Birgitte Tengs
Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Drapet på Birgitte Tengs

Oppsummert

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept nær hjemmet sitt på Karmøy 6. mai 1995. Fetteren hennes ble dømt for drapet, men frifunnet i lagmannsretten. Nå har Kripos' nye Cold Case-gruppe gjenopptatt etterforskningen med base i Stavanger.

 • Politiet har fått over 2000 tips

  Politiet har fått over 2000 tips knytt til Birgitte-saka, mellom anna etter Tv2-serien i haust. Desse har ført til nye etterforskingsskritt. Politiet har sendt store mengdar biologisk materiale til analyse i utlandet, og resultata vil bli sentrale.

 • Fått inn 130 tips i Tengs-saken

  Sør-Vest politidistrikt har fått inn rundt 130 tips siden de startet å etterforske Tengs-saken på nytt i januar i fjor, men saken står fortsatt på stedet hvil. Politiet bekrefter overfor P4 at de ikke har noen mistenkte i den 23 år gamle drapssaken.

 • Vil ikke blande seg inn i drapssak

  Justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara (Frp) vil ikke gi mer penger til etterforskningen av Birgitte-drapet, skriver Aftenbladet. Det var stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) som stilte spørsmål til Wara i Stortinget sist uke.

 • Møte om Birgitte-saka

  Karmøy folkebibliotek inviterer i neste veke til eit møte for å diskutere kva Birgitte Tengs-saka har gjort med innbyggarane og kva forventningane no er vidare. Med på møtet er Bjørn Olav Jahr som står bak TV-serien om det uløyste drapet og Per Asle Rustad som også kjem med bok om saka.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no