Knusende kritikk av Britney

«Spears' tenker mest på hva hun selv har lyst til å gjøre, enn hva som ville være mest behagelig for barna»

Britney Spears

Britney Spears er igjen i trøbbel.

Foto: Kevork Djansezian / AP

Plateaktuelle Britney Spears får i retten knusende kritikk av sine omsorgsevner og mislykkes i sitt forsøk på å få tilbake foreldreretten til sønnene.

Publiserte rettsdokumenter

Det viser rettsdokumenter (NRK.no er ikke ansvarlig for innhold på eksterne lenker) som TMZ.com har offentliggjort på sine nettsider, skriver nyhetsbyrået AFP.

Spears, som tidligere denne måneden mistet foreldreretten til barna, ble innvilget to overvåkede besøk av barna ukentlig av dommer Scott Gordon.

Men ifølge de offentliggjorte rettdokumentene, har en rettoppnevnt familierådgiver kommet med hard kritikk av Britneys innsats som mor til sønnene Sean Preston og Jayden James.

Brøt tre avtaler

Ifølge rettens kjennelse har popstjernen ikke klart å holde tre av avtalene med familierådgiver Lisa Hacker.

Dommeren tilføyde at Hacker mente Spears «elsker barna og at de er knyttet til henne», men foreldrerådgiveren ga uttrykk for bekymring når det gjaldt flere episoder.

Britney Spears

Britney Spears har latt være å holde avtaler med en rettoppnevnt familierådgiver, men her møter hun opp til et rettsmøte tidligere denne uken.

Foto: Chris Polk / AP

Ifølge Hacker virker det som om «Spears' tenker mest på hva hun selv har lyst til å gjøre, enn hva som ville være mest behagelig for barna». Hun tilføyde at familiesituasjonen til tider både var kaotisk og preget av mangel på kommunikasjon.

Lite engasjert

I løpet av foreldrerådgiverens tre besøk, skal Britney ha vært lite engasjert i å snakke eller leke med barna, og at hun generelt var lite oppmerksom overfor barna.

Rapporten oppsummerte med at «med mindre Spears innser konsekvensene av sin oppførsel og sin innvirkning på barna, kommer hun ikke til å lykkes».

Ifølge kjennelsen må Britney fortsette å avgi to ukentlige dopingtester. Dersom testene er negative i 60 dager, kan hun trappe ned til én test i uken.

Evaluering i januar

En videre evaluering av barnefordelingen mellom Spears og eksmann Kevin Federline er i gang, men vil trolig ikke være klar før i januar. En ny rettshøring er lagt til april 2008.

Mot alle odds har popstjernen fått gode kritikker for sitt nye album «Blackout», som ble lansert tidligere denne uken.

Kulturstrøm

 • Prises av svenskene

  Ingvild H. Rishøi mottok fredag den høythengende Kulturhuset Stadsteaterns internasjonale litteraturpris for novellesamlingen «Vinternoveller». Prisen er på 150.000 svenske kroner. «Vinternoveller», som utkom på norsk i 2014, er oversatt til svensk av Nils Sundberg og Stephen Farran-Lee og vant Brageprisen, Kritikerprisen og Bokbloggerprisen her hjemme.

  Ingvild H. Rishøi
  Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen
 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix