Maaemo

Mat og drikke

Oppsummert

Innhold om matkultur, spiselig og drikkbart. Her finner du alle oppskrifter om NRKs matprogrammer: NRK Mat.

 • Færre vil satse på jordbærdyring

  Det er vanskeleg å rekruttere nye folk som vil satse på jordbærdyrking, viser eit prosjekt på indre Sunnmøre. I Valldal dyrkar 25 produsentar nesten 500 tonn jordbær i året, og står for rundt halvparten av all norskprodusert jordbær til matvareindustrien. Behovet for norskprodusert jordbær er mangedobbel, men likevel har det ikkje lukkast å rekruttere nye jordbærdyrkarar, seier Harald Valle i prosjektgruppa.

  Nyplukka jordbær i Valldal
  Foto: Sissel Brunstad / NRK
 • Dårlig vær gir økt sjokoladesalg

  Sjokoladesalget i Norge har økt kraftig med rundt 30 prosent så langt i sommer, sier kommunikasjonsdirektøren i Orkla til NTB. De lave sommertemperaturene har imidlertid ført til mindre omsetning av iskrem, opplyser han.

Kulturstrøm

 • Prestehumoren blir snillere

  Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

  Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
 • Får SOME-nekt av føderal dommer

  Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.