Maaemo

Mat og drikke

Oppsummert

Innhold om matkultur, spiselig og drikkbart. Her finner du alle oppskrifter om NRKs matprogrammer: NRK Mat.

 • Vant Kokkekampen under Matuka

  Seks ungdomsbedrifter fra matfagslinjene ved de videregående skolene i Finnmark deltar i et matprosjekt. Elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes. Bettina M. Johansen fra Hesseng og BT Future UB vant Kokkekampen under Matuka i Vardø.

  Bettina M. Johansen er daglig leder i BT Future UB. Sammen med Hedda vant hun kokkekampen
  Foto: Ungt Entreprenørskap Finnmark
 • Fant salmonella i kebabkjøtt

  Det ble i april påvist salmonella i kebabkjøtt fra Åkeberg Skoglunn Pølsemakeri. Det var bedriften selv som varslet Mattilsynet. Nesten et halvt år etter er fortsatt ikke smittekilden funnet, skriver Nationen. Bedriften må kaste over to tonn kjøtt.

Kulturstrøm

 • Inspirert av 20-tallsjazz

  Den norske elektronikaduoen Lemâitre spilte for første gang i Den Norske Opera & Ballett i helgen, under musikkfestivalen Red Bull Music Festival. Blant annet låten «Closer», som gjorde gruppen kjent for sine blåserekker. Men å lage låten uten virkelige blåseinstrumenter, var tålmodighetsarbeid, forteller Ketil Jansen til NRK-programmet Kulturstripa.

  Lemaitre
 • Atwood til norske paviljongen

  Søndag kommer Margaret Atwood til den norske paviljongen i Frankfurt. Anledningen er den storstilte bokmessa, der Norge er hovedland – samt at Atwood var første forfatter ut til å donere bokmanus til Framtidsbiblioteket. Mandag kveld ble det klart at canadiske Margaret Atwood, sammen med Bernardine Evaristo, er tildelt Bookerprisen. Atwood fikk prisen for andre gang.