Hopp til innhold

Hasjpåstander mot Cappelens forsvarer

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen hevder ifølge Dagbladet at medtiltalte Gjermund Cappelen mange ganger har forsynt sin forsvarer med hasj. Forsvareren benekter anklagene på det sterkeste.

Intervju med Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe.

BENEKTER: Gjermund Cappelens forsvarer Benedict de Vibe benekter at han skal ha fått hasj av sin klient.

– Påstandene er uriktige fra begynnelse til slutt. Alt som fremkommer er løgn fra Jensens side. Jeg har gitt ganske utfyllende svar til Dagbladet, i alle fall så utfyllende jeg mener er nødvendig, sier de Vibe til NRK mandag morgen.

Den pensjonerte politilederen sier også Cappelen, advokat Benedict de Vibe og politiet har samarbeidet for å trekke ham inn i saken mot narkobaronen. De Vibe avfeier påstandene.

Eirik Jensen i rettssaken i Oslo tingrett

Eirik Jensen er tiltalt for grov korrupsjon og medvirkning til narkotikakriminalitet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sagt i avhør

I avhør med Spesialenheten for politisaker skal Jensen flere ganger ha framsatt påstandene, uten å ville utdype dem nærmere. I tillegg til å forsyne advokaten sin med hasj, skal Cappelen ha fått råd av de Vibe på 90-tallet om å samarbeide med politiet.

Ifølge Dagbladet er Jensens påstander en del av hans forsvarsstrategi, der han vil få fram hvem Cappelen virkelig er og belyse at det har vært en enighet mellom Cappelen, de Vibe og Spesialenheten om å dra Jensen inn i saken.

– Det er ikke inngått noen avtale mellom Cappelen, meg og politiet. Det er en alvorlig anklage som ikke er riktig, sier de Vibe til avisen, og han fortsetter:

– Påstandene om at jeg har mottatt hasj er ren løgn. Selvsagt! Det er beklagelig at dette skal komme opp på denne måten.

Tema i lukket rett

De Vibe bekrefter overfor avisa at Spesialenheten har skrevet en egen rapport om påstandene.

Han sier dette er ting som er kommet fram i Jensens forklaring i lukket rett og at Jensen må ha lekket opplysningene. Etter det NRK forstår har ikke opplysningene ført til noen etterforskning mot de Vibe.

– Jeg oppfatter dette som et ledd i en åpenbar strategi, der hovedformålet er å ramme Cappelen, men at man gjennom meg prøver å ramme ham, sier de Vibe til NRK.

Jensen avviser ifølge Dagbladet at han har lekket opplysninger fra lukket rett.

Assisterende sjef i Spesialenheten, Guro Glærum Kleppe, sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Eirik Jensen fortsetter sin forklaring mandag. Følg det som blir sagt i retten direkte her:

AKTUELT NÅ