Skal Jenny Hval spille på ditt kontor?

Tirsdag 24. mai holder Jenny Hval kontorkonsert i Bergen. Vil du invitere henne til din arbeidsplass? Fortell oss hvorfor!

Jenny Hval

Jenny Hval gjør som Bigbang og Susanne Sundfør har gjort før henne og stiller til kontorkonsert.

Foto: Morten Holm / NRK

I slutten av mai er det klart for en ny, intim kontorkonsert i regi av NRK og MIC Norsk Musikkinformasjon.

Bli med i konkurransen!

Jobber du i Bergen? I så fall kan du og dine kolleger få mulighet til å høre live musikk fra Jenny Hval midt i arbeidstiden!

Kontorkonserten, som finner sted tirsdag 24. mai, blir også sendt direkte på NRK.no og på P2.

Send kontaktinformasjon til kulturnett@nrk.no og fortell oss hvorfor du vil ha Jenny Hval til din arbeidsplass i Bergen. Fristen er mandag 16. mai!

Rost i utlandet

Jenny Hvals "Viscera"
Foto: RUNE GRAMMOFON

Hvals tredje plate, Viscera, kom ut i vinter og ble svært godt mottatt. Albumet fikk blant annet skryt i motebibelen Vogue Italia .

I Norge skrev Dagbladet at Viscera var «truende, dels intrikat», med «vakre gotiske folk/elektronika-tablåer». I VG fikk hun terningskast fem og albumet ble omtalt som «provoserende vakkert i sin kunstneriske motstand», mens Dagsavisen kalte det «frigjørende pop om kropp».

Viscera er den første platen Hval utgir under sitt eget navn. To Sing You Apple Trees fra 2006 og oppfølgeren Medea fra 2008 ble gitt ut under artistnavnet Rockettothesky.

Multikunstner

Jenny Hval blir ofte omtalt som en av Norges mest særpregede artister.

Som musiker har hun blitt nominert til både Spellemann- og Alarmprisen, men hun har også vært aktiv som spaltist og skrevet romanen Perlebryggeriet, som kom ut i 2009.

Samme året gikk hun sammen med Susanna Wallumrød om å komponere bestillingsverket Meshes of Voice til Ladyfest Oslo.

Hval har dessuten samarbeidet tre ganger med forfatter Inger Bråtveit. Sammen lagde de musikk/tekst-verkene Frå Mummy Big til Medea i 2008 og Take my voice i 2009. I juni er de aktuelle med forestillingen Kvit Søppel på Litteraturhuset i Oslo.

Jenny Hval spiller også på Nattjazz i Bergen den 25. mai.

Se tidligere kontorkonserter:


Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters