Hopp til innhold
Festivalsommer 2021
Foto: Kim Erlandsen/Susanne Flender / NRK

Festivalsommer

Oppsummert

Sommertid er festivaltid! Se NRKs sendinger fra festivalnorge i NRK TV der finner du også en rekke gode musikkdokumentarer og opptak i kategorien musikk. Livemusikken fra NRKs sendinger finner du på nrk.no/musikk

  • Rag'n'Bone Man til Notodden Blues Festival

    Den engelske artisten Rag'n'Bone Man kommer til Notodden Blues Festival i august.

    Det opplyser arrangøren i en pressemelding.

    Rag'n'Bone Man, som egentlig heter Rory Graham, har mer enn 9 millioner månedlige lyttere på Spotify.

    – Vi gleder oss nå over å kunne overraske med å lansere det populære soul og popfenomenet Rag 'N' Bone Man. Vi har rockefredagen i boks med Deep Purple og TNT på plass. Nå legger vi krefter i å lage til folkefest på festivallørdagen, sier daglig leder Halvor Sælebakke i Notodden Blues Festival.

    Rag'n'Bone Man
    Foto: Harriet T K Bols
  • Metallica til Tons of Rock

    Onsdag ble Metallica lansert som en av bandene som skal fronte Tons of Rock i 2024.

    – Å bringe Metallica til Norge og Tons of Rock er større enn ord kan beskrives. Og reisen hit er lengre enn noen kan forestille seg, samtidig har vel avstanden mellom oss som fans og oss arrangører aldri vært kortere, sier Jarle Kvåle, daglig leder i Tons of Rock.

    Tons of Rock er en årlig hardrock- og metalfestival som arrangeres på Ekebergsletta i Oslo i juni. I 2022 hadde festivalen over 80.000 besøkende med gjester fra over 50 land.

    Festivalen ble første gang arrangert på Fredriksten festning i Halden i 2014, og har siden starten etablert seg som den ledende festivalen for hard rock og heavy metal i Norge

    Metallica
    Foto: Reuters
  • Tool til Tons of Rock

    Det amerikanske bandet TOOL blir headliner på Tons of Rock i Oslo neste sommer.

    – Vi veit vi har mange fans i ryggen når vi kan ønske velkommen til et spektakulært show på Ekebergsletta i 2024, sier Mads Martinsen i Tons of Rock i en melding.

    Festivalen har også Judas Priest og Greta Van Fleet på plakaten.

    Bandet Tool
    Foto: RCA
  • Deep Purple til Notodden Blues Festival

    Bandet med det velkjente riffet i låten «Smoke on the water» spiller på Notodden Blues Festival til sommeren, bekrefter festivalen i en pressemelding.

    Bandet vil ta festivalen til et helt nytt nivå, mener festivalsjef Jostein Forsberg.

    – Dette blir som en drøm som går i oppfyllelse for meg, både som musikkinteressert og som festivalarrangør i 35 år. Dette trodde jeg aldri skulle bli mulig.

    Rockelegendene fra England blir det største bandet til å spille på festivalen noensinne.

    – For Notodden Blues Festival finnes det ikke en sterkere rocke-booking enn Deep Purple, sier Forsberg.

    Bandet inntar scenen fredag 2. august som en del av festivalens rockefredag.

  • Judas Priest til Tons of Rock neste år

    Tons of Rock følger opp årets rekordår med over 100.000 publikummere med å slippe løs de første 2024-artistene.

    I 2024 kan Tons of Rock feire tiårsjubileum, og det gjør de med å kapre legendariske Judas Priest – som selv nylig feiret 50-år – som headliner. Den norske festivalen er først i Europa med å lansere bandet, som har solgt 50 millioner album.

    – Judas Priest har stått på alles ønskelister alltid, og er et band vi har forsøkt å booke i årevis. De er ikoner og headlinere for flere generasjoner med rockefans. Å endelig få dem på Tons i Oslo er vanvittig gøy, sier daglig leder og bookingansvarlig, Jarle Kvåle.

    (NTB)

    Judas Priest
    Foto: AP

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter