Britney slaktes av kollegaer

- Det så rett og slett ut som om hun ikke ville være der.

Britney Spears åpnet MTV Video Music Awards 2007

Anmeldere og kritikere mener Britney Spears gjorde et svært dårlig inntrykk da hun åpnet årets MTV Video Music Awards.

Foto: Scanpix / Reuters

Nett-tv: Britneys comeback på MTV Video Music Awards

Bildegalleri: Britney åpnet MTV-gallaen!

Det er ikke bare musikkpressen som mener Britney Spears opptreden under MTV Video Music Awards i Las Vegas søndag var en katastrofe.

- Uinspirert, forvirret og usikker opptreden

Hennes lenge imøtesette comeback har skapt bølger. Popsangeren stilte opp i en liten svart og sølvglitrende bikini. Men antrekket maktet ikke å ta oppmerksomheten bort fra en meget uinspirert, forvirret og usikker opptreden, mener anmeldere verden over.

Og nå kommer flere av hennes musikkolleger fram og sier sin mening om bidraget hennes under årets MTV Video Music Awards. Sangeren, som gjorde sin første store offentlige opptreden på fire år, får strykkarakter av både Akon og Common for fremføringen av låten «Gimme More».

- Så veldig nervøs ut

Etter showet uttalte Akon:

- Det var ikke bra. Hun burde fokusert mer. Hun så veldig nervøs ut - som om hun hadde et stort press på seg.

Common tilføyde ifølge nettstedet Female First:

- Det så rett og slett ut som om hun ikke ville være der. Det var ikke noe gnist, det så helt dødt ut.

Ifølge svenske Aftonbladet brøt Spears sammen i tårer etter sine minutter i rampelyset. Det skal ikke minst ha vært komikeren Sarah Silvermans kommentarer som fikk det til å renne over.

- Så ut som en zombie

- Var ikke det utrolig? Britney Spears er 25 år gammel og har allerede oppnådd alt hun kommer til å oppnå i løpet av livet, sa Silverman spydig.

Også store amerikanske aviser har gitt «comebacket» oppmerksomhet. Entertainment Weekly mener hun så ut som en zombie. «Usammenhengende, uinspirert og trist» mener Washington Post - mens Fox News kvitterer med «Fet, oppblåst og fraværende».

Spears skal ha gitt hårstylisten sparken minutter før hun entret scenen.

Kulturstrøm

 • NRK ut på turné i Bokekspedisjonen

  15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder blir Pia Rivelsrud. – Jeg gleder meg til å reise rundt i Norge for å bli kjent med små og store steder. Dette blir en annen type «guidet tur», sier Rivelsrud. Sendingene starter torsdag 15. august kl. 1945 og sendes i tolv uker på NRK2 og på NRKTV.

  Pia Rivelsrud
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Brasil forbyr homofobi

  Brasils høyesterett slår fast at homofobi og diskriminering av medlemmer av LGBT-miljøet er sidestilt med rasisme og forbudt ved lov. Rasisme har vært forbudt i Brasil siden 1989 og kan gi opptil fem års fengsel.

 • Rush vant rekordsøksmål

  Skuespilleren Geoffrey Rush er tilkjent den største summen noen gang utbetalt til en enkeltperson i et injuriesøksmål i Australia – 17,5 millioner kroner. Oscar-vinneren saksøkte Daily Telegraph som trykket anklager om at han oppførte seg upassende.

  Geoffrey Rush på filmfestivalen i Berlin
  Foto: Michael Sohn / AP