Podkaster med krimhistorier.
Foto: Evgeny Atamanenko/Colourbox/Skjermdump/ImplodingFictions/GimletMedia

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser.

 • Radioresepsjonen blir til Papaya

  Trioen bak programmet Radioresepsjonen skal nå lage podkasten Papaya. Den får premiere 6. september.

  Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim forlot NRK i mars, da Schibsted signerte dem som en del av sin nye storsatsing på lyd. Papaya skal fra 6. september publiseres reklamefritt tre dager i uka, eksklusivt på tjenesten PodMe.

 • Vann pressepris

  Stephany La Rosa frå Gjemnes har vunne årets pressepris i Miss Norway. Talsperson, Knut Yrvin, seier at La Rosa har vore ein god rollemodell og engasjert seg i fleire viktige saker. Yrvin viser til at ho har vore med i fleire radioinnslag hos NRK og også fått ei framsidesak på NRK. La Rosa har også medverka til podkastserien VG3. I tillegg har ho vore med i Debatten, og snakka om kroppspress blant unge, seier Yrvin.

  Stephany La Rosa (19) fra Gjemnes utenfor Møre og Romsdal har vunnet årets pressepris i Miss Norway.
  Foto: JOE URRUTIA
 • Hyller 50 år gammelt Sabbath-album

  Det er 50 år siden det britiske bandet Black Sabbath ga ut albumet «Master of Reality», ansett som en av tidenes største og viktigste metal-album.

  I Studio 2 på P2 forteller Helle Stenkløv fra podkasten Jernverket og Espen Nørvåg Slapgård fra Metal Hammer Norge om sine opplevelser med denne plata.

  – Jeg husker første gang jeg hørte plata og hørte den legendariske hostingen som introduserer låten «Sweet Leaf» og tenkte «HVA ER DET HER?», sier Slapgård.

 • Tar betalt for podkaster

  Flere populære podkaster vil det neste halvåret havne bak betalingsmur, altså at folk må betale en månedlig sum til en aktør for å få tilgang til deres tilbud av ulike podkaster og annet lydinnhold.

Sporten podkast

Kulturstrøm

 • Sprikande konseptalbum frå Coldplay

  På «Music of the Spheres» har frontmann Chris Martin dikta opp eit parallelt solsystem, der kvar låt representerer ein planet og folket som bur der. «Sprikande og retningslaust», skriv musikkmeldar Sjur Systad Tyssen i P3. Terningkast 3.

  Coldplay 2021
  Foto: James Marcus Haney
 • Antirasist-håndbok slår an

  Tinashe Williamsons barne/ungdomsbok «Håndbok for unge antirasister» er nå trykket i et opplag på hele 19.000 eksemplarer, og forrige uke var den landets nest mest solgte bok. «Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista», skrev NRKs anmelder om boka.