Hopp til innhold
Oppdatert podkast keyart

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser. Alfabetisk liste over alle NRKs podkaster finner du her.

 • Sluttet å drikke for over et år siden

  Loga sámegillii.

  Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden.

  – Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen, forteller han i podkasten Gozuid alde. Se hele episoden i tekstet versjon her.

  Brannfakler, tabuer og løse kanoner. Ella Marie Hætta Isaksen og Sajje Solbakk sprenger grensene for hva som er lov å snakke om i Sápmi.

  Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden. - Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen.
 • Hør den nyeste episoden av «Øyeblikket» nå

  Været er nydelig, og oppdriften god når Mariann skal lande hangglideren. Men så, en litt for høy tretopp. Mariann lukker øynene.

  Hør den nye episoden med Mariann i podkasten «Øyeblikket«» nå.

 • Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lager ny helsepodkast

  Den nye podkastduoen Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer podkasten Helseopplysningen hos Podme mandag 26.juni. Det skriver de i en pressemelding tirsdag.

  – Det er jo ingenting som er gøyere enn å formidle kunnskap om helse. Å få lov til å gjøre det sammen med en så dyktig journalist som Anne og å kunne gjøre det sammen med Podme er helt perfekt, konstaterer Rashidi.

  I podkasten Helseopplysningen skal Anne og Kaveh grave i ulike temaer og spørsmål.

  – Jeg blir på en måte folkets alibi, som lurer på både stort og smått. Og så sitter Kaveh på en del av svarene. Dette er et prosjekt jeg gleder meg skikkelig til, sier Rimmen.

  Rashidi var tideligere i NRK-podkasten God Bedring.

  Pressemelding: Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer helsepodkast hos Podme 2
  Foto: Kristoffer Kumar / Podme
 • Sophie Elise kritiserer NRK-ledelsen

  Etter brudd med NRK har Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, og venninnen Fetisha Williams, laget ny podkast. Der tar de et «oppgjør» med NRK.

  NRK har vært i kontakt med Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, men hun ønsker ikke å kommentere.

 • Sophie Elise hinter om ny podkast: – Nå kan vi endelig fortelle alt

  Influenser Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, hinter om en ny podkast i en story hun har publisert på Instagram.

  – Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skriver hun.

  Forrige uke ble samarbeidet mellom Sophie Elise og NRK avsluttet. Dette skjedde etter at Sophie Elise publiserte et bilde på Instagram som skapte store reaksjoner.

Kulturstrøm

 • Drapstiltale mot Alec Baldwin blir stående

  Skuespiller Alec Baldwins begjæring om å frafalle drapstiltalen mot ham ble avvist av retten i New Mexico. Tiltalen blir dermed stående.

  Filmstjernen er siktet for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins under innspillingen av filmen «Rust» i 2021. Hutchins døde etter å ha blitt truffet av et skudd fra et våpen Baldwin brukte som rekvisitt i filmen.

  Fredag besluttet dommer Mary Marlowe Summer at tiltalen blir stående. Hun lot seg ikke overbevise av forsvarernes påstander om at påtalemyndigheten brøt prosedyrereglene i tiltaleprosessen.

  Aktoratet avviste påstandene og mener Baldwin har gjort «skamløse» forsøk på å unndra seg å bli stilt til ansvar.

  Fredagens kjennelse fjerner en av de siste hindringene for å stille Baldwin for retten i juli. Skuespilleren har erklært seg ikke skyldig i tiltalen, som har en strafferamme på inntil halvannet års fengsel.

  (NTB)

  Alec Baldwins begjæring om å frafalle tiltalen for uaktsomt drap på et filmsett i 2021 ble ikke tatt til følge i retten i New Mexico
  Foto: Jae C. Hong / AP
 • Sel diamantar

  Diamantane til Shirley Bassey varte ikkje evig – slik ho song i James Bond-filmen: Denne helga sel ho mange av smykka sine på auksjon.

  Bassey, i dag 87 år gammal, song tittellåten til James Bond-filmen «Diamonds Are Forever» frå 1971.

  Men no melder Reuters at ho sel unna ein del av smykka og klokkene sine på auksjon til inntekt for velgjerande formål som ho sjølv har valt ut.

  (NTB)

  FILE PHOTO: The Bal de la Rose in Monaco
  Foto: Pool / Reuters
 • Norsk film fikk pris

  Den norske filmen Armand, som er regissert av Halfdan Ullman Tøndel, får prisen for beste lyddesign (Prix de la Meilleure Création Sonore) under filmfestivalen i Cannes.

  Den er nominert i sideprogrammet «Un Certain Regard». Dette er Ullman Tøndels debutspillefilm der Renate Reinsve har hovedrollen. Filmen hadde verdenspremiere under filmfestivalen.