Hopp til innhold
Oppdatert podkast keyart

Podkast

Oppsummert

Nyheter, saker og innhold om podkast. Se også NRKs podkastsider for anbefalinger, topplisten og anmeldelser. Alfabetisk liste over alle NRKs podkaster finner du her.

 • Sluttet å drikke for over et år siden

  Loga sámegillii.

  Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden.

  – Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen, forteller han i podkasten Gozuid alde. Se hele episoden i tekstet versjon her.

  Brannfakler, tabuer og løse kanoner. Ella Marie Hætta Isaksen og Sajje Solbakk sprenger grensene for hva som er lov å snakke om i Sápmi.

  Henning Anti sluttet å drikke for over et år siden. - Venner var redde for at jeg skulle dø av all festingen.
 • Hør den nyeste episoden av «Øyeblikket» nå

  Været er nydelig, og oppdriften god når Mariann skal lande hangglideren. Men så, en litt for høy tretopp. Mariann lukker øynene.

  Hør den nye episoden med Mariann i podkasten «Øyeblikket«» nå.

 • Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lager ny helsepodkast

  Den nye podkastduoen Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer podkasten Helseopplysningen hos Podme mandag 26.juni. Det skriver de i en pressemelding tirsdag.

  – Det er jo ingenting som er gøyere enn å formidle kunnskap om helse. Å få lov til å gjøre det sammen med en så dyktig journalist som Anne og å kunne gjøre det sammen med Podme er helt perfekt, konstaterer Rashidi.

  I podkasten Helseopplysningen skal Anne og Kaveh grave i ulike temaer og spørsmål.

  – Jeg blir på en måte folkets alibi, som lurer på både stort og smått. Og så sitter Kaveh på en del av svarene. Dette er et prosjekt jeg gleder meg skikkelig til, sier Rimmen.

  Rashidi var tideligere i NRK-podkasten God Bedring.

  Pressemelding: Kaveh Rashidi og Anne Rimmen lanserer helsepodkast hos Podme 2
  Foto: Kristoffer Kumar / Podme
 • Sophie Elise kritiserer NRK-ledelsen

  Etter brudd med NRK har Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, og venninnen Fetisha Williams, laget ny podkast. Der tar de et «oppgjør» med NRK.

  NRK har vært i kontakt med Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen, men hun ønsker ikke å kommentere.

  Platecover til podkasten til Sophie og Fetisha

  Sophie Elise kritiserer NRK-ledelsen i ny podkast

  Etter brudd med NRK har Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, og venninnen Fetisha Williams laget ny podkast. Der tar de et oppgjør med NRK.

 • Sophie Elise hinter om ny podkast: – Nå kan vi endelig fortelle alt

  Influenser Sofie Steen Isachsen, kjent som Sophie Elise, hinter om en ny podkast i en story hun har publisert på Instagram.

  – Klar for ny podkast med meg og Fetisha? Nå kan vi endelig fortelle alt, skriver hun.

  Forrige uke ble samarbeidet mellom Sophie Elise og NRK avsluttet. Dette skjedde etter at Sophie Elise publiserte et bilde på Instagram som skapte store reaksjoner.

  Sophie Elise og Fetisha kommer med ny podkast på NRK Radio.

  Samarbeidet mellom Sophie Elise og NRK er avsluttet

  Sophie Steen Isachsen og Fetisha Williams sitt podkast-samarbeid med NRK er over, bekrefter begge parter torsdag kveld. – Som allmennkringaster kunne vi ikke leve med avtalene slik de var, sier NRK-topp.

Kulturstrøm

 • Øystein Sundes liv blir bok

  Øystein Sundes liv blir nå bok.

  «Øystein Sunde – Sånn er han bare» er tittelen på biografien om den 77 år gamle artisten, låtskriveren og ordkunstneren, som bor på Skarnes i Sør-Odal.

  Biografien er skrevet av forfatter og journalist Asbjørn Bakke.

  I tillegg til mange og lange samtaler med Sunde selv har Bakke intervjuet 60 artistkolleger, venner, familiemedlemmer og bransjefolk.

  Det er Manuskript Forlag AS som skal utgi biografien, og forlegger Øyvind Hagen sier hovedpersonen måtte overtales:

  – Øystein Sunde mener selv at det ikke er så mye å skrive om. Jeg måtte grave dypt i argumenter og bruke mange år på å overtale ham, sier Hagen.

  Boka kommer ut 3. september.

  Øystein Sunde
  Foto: Mats Sparby / NRK
 • Salif Keita jobber med nytt album

  «Afrikas gylne stemme», Salif Keita fra Mali, sa i 2018 at albumet «Un Autre Blanc» var han siste album. Men da han besøkte Drammen og Union Scene sist fredag, hadde han ombestemt seg.

  Til Musikkreisen på NRK sier han at «Det skulle være det siste albumet, men det blir det ikke. Det kommer mer!»

  Salif Keita har de siste 50 årene vært en av Afrikas aller største artister. Det banebrytende albumet «Soro» fra 1987 blir av mange regnet som brekkstangen for afrikansk musikk i resten av verden.

  Artisten har også vært en utrettelig forkjemper for rettighetene til folk med albinisme – som han selv. Hans forrige album «Un Autre Blanc» (Et annet hvitt) – viser direkte til dette.

  Salif Keita og Musikkreisens Arne Berg
  Foto: Carolina Vallejo / Carolina Vallejo