Britney Spears - Blackout

Britney Spears nye plate Blackout ble sluppet i går. Til tross for historiene om hennes utsvevende privatliv, er dette en fokusert og respektabel oppreisning for Britney Spears.

Britney Spears

- Britney Spears' nye plate ”Blackout” er blitt veldig mye bedre enn mange fryktet, mener vår anmelder.

Foto: KEVIN WINTER / AFP

I hysteriet rundt Britney Spears er det fort å glemme at vi faktisk snakker om en utøvende musiker med utvilsomme evner som entertainer.

Britney Spears Blackout
Foto: Coverfoto

”Blackout” kan og bør styre oppmerksomheten tilbake mot Britneys musikk. Det er ingenting revolusjonerende her, og platen har nok av uinteressant fyllstoff. Men ”Blackout” har noe for seg likevel. Den mystiske koringen på “Get Naked (I got a Plan)” er finurlig og fascinerende, og dette er ett av tre–fire virkelig bra spor her.

Kjølig og smakfullt

Britney Spears står fremdeles for syntetisk pop, og denne nye platen er maskinell så det holder. ”Blackout” er en helhetlig samling minimalistisk electro- og synthpop som er gjennomgående kjølig og smakfullt produsert. Stilspriket, balladene og det pikeaktige sukkerspinnet fra starten av karrieren er så godt som helt borte. Nivået er jevnt brukbart både på låter og lyder. Et knippe hiter er helt sikkert innen rekkevidde, samtidig som godt over halvparten av albumet er dansbart nok til å treffe bra hos klubbpublikummet.

Ekkelt syntetisk

Det er ikke stemmen Britney Spears er mest kjent for, og slik kommer det fortsatt til å være etter ”Blackout”. Måten den er er produsert på i låter som ”Piece of Me” og ”Radar” er til å få makk av. Noe ekkelt syntetisk tar helt overhånd, og de svenske produsentene Bloodshy & Avant kunne like gjerne matet teksten inn i en maskin.

Veldig mye bedre enn fryktet

Britney Spears ligger langt etter sin argeste konkurrent Christina Aguilera, både som sanger og albumartist. Men Britney gjør likevel en helt fin figur på ”Blackout”, en plate som er blitt veldig mye bedre enn mange fryktet. Britney er voksen for lengst og fremstår her som en tøff dame klar for revansj. Det var nok umulig å ikke berøre skilsmissen, kampen om barna og alle skandalene hun har vært gjennom de seneste årene. Tekstene til ”Piece of Me” og “Why Should I be Sad” er ikke skrevet av Spears sjøl, men det er ingen tvil om hva de handler om. Dama er sinna og frustrert, og det uttrykkes på en moden og modig måte som det står respekt av.

Kulturstrøm

 • Straffer kontoer for påvirkning

  Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

  Hongkong-skjermdumper
  Foto: NRK / NRK
 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.