Britney spears

BRITNEYS HEMMELIGHETER: I den nye boken deler Britney Spears sine personlige historier om hendelser i karrieren.

Foto: AP

Britney Spears deler sine sannheter om fortiden

Abort, utroskap og frigjøring. Nå deler Britney sin side av historien i ny bok.

Popstjernen Britney Spears utgir tirsdag 24. oktober sine memoarer i boken «Min egen stemme».

Her deler hun ufortalte historier om den turbulente kjendistilværelsen og om det 13 år lange vergemålet under faren.

Og det er tydelig at Britney fortsatt selger, for boken havnet på Amazons bestselgerliste allerede en uke før den kom i salgshyllene.

Britney Spears. The woman in me

BESTSELGER: Boken er allerede en bestselger i USA.

Aborten: – Ikke en tragedie for meg

Deler av innholdet i boken har allerede blitt lekket i forkant av publiseringen. Flere amerikanske nettaviser har delt det de mener er verdt å vite fra memoarene.

Noe av det som ble lekket først var at Britney skal ha fått utført en abort mens hun var sammen med Justin Timberlake.

Hun skriver at hun valgte å ta abort fordi Timberlake ikke ønsket seg barn på det tidspunktet.

– Det var en overraskelse, men det var ikke en tragedie for meg. Jeg elsket Justin så høyt. Jeg forventet at vi en dag kom til å stifte en familie sammen, men dette skjedde litt tidligere enn jeg forventet, skriver Spears i boken.

Britney og Justin

Britney Spears og Justin Timberlake møtte hverandre for første gang i 1992, da de begge var medlemmer av "The Mickey Mouse Club". De ble et par i 1999.

Britney og Justin

De skapte et ikonisk moteøyeblikk da de dukket opp på rød løper i matchende dongeriantrekk. Også kalt for Canadian tuxedo.

Britney og Justin

Forholdet tok slutt i 2002. Ryktene skulle ha det til at Britney var utro mot Justin.

Britney og Justin

Justin fikk massiv støtte fra fansen. Britney har fortalt at hun ble møtt med hat.

Nyheten om aborten har fått Britney-fans til å reagere i sosiale medier, og de retter sinnet sitt mot Timberlake.

Flere har også spekulert i at låten hennes «Everytime» fra 2003 handler om aborten og ikke bruddet.

Men dette har låtskriver Annet Artani avvist.

Britney Spears X
Britney Spears X
Britney Spears X

Britney har også selv gått ut og gitt beskjed om at pressen må slutte å publisere saker som blant annet bygget opp rundt denne teorien.

Hun la ut en post på Instagram der hun ba pressen om å slutte å spekulere i hendelsene hun skriver om i boken.

Britney Spears Instagram

«Kom med merkelige kommentarer om brystene mine»

Britneys artistkarriere startet da hun bare var et barn og ble et av «The Mickey Mouse Club» sine ansikter utad.

Det var et TV-sendt show der barn danset og sang. (Kollegaene hennes var blant andre Christina Aguilera, Justin Timberlake og Ryan Gosling).

I boken forteller Britney at hun allerede i 1993 hadde lyst til å trekke seg ut av rampelyset og bare leve et normalt liv sammen med familien i hjembyen Kentwood i Louisiana.

Hun beskriver den tiden som utrolig morsom men at det var ekstremt mye jobb, og sammenlikner det med en boot camp i underholdningsindustrien.

Som 15-åring vant hun en platekontrakt og etter dette begynte stjernestatusen å vokse. Som et resultat fikk hun stadig mer oppmerksomhet og ikke minst kritikk i offentligheten.

Hun skriver i boken at hun la merke til at oppmerksomheten rettet mot henne var annerledes, spesielt sammenlignet med kjæresten Justin Timberlake:

«Jeg la merke til at talkshow programledere ofte stilte Justin helt andre spørsmål enn de jeg ble stilt. Alle kom med merkelige kommentarer om brystene mine og om jeg hadde tatt silikon.»

Hun påstår at den offentlige kritikken hun tidlig ble utsatt for førte til at hun startet på antidepressiver i ung alder.

Britney Spears

URIMELIGE SPØRSMÅL: Britney sier at hun følte at journalister ofte stilte henne upassende spørsmål om kropp, utseende og klesvalg.

Foto: REUTERS

Pekt ut som syndebukk etter brudd med Timberlake

Etter at det ble slutt med ungdomskjæresten Justin Timberlake i 2002, ble det satt fyr på ryktespredningen – og Britney ble av mange pekt ut som syndebukken.

Musikkvideoen til låten «Cry Me a River » av Timberlake ble omtalt som hans hevn mot Britney.

Som den amerikanske programlederen Diane Sawyer spurte henne i et intervju i 2003 og alle ville ha svar på: Hva var det hun hadde gjort mot Justin?

Britney forteller at bruddet nærmest ødela henne.

«Media fremstilte meg som en tøs som hadde knust hjertet til hele Amerikas gullgutt».

Britney Spears fotfølges av paparazzi på vei ut fra nattklubb i 2007

Britney Spears fotfølges av paparazzi på vei ut fra nattklubb i 2007

Paparazzi-angrepet som nådde hele verden

Ryktene rundt hennes mentale helse fylte avisforsider over hele verden i 2007.

Bilder av Britney der hun barberer bort håret på hodet og deretter angriper en paparazzifotograf med en paraply, ble underholdning for massene.

I boken skriver hun at disse episodene var en måte å slå tilbake på. Hun forklarer at hun var mentalt ustabil den tiden, mye på grunn av tantens død og kampen mot eksmannen, Kevin Federline, om omsorgsretten for barna.

Britney og Kevin

TURBULENT FORHOLD: Britney giftet seg med danseren Kevin Federline i 2004. Etter at de ble skilt i 2007 har Britney kjempet for samvær for barna deres.

Foto: AP

«Med barbert hode var alle redde for meg, til og med moren min. Alle ukene uten at jeg fikk se barna mine gjorde at jeg mistet det, igjen og igjen. Jeg kunne ikke ta vare på meg selv. »

Britney og Madonna

Kysset mellom Britney og Madonna i 2003 fikk enorm oppmerksomhet. Det skjedde under MTV Video Music Awards der også artist Christina Aguilera var en del av showet.

Britney med slange

Hun ble årets snakkis under MTV Video Music Awards i 2001 da hun danset med en pytonslange på scenen.

SJOKKERTE VERDEN: Britney Spears barberte av seg håret og angrep en fotografs bil med en paraply i årene da hun hadde det som verst. I memoarene sine skriver hun at hun var "gal av sorg".

Hun havnet på forsiden til sladrepressen over hele verden da hun fikk nok av innpåslitne paparazzier i 2007.

Faren ble verge mot hennes vilje

I 2008 ble faren, Jamie Spears, oppnevnt som verge for Britney av en domstol i California. Han hadde da full kontroll over økonomien og privatlivet hennes. Mot hennes vilje.

Hun kjempet lenge for å få vergemålet opphevet, men sier at hun på et tidspunkt ga opp i frykt for at det kunne føre til at hun mistet sønnene sine.

– Fra da av begynte jeg å tro at han anså at jeg var satt til verden for ingen andre grunner enn å skaffe dem penger, skriver hun om faren.

Britney Spears

I BUR: I flere av sceneshowene til Britney danset hun inne i bur. Hun har tidligere beskrevet vergemålet føltes som å være i fengsel.

Foto: AP

– «Free Britney» betydde mye

I 2018 oppdaget hun «Free Britney»-bevegelsen, der fans over hele verden engasjerte seg for hennes sak, for at hun igjen skulle få kontroll over livet og finansene sine selv.

På dette tidspunktet beskriver hun livet sitt som en fange i fengsel. Mens hun var inne på avrusning skal en sykepleier ha vist henne klipp fra fans som stilte spørsmål om hun faktisk trengte verge.

«Jeg tror ikke folk vet hvor mye #FreeBritney-bevegelsen betydde for meg».

#FreeBritney

#FreeBritney: Fans over hele verden engasjerte seg i #FreeBritney-bevegelsen som førte til at det 13 år gamle vergemålet ble opphevet i 2021.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

«Til guttene mine»

Britney har ikke latt seg intervjue de seneste årene, men over e-post til magasinet «People» sier hun at et av de stolteste øyeblikkene i livet var da hun ble mamma til sønnene Sean Preston og Jayden James, som nå er 18 og 17 år gamle. De bor sammen med faren, Kevin Federline, på Hawaii.

Boken «Min egen stemme» starter med åpningsord dedikert til sønnene.

«Til guttene mine, som er mitt livs store kjærlighet».

– En tid for å finne meg selv

I boken får man vite lite om dagens situasjon rundt stjernen. Heller ikke den pågående skilsmissen mellom henne og Sam Asghari nevnes.

Britney og Sam

SKILLES: Spears og Sam Asghari giftet seg i 2021 etter å ha vært sammen i fire år. I august i år søkte han om skilsmisse fra henne.

Foto: AP

Men hun beskriver ettervirkningene av hva vergemålet har gjort med henne. Hun mener at familien har påført mye emosjonell og fysisk skade hos henne, mer enn de kanskje selv forstår.

Når det gjelder musikken har hun ingen ambisjoner om å komme tilbake dit hun var en gang. Hun skriver at motivasjonen til å opptre ikke er der lenger.

Hun kunne likevel ikke takke nei til Elton John da han i fjor kom med en forespørsel om å samarbeide på låten «Hold me closer».

– Musikkarrieren min er ikke i fokus nå. Det er en tid som handler om å ikke være hva andre folk ønsker, men heller å virkelig finne meg selv.