Hopp til innhold
Info fra NRK

NRK Vær gir kystværet

NRK og Meteorologisk institutt sitt værtilbud gjør at du via digital radio kan høre et spesielt værvarsel langs store deler av norskekysten.

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss og NRKs Petter Hox

NRK Vær er et digitalt radiotilbud (DAB) du kan høre hele døgnet i tre versjoner langs store deler av norskekysten med en værmeldingstjeneste som er meget detaljrik og tilpasset yrkes- og fritidsflåten. Statsmeteorolog Kristen Gislefoss t v er en av de som leser værmeldingene, mens Petter Hox har ansvaret for det sendetekniske i NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

NRK samarbeider med Meteorologisk institutt om en værradio slik at folk skal kunne ferdes tryggere på sjøen. - Dette er et godt eksempel på hvordan ny teknologi kan brukes til å forsterke en klassisk tjeneste som værmeldinga jo er, sa radiosjef i NRK, Marius Lillelien, da tjenesten ble opprettet.

Værvarsler døgnet rundt på DAB

Via DAB tilbyr NRK en egen værmeldingstjeneste som er meget detaljrik og tilpasset yrkes- og fritidsflåten.

DAB-kanalen NRK Vær tilbys i tre varianter: NRK Vær syd, NRK Vær vest og NRK Vær nord.

Her sendes det værvarsler kontinuerlig hele døgnet. Varslene oppdateres normalt fire ganger i døgnet, ved ekstremvær oftere. DAB-signalene kan mottas opp mot 50 kilometer fra land.

Redningsselskapet applauderer

Ingvar Johnsen, Redningselskapet

Kommunikasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet er svært fornøyd med at NRK og Meteorlogisk Institutt sitt værtilbud.

Foto: Redningsselskapet

– Dette tiltaket applauderer vi. Jeg er jo båtmann privat også og i min båt er det bare å trykke på kanal fem på radioen og da kan jeg alltid høre båtværet, sa Ingvar Johnsen i Redningsselskapet da tilbudet ble opprettet.

Han sa at Redningsselskapet opererer med de «tre trygge» faktorer for sikker ferdsel på sjøen. - Du må vite hvordan været blir, vite hvor du er og vite hvor du kan få hjelp. Det er bra at det finnes en slik radiokanal med en værtjeneste som båtfolket kan benytte seg av når de måtte ønske eller ha behov for det, påpekte Johnsen.

Les også: Radiotilbud for fiskerne