endres på en måte som legger sterke begrensninger på vår øvrige kommersielle virksomhet. Jeg har ikke ønske om eller anledning til å legge ned resten av min virksomhet for å redde omdømmet til NRK, og vi ser oss derfor nødt til å avslutte samarbeidet, sier Sophie Elise i pressemeldingen.

  Det heter i meldingen at Isachsen og Williams sin beslutning om å avslutte samarbeidet er veloverveid. De sier NRK i utgangspunktet har vært fornøyd med innholdet, men mener at de de siste par dagene har opplevd en endring i holdninger fra NRK sin side.

  – Vi har takket nei til andre og mere lukrative tilbud for å kunne samarbeide med NRK, og vi angrer ikke på det. Det har vært lærerikt og utviklende å jobbe med en så stor og proff organisasjon, og vi var klare til å utvikle konseptet videre, sier Williams.

  Det har vært flere møter mellom NRK Underholdning og Isachsen de siste dagene.

  Ifølge NRKs opplysninger har møtene blant annet dreid seg om hvordan Isachsens avtale med NRK er bygd opp, og om hun skulle få ha andre kommersielle inntekter mens hun er engasjert av NRK.

  Bakgrunnen for siste tids kontroversen har vært et Instagram-bilde av Isachsen og en annen influenser, som senere ble slettet. På bildet så man den andre kvinnen holde en lite pose med noe hvitt i. Det er ikke kjent hva som var i posen.

 • Sophie Elise-saken tas opp i Kringkastingsrådet, melder Medier24

  Kringkastingsrådet skal i neste uke diskutere samarbeidet mellom NRK og Sophie Elise. Det har kommet flere tusen klager i saken.

  Saken blir tema på møtet torsdag i neste uke, opplyser Kringkastingsrådets sekretær Erik Skarrud til Medier24.

  – Rådet har fått rekordmange henvendelser fra publikum, og saken har vakt stort engasjement hos svært mange, sier rådsleder Snorre Valen.

  – Spørsmål om NRKs programprofil og NRKs profil rettet mot unge særskilt inngår selvsagt i rådets mandat. Jeg synes derfor det er naturlig at saken behandles, fortsetter han.

  Bakgrunnen for saken er at Sofie Steen Isachsen (28), kjent som Sophie Elise, publiserte og senere slettet et bilde av seg selv og en annen influenser som holdt en pose med noe hvitt i.

  Det pågår samtaler mellom NRK og Sophie Elise om samarbeidet om podkasten «Sophie og Fetisha». Til VG opplyste Charlo Halvorsen, fungerende direktør i Marienlyst-divisjonen i NRK, onsdag at samtalene fortsatt pågikk.

  Sophie Elise la onsdag selv ut en story på Instagram der hun satt i podkast-studioet på Marienlyst. Podkasten pleier å komme torsdager klokken 6.

  (NTB)

Kulturstrøm

 • Røynesdal ny direktør i Nasjonalmuseet

  Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

  Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013.

 • Ei framsyning det er lett å anbefala

  – Kva gjer ein ikkje for å skjula at ein har gjort noko gale? Kva gjer ein ikkje for å lata som at alt er ok? Nett det speler Oddgeir Thune, Maria Blokhus og Kyrre Hellum godt og morosamt ut på Scene 3 ved Det Norske Teatret, skriv teaterkritikar Karen Frøsland Nystøyl om «Sudden death».