Podkaster med krimhistorier.
Foto: Evgeny Atamanenko/Colourbox/Skjermdump/ImplodingFictions/GimletMedia

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser. Alfabetisk liste over alle NRKs podkaster finner du her.

 • Radioresepsjonen blir til Papaya

  Trioen bak programmet Radioresepsjonen skal nå lage podkasten Papaya. Den får premiere 6. september.

  Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim forlot NRK i mars, da Schibsted signerte dem som en del av sin nye storsatsing på lyd. Papaya skal fra 6. september publiseres reklamefritt tre dager i uka, eksklusivt på tjenesten PodMe.

 • Vann pressepris

  Stephany La Rosa frå Gjemnes har vunne årets pressepris i Miss Norway. Talsperson, Knut Yrvin, seier at La Rosa har vore ein god rollemodell og engasjert seg i fleire viktige saker. Yrvin viser til at ho har vore med i fleire radioinnslag hos NRK og også fått ei framsidesak på NRK. La Rosa har også medverka til podkastserien VG3. I tillegg har ho vore med i Debatten, og snakka om kroppspress blant unge, seier Yrvin.

  Stephany La Rosa (19) fra Gjemnes utenfor Møre og Romsdal har vunnet årets pressepris i Miss Norway.
  Foto: JOE URRUTIA
 • Hyller 50 år gammelt Sabbath-album

  Det er 50 år siden det britiske bandet Black Sabbath ga ut albumet «Master of Reality», ansett som en av tidenes største og viktigste metal-album.

  I Studio 2 på P2 forteller Helle Stenkløv fra podkasten Jernverket og Espen Nørvåg Slapgård fra Metal Hammer Norge om sine opplevelser med denne plata.

  – Jeg husker første gang jeg hørte plata og hørte den legendariske hostingen som introduserer låten «Sweet Leaf» og tenkte «HVA ER DET HER?», sier Slapgård.

Sporten podkast

Kulturstrøm

 • Vikingtidsmuseum har blitt godkjent

  Vikingtidsmuseet på Bygdøy er godkjent av Plan og bygningsetaten.

  Det skriver Avisa Oslo.

  Statsbygg får tillatelse til å begynne oppføring av nytt museumsbygg og tilbygg til det eksisterende Vikingtidsmuseet på Bygdøy – som også skal rehabiliteres.

  Museet blir etter planen ferdigstilt i 2025/26.

  Det nye vikingskipmuseet
  Foto: Aart Architects / Statsbygg
 • Støtter demonstrasjon i Oslo

  Folk i kultursektoren gjennomfører i dag en demonstrasjon utenfor Stortinget. Det er en protest mot de strenge smitteverntiltakene som rammer scener og teatre over hele landet.

  Teatersjef Rolf Degerlund støtter alle dem som møter opp på Eidsvolls plass kl. 12.00 i dag. Ingen fra det samiske nasjonalteatret Beaivváš vil være der, da de står midt i prøver på stykket "Ellos eatnu! - Nullpunkt" som har premiere i Alta den 4. februar. Stykket omhandler en annen demonstrasjon, nemlig Alta-aksjonen som ble gjennomført for over 40 år siden.

  – Vi vet ikke om vi får gjennomført vår planlagte turné slik smitteverntiltakene er nå, sier en oppgitt Degerlund. Han sier det er ubegripelig at shoppingsentre kan ha over 200 mennesker inne samtidig, men ikke teatre.

  – Det er vel ikke dokumentert et eneste smittetilfelle i en teatersal hittil, sier Degerlund.

  Rolf Degerlund teatersjef ved Beaivváš Sámi Teahter
  Foto: Frode Grønmo / NRK