Se Kornstad jazze opp Bellona

Saksofonisten Håkon Kornstad er vant med å spille på uvanlige steder. Tirsdag holdt han eksklusiv kontorkonsert på Bellona i Oslo.

Video "Kontorkonserten" med Håkon Kornstad

VIDEO: Tirsdag var en arbeidsdag utenom det vanlige for de ansatte i miljøstiftelsen Bellona. De fikk besøk av jazzmusikeren Håkon Kornstad.

– Jeg har faktisk spilt i kantina på Vinmonopolet, i en barnehage og på et eldresenter, sier Håkon Kornstad når vi spør om det blir uvant for ham å spille på et kontor.

Kontorkonsert med Håkon Kornstad

Kornstad behersker et vidt spekter av blåseinstrumenter. Her med en såkalt flutonette (tverrfløyte med munnstykke fra en klarinett).

Foto: Ana Leticia Sigvartsen

Tirsdag pakket saksofonisten ut instrumentene sine blant pc-er og printere på Bellona i Oslo og overrasket kontorfolket med en musikalsk opplevelse av de sjeldne.

Ikke nervøs

Kornstad var hovedattraksjonen denne uken i NRKs og MICs serie med kontorkonserter.

Selv om det kan være skummelt å holde en såpass intim konsert, var jazzmusikeren helt avslappet.

– I en konsert som denne er det alltid mye improvisasjon, så det er viktig at jeg holder meg selv åpen og ikke blir nervøs, sa Kornstad rett før konserten begynte.

– Det jeg jobber mest med er å skape god stemning. Jeg er ikke så opptatt av hvordan det blir, bare at det blir til, forklarte musikeren.

– Superdigg!

Kontorkonsert med Håkon Kornstad

Håkon Kornstad bukker og tar imot velfortjent applaus.

Foto: Ana Leticia Sigvartsen

For mange av Bellonas ansatte var det deilig med en jazzpause midt i arbeidstiden.

– Dette var fantastisk, jeg elsket det. Det var en stor overraskelse, sa publikummer Jan Havlik.

Organisasjonssekretær Marianne Gjengedal ble også begeistret:

– Konserten var superdigg. Det er ganske surrealistisk når hverdagen brytes opp av noe man er vant til å oppsøke på kveldstid i konsertlokaler, sa hun.

Æresgjesten selv hadde heller ikke noe negativt å si når konserten var over:

– Jeg er veldig fornøyd. Å komme inn i en ny setting og møte nye folk pleier alltid å bli veldig vellykket, sa Kornstad.

Snart klar med ny plate

Håkon Kornstads Single Engine
Foto: Myspace.com/kornstad
Håkon Kornstads Dwell Time fra 2009
Foto: Myspace/kornstad

Håkon Kornstad har gjort seg bemerket i både inn- og utland, og har særlig fått ros for sin vilje til å eksperimentere med ulike stemninger.

I tillegg til å være vant med å holde konsert i ukonvensjonelle lokaler, har han også spilt inn et album, «Dwell Time» fra 2009, i Sofienberg kirke i Oslo.

Kornstad begynte å spille klarinett i ung alder, og ble tidlig inspirert av Stan Getz, John Coltrane, Jan Garbarek og Keith Jarrett.

Saksofonisten har blitt omtalt som en av Norges største jazzeksportører, og er et sentralt navn i den nyeste norske jazzen.

Han er nå i gang med ny plate, som sannsynligvis kommer til høsten.

Se tidligere kontorkonserter:

Kulturstrøm

  • Jon Larsen takker av i Hot Club

    Hot Club de Norvèges drivkraft gjennom 40 år legger opp som profesjonell musiker. Han har sin siste sesong på veien før Gildas Le Pape fra Satyricon overtar som organisator. Bandet er også fornya med gitaristen Ola Erlien (18). Hot Club avslutta nylig Moldejazz og drar videre til Canal Street-festivalen i Arendal, før Sildajazz i Haugesund og Oslo Jazzfestival, skriver Fire Flate.

    Jon Larsen
  • Ni uker satt av til straffesak

    Straffesaken mot en 49 år gammel mann som har hatt ledende stillinger i en festival og i mediebransjen, starter i januar 2020. Han er tiltalt for ni voldtekter, og for seksuell omgang med en jente på under 16 år. 49-åringen nekter straffskyld.