NRK Meny
Normal

Knusende kritikk av Britney

«Spears' tenker mest på hva hun selv har lyst til å gjøre, enn hva som ville være mest behagelig for barna»

Britney Spears

Britney Spears er igjen i trøbbel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Plateaktuelle Britney Spears får i retten knusende kritikk av sine omsorgsevner og mislykkes i sitt forsøk på å få tilbake foreldreretten til sønnene.

Publiserte rettsdokumenter

Det viser rettsdokumenter (NRK.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne lenker) som TMZ.com har offentliggjort på sine nettsider, skriver nyhetsbyrået AFP.

Spears, som tidligere denne måneden mistet foreldreretten til barna, ble innvilget to overvåkede besøk av barna ukentlig av dommer Scott Gordon.

Men ifølge de offentliggjorte rettdokumentene, har en rettoppnevnt familierådgiver kommet med hard kritikk av Britneys innsats som mor til sønnene Sean Preston og Jayden James.

Brøt tre avtaler

Ifølge rettens kjennelse har popstjernen ikke klart å holde tre av avtalene med familierådgiver Lisa Hacker.

Dommeren tilføyde at Hacker mente Spears «elsker barna og at de er knyttet til henne», men foreldrerådgiveren ga uttrykk for bekymring når det gjaldt flere episoder.

Britney Spears

Britney Spears har latt være å holde avtaler med en rettoppnevnt familierådgiver, men her møter hun opp til et rettsmøte tidligere denne uken.

Foto: Chris Polk / AP

Ifølge Hacker virker det som om «Spears' tenker mest på hva hun selv har lyst til å gjøre, enn hva som ville være mest behagelig for barna». Hun tilføyde at familiesituasjonen til tider både var kaotisk og preget av mangel på kommunikasjon.

Lite engasjert

I løpet av foreldrerådgiverens tre besøk, skal Britney ha vært lite engasjert i å snakke eller leke med barna, og at hun generelt var lite oppmerksom overfor barna.

Rapporten oppsummerte med at «med mindre Spears innser konsekvensene av sin oppførsel og sin innvirkning på barna, kommer hun ikke til å lykkes».

Ifølge kjennelsen må Britney fortsette å avgi to ukentlige dopingtester. Dersom testene er negative i 60 dager, kan hun trappe ned til én test i uken.

Evaluering i januar

En videre evaluering av barnefordelingen mellom Spears og eksmann Kevin Federline er i gang, men vil trolig ikke være klar før i januar. En ny rettshøring er lagt til april 2008.

Mot alle odds har popstjernen fått gode kritikker for sitt nye album «Blackout», som ble lansert tidligere denne uken.

Kulturstrøm

 • Detektivbyrået runder en million

  Med den ferske boken «Jakten på slottets hemmelighet» har «Detektivbyrå nr. 2"-bøkene til Jørn Lier Horst nådd et opplag på én million bøker, melder Gyldendal. Det er så langt blitt 17 bøker om smartingene Tiril og Oliver og den snarrådige hunden Åtto som bor og løser mysterier i kystbyen Elvestad. Forfatteren, kjent for mange for sine krimbøker – som retter seg mot en helt annen målgruppe, lanserte barnebokserien i 2013 (NTB).

  Jørn Lier Horst
  Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK
 • Personleg musikkvideo frå Aguilera

  Christina Aguilera slapp musikkvideoen til låta «Fall in love» saman med Demi Lovato i går. Videoen viser Aguilera og Lovato som små barn før dei blir tatt til fange av maskerte menn. I førre veke publiserte Christina denne tweeten som viser bilde av artistane som barnestjerner for Disney.

 • Da Bokprogrammet møtte Philip Roth

  Nylig avdøde Philip Roths historiske roman «Konspirasjonen mot Amerika» baserer seg på et falskt premiss. I boken byttes nemlig den amerikanske presidenten i 1940 ut med en nazisympatisør. Hva gjorde at forfatteren ville omskrive amerikansk historie? Dette svarer han på i intervjuet Hans Olav Brenner fikk med den mediesky nobelpriskandidaten i 2007.