Hopp til innhold
Info fra NRK

Et bredt og variert medietilbud

https://info.nrk.no/rapporter/NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Smakebiter på store NRK-øyeblikk som har vært - hentet fra serier, sport og nyhetene.

Verdensmester: Smakebiter på noe av det NRK har tilbudt sitt store publikum de siste årene.

NRK-innholdet finner du fortsatt på de tradisjonsrike radio- og TV-kanalene, men også på en rekke andre plattformer.

I en stadig mer global medieverden konkurrerer NRK om folks oppmerksomhet både med andre norske og internasjonale medieaktører. Derfor har også NRK satt som mål å levere innhold i verdensklasse.

De ulike plattformene

NRK TV - tv.nrk.no - er NRKs mediespiller. Via denne kan du både se TV direkte, spole inntil tre timer tilbake i sendingene og ta del i et stadig bredere tilbud av serier, dokumentarer, sport, nyhetsprogrammer, humor og underholdning - både nytt og en hel masse arkivmateriale som er blitt digitalisert og tilgjengeliggjort.

NRK Radio - radio.nrk.no - er NRKs lydspiller. Via denne kan du både høre alle NRKs radiokanaler direkte, spole inntil tre timer tilbake i sendingene, høre og få oversikt over alle NRKs podkaster og ta del i det som har gått på lufta - både nytt radioinnhold og mye arkivmateriale som er blitt digitalisert og tilgjengeliggjort.

Oversikt over podkasttilbudet til NRK finner du også på nrk.no/podkast.

Bredt nettilbud på nrk.no

NRKs byr på et bred tilbud på sitt nettsted nrk.no. Her finnes en fortløpende nyhetstjeneste med internasjonale, nasjonale og regionale nyheter, et bredt fakta- og innsiktsinnhold samt stoff om sport, underholdning, kultur med mer.

Som egne nettportaler tilbys TV-innhold via tv.nrk.no, radio via radio.nrk.no, hjelpesider på hjelp.nrk.no, teknologibloggen nrkbeta.no, lyd- og videoarkivet nrkskole.no, ungdomsnettstedet P3.no, barnenettstedet nrksuper.no og værtjenesten Yr.no i samarbeid med Meteorologisk institutt.

App-er og andre snarveier til NRK-innholdet

NRK har også en rekke app-er som gjør det enkelt å ta del i NRKs innhold - se nrk.no/mobil.

NRKs tilbud er også tilgjengelig via og på en rekke plattformer som via Apple-TV, chromcast, TV-bokser, smarthøytalere, klokker, Playstation med flere.

Se NRKs hjelpesider på hjelp.nrk.no for mer info om bruk og oppsett av de enkelte app-ene, dingsene og tjenestene.

Fjernsynstilbudet

Vil du se «vanlig», tradisjonell lineær TV tilbyr NRK stadig NRK1, NRK2, NRK3 og NRK1 Tegnspråk:

 • NRK1 – byr på det brede og varierte programtilbud – nyheter, dramaserier, debatter, natur- og faktaprogrammer, underholdning og sport. Norges største TV-kanal.
 • NRK2 – er fordypningskanalen. Med dokumentar-, innsikt-, kultur- og musikkprogrammer.
 • NRK Super/NRK3 - byr på et barnetilbud på dagtid og et tilbud for unge voksne med serier, humor og film på kveldstid.
 • NRK1 Tegnspråk er et ekstra tilrettelagt TV-tilbud for døve seere med tolking av NRK1s sendinger.

Radiotilbudet

NRKs radiokanaler:

 • NRK P1 - Norges største kanal - riks og lokalt.
 • NRK P2 - Smart og aktuelt om kultur og samfunn.
 • NRK P3 – Ung, ekte, musikkelskende radio.
 • NRK P1+ - Godt selskap med stemmen og musikken du kjenner.
 • NRK P13 – Mest moro og god musikk.
 • NRK mP3 – Alltid musikk, alltid godt humør.
 • NRK Alltid Nyheter – Først – med hele bildet.
 • NRK Folkemusikk - norsk folkemusikk, døgnet rundt.
 • NRK Jazz – Jazzer opp hverdagen din.
 • NRK Klassisk – Den evige musikken.
 • NRK Sámi Radio – Musikk og aktualiteter på samisk.
 • NRK Sport – Den viktigste sporten når det skjer.
 • NRK Super – Musikk og gode historier for barn.

I tillegg disse kanalene på nett - radio.nrk.no og via appen NRK Radio:

 • NRK Urørt - Musikkmiks med den beste, nye, norske musikken fra P3.no/urørt.
 • NRK P3X - Alltid Hiphop og R&B.
 • NRK Radioresepsjonen - Radioresepsjonen 24 timer i døgnet. Alltid.

Værvarsel til sjøs: NRK Vær er et samarbeid med Meteorologisk institut om et radiotilbud for de som ferdes på sjøen. Her tilbys et spesialtilpasset værvarsel i tre regionale versjoner.

Viktig beredskapsrolle

Med sin tilstedeværelse og avdelinger landet rundt har NRK også en viktig beredskapsrolle i forhold til å opplyse og informere folket når store og alvorlige hendelser inntreffer og utvikler seg.

Radioens største kanal, NRK P1, og hovedkanalen på TV, NRK1, er sentral i denne beredskapen, og det ryddes plass i sendeskjemaet når nyhetsbildet krever det eller når informasjonsbehovet ved spesielle hendelser er ekstra stort.

Regionalt spiller distriktskontorene en viktig rolle for å få ut informasjon - både via nett, TV og radio. Distriktskontorene kan ta over TV- og radiosendingene på NRK1 og NRK P1 med regionalt innhold når det er behov for det.

Universell utforming

De siste årene har NRK tatt et krafttak for at alle skal kunne ta del i NRKs tilbud. Universell utforming skal sikre at at innholdet gjøres tilgjengelig for ulike brukergrupper.

Både gjennom teksting, tegnspråk, lydtekst, synstolkning og økt fokus på hørbarhet av lyden gjøres NRK-tilbudet lettere tilgjengelig.

NRK har også etablert et eget brukerråd for å få hjelp og innspill i hvordan innholdet kan gjøres bedre tilgjengelig. Rådet består av representanter fra ni forskjellige funksjonshemmedes organisasjoner samt en representant fra Pensjonistforbundet.

NRK har også en egen tilgjengelighetssjef som har ansvar for universell utforming av NRKs tilbud.

Arkivet en nasjonal kulturskatt

NRK har et arkiv som er en nasjonal kulturskatt. Å gjøre dette tilgjengelig har vært en prioritert oppgave de senere år. En ny arkivavtale betyr at alt egenprodusert NRK-innhold som finnes i arkivene nå blir gjort tilgjengelig.

Fra NRK startet sin virksomhet i 1933 og de første tiårene er det bare utvalgte radioprogrammer som er tatt vare på. Fra 1970- og 1980-tallet er mer tatt vare på og blir fortløpende tilgjengeliggjort.

All radiolyd er tatt vare på siden 1993, men på 1990-tallet ble dette gjort som lange dokumentasjonsopptak. Å dele opp disse i enkeltprogrammer og gjøre de tilgjengelige er også et arbeid som er på gang.

For TV-programmer er mye tatt vare på helt siden fjernsynet i Norge kom i ordinær drift i 1960.

Svært mye TV-innhold er allerede digitalisert og gjort tilgjengelig via NRK TV. Så ønsker du gjensyn med for eksempel «Lille lørdag», «Fleksnes», «Team Antonsen», «Brødrene Dal», «Lørdagskveld med Erik Bye» eller dramaserien «Vestavind» er det å finne.

Totalt er pr april 2022 180 000 TV-programmer og over 450 000 radiotitler tilgjengelige via NRKs strømmetjenester.

NRK og Norwaco, som representerer en lang rekke rettighetshavere, ble i april 2022 enige om en ny arkivavtale. Det betyr at det meste av egenproduserte NRK-innhold laget før 1. januar 2015 og mye, mye mer vil bli tilgjengelig for publikum.

Se: Hele Norges dagbok

Norsk dokumentarserie. (1:9)
NRK-arkivene er fulle av øyeblikk som er verdt gjenhør og gjensyn. Ønskekonserten og Barnetimen var radioprogrammer som samlet hele landet fra 1930-tallet. Da fjernsynet kom fikk nordmenn et nytt fellesskap, og programmene ble samtaletemaer uten like. Senere har NRK både brakt de lokale begivenhetene ut til folket, og overført store begivenheter som kongelige bryllup og begravelser, olympiske leker, Melodi Grand Prix, åpning av den nye operaen - hele tiden med den gode historien for øye.

Vår felles nasjonale kulturarv - ta del i historiske radio- og TV-øyeblikk.

Røtter tilbake til 1933

NRK (Norsk Rikskringkasting) har sine røtter helt tilbake til 1933. De første tiårene bestod tilbudet av en radiokanal, på 1950-tallet startet prøvesendinger med fjernsyn og i 1995 fikk NRK sine første nettsider.

Lenge (1933 - 1981) hadde NRK monopol på all kringkasting i Norge, i dag er den offentlige allmennkringkasteren en av mange medieaktører.

Fra hele Norge til hele Norge har i alle år vært et viktig mål for NRK. Derfor har NRK rundt 50 avdelinger spredt over hele landet. Hovedkontor på Marienlyst i Oslo, større regionkontor i Tromsø, Trondheim og Bergen, 15 distriktskontor og en rekke lokalkontor.

Totalt rundt 3 200 journalister, fotografer, programledere og en lang rekke andre yrkesgrupper sørger for at det hver eneste dag lages historier som tilbys det norske folk.

Lokale nyheter, nasjonale nyhetssendinger, utenriks-, dokumentar-, fakta- og underholdningsinnhold, tilbud for barn og unge, musikk som kultur – alt er viktige stoffområder for NRK.

Ved nasjonale løft, gledelige som triste anledninger limer NRK nasjonen sammen. Etter store ulykker, på 17. mai eller når store deler av befolkningen følger med på NRKs minutt-for-minutt-satsinger.

Erna Solberg møter dei som blei råka av flaumen i Odda.

Samler Norge ved gledelige begivenheter og når store hendelser skaker: Her er NRK med når statsminister Erna Solberg besøker Odda etter at storflommen har herjet.

Finansiert gjennom egen NRK-skatt

Fra og med 2020 er NRK blitt finansiert over statsbudsjettet. Det betyr at alle som har en viss inntekt må være med på å betale for NRK over skatteseddelen.

I praksis vil en vanlig hustand betale om lag det samme i NRK-skatt som de før betalte i kringkastingsavgift, men avgiften vil ikke lenger være knyttet til det å eie et fjernsynsapparat.

Og totalt sett vil fortsatt så å si alle NRKs inntekter (98 prosent i 2021) komme fra denne spesifikken skatten slik det også har vært tidligere gjennom kringkastingsavgiften/lisensen.

NRKs totale inntekter har de siste årene ligget på rundt seks milliarder kroner.

NRK har cirka 3200 medarbeidere fordelt på rundt 50 kontorer rundt om i Norge. Cirka 2000 på hovedkontoret i Oslo og resten rundt om i landet.

Les mer: NRKs årsrapport og allmennkringkasterregnskap og flere andre NRK- rapporter finner du på info.nrk.no/rapporter.