TV-aksjonen Møre og Romsdal

Oppsummert

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

 • Treng bøssebærarar til årets aksjon

  I dag gjekk startskotet for TV-aksjonen i Møre og Romsdal. Fylkesaksjonskomiteen var difor samla i Molde i dag for å legge strategien for å bli best i landet, også i år. I år går pengane til Kirkens Bymisjon. – Møre og Romsdal leverte ein fantastisk innsats i fjor. Og eg håper vi kan gjere det same igjen. Aksjonsdagen er 21. oktober. Bli bøssebærar, er oppmodinga frå aksjonsleiar Vibecke Østby.

  TV-aksjonen 2018 Møre og Romsdal
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Sula har nådd målet

  Sula kommune har gitt mest per innbygger i Møre og Romsdal i TV-aksjonen. – I går var det folkefest. Det ble samlet inn i snitt over 100 kroner per innbygger og det er utrolig artig, sier aksjonsleder Marius Hammer. Det foreløpige tallet klokka 07.35 viser 100,7. Sula hadde satt seg mål å nå 100 kroner per innbygger.

 • – Det er historisk rekord

  – Tusen takk til alle i Møre og Romsdal som har stilt opp for TV-aksjonen, sier aksjonsleder Marius Hammer. I Møre og Romsdal er det samlet inn over 13,5 millioner kroner i årets TV-aksjon. Møre og Romsdal er det fylket som har gitt mest per innbygger, tett etterfulgt av Sogn og Fjordane. – Det er historisk rekord både i beløp og i plassering, sier Hammer.

 • Har samlet inn over 13,5 millioner

  I Møre og Romsdal er det klokka 05.30 samlet inn totalt 13.579.786 kroner i årets TV-aksjon. Møre og Romsdal er foreløpig det fylket som har gitt mest per innbygger, tett etterfulgt av Sogn og Fjordane. På landsbasis har årets TV-aksjon samlet inn 218.586.896 kroner til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt.

 • Møre og Romsdal best i landet

  Møre og Romsdal gir mest, og Sula gir mest i Møre og Romsdal. Kommunen har sett seg mål om 100 kroner for kvar innbyggar. Fylkesaksjonsleiar Marius Hammer seier dei ikkje veit om målet enda, men prognosen seier 100,22 kroner.

  Sula kommune har sett seg mål om å samle inn 100 kroner for kvar innbyggar. Då klokka var 21:45 hadde dei ikkje nådd målet, men håpet lever.
Sula kommune har sett seg mål om å samle inn 100 kroner for kvar innbyggar. Då klokka var 21:45 hadde dei ikkje nådd målet, men håpet lever.
Sjølv om teknologien har tatt over, er det tydelegvis slik at folk framleis gir kontantar. I alle fall på Sula i Møre og Romsdal. Der tel dei no pengane for å finne ut om dei når målet sitt: 100 kroner for kvar innbyggar.
Sula kommune har gått frå botn til toppen av givarlista på få år. No prøver dei å nå målet sitt om 100 kroner frå kvar innbyggar.
På Devoldfabrikken i Sula kommune blir det dansa, spelt og engasjert. Kommunen har som mål å framleis vere blant dei aller beste givarane. I år er målet 100 kroner frå kvar innbyggar.
Ei knapp veke før TV-aksjonen var det uro blant dei ansvarlege i både Molde, Kristiansund og Ålesund.