NRK Meny
Normal

Skal Jenny Hval spille på ditt kontor?

Tirsdag 24. mai holder Jenny Hval kontorkonsert i Bergen. Vil du invitere henne til din arbeidsplass? Fortell oss hvorfor!

Jenny Hval

Jenny Hval gjør som Bigbang og Susanne Sundfør har gjort før henne og stiller til kontorkonsert.

Foto: Morten Holm / NRK

I slutten av mai er det klart for en ny, intim kontorkonsert i regi av NRK og MIC Norsk Musikkinformasjon.

Bli med i konkurransen!

Jobber du i Bergen? I så fall kan du og dine kolleger få mulighet til å høre live musikk fra Jenny Hval midt i arbeidstiden!

Kontorkonserten, som finner sted tirsdag 24. mai, blir også sendt direkte på NRK.no og på P2.

Send kontaktinformasjon til kulturnett@nrk.no og fortell oss hvorfor du vil ha Jenny Hval til din arbeidsplass i Bergen. Fristen er mandag 16. mai!

Rost i utlandet

Jenny Hvals "Viscera"
Foto: RUNE GRAMMOFON

Hvals tredje plate, Viscera, kom ut i vinter og ble svært godt mottatt. Albumet fikk blant annet skryt i motebibelen Vogue Italia .

I Norge skrev Dagbladet at Viscera var «truende, dels intrikat», med «vakre gotiske folk/elektronika-tablåer». I VG fikk hun terningskast fem og albumet ble omtalt som «provoserende vakkert i sin kunstneriske motstand», mens Dagsavisen kalte det «frigjørende pop om kropp».

Viscera er den første platen Hval utgir under sitt eget navn. To Sing You Apple Trees fra 2006 og oppfølgeren Medea fra 2008 ble gitt ut under artistnavnet Rockettothesky.

Multikunstner

Jenny Hval blir ofte omtalt som en av Norges mest særpregede artister.

Som musiker har hun blitt nominert til både Spellemann- og Alarmprisen, men hun har også vært aktiv som spaltist og skrevet romanen Perlebryggeriet, som kom ut i 2009.

Samme året gikk hun sammen med Susanna Wallumrød om å komponere bestillingsverket Meshes of Voice til Ladyfest Oslo.

Hval har dessuten samarbeidet tre ganger med forfatter Inger Bråtveit. Sammen lagde de musikk/tekst-verkene Frå Mummy Big til Medea i 2008 og Take my voice i 2009. I juni er de aktuelle med forestillingen Kvit Søppel på Litteraturhuset i Oslo.

Jenny Hval spiller også på Nattjazz i Bergen den 25. mai.

Se tidligere kontorkonserter:


Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.