Hopp til innhold

I dag håpte Solskjær på tap for Molde

Under dagens ringedugnad, og innsamlingskonkurranse, gikk UNICEF-ambassadør og trener for Molde FK Ole Gunnar Solskjær mot sitt eget lag.

Ole Gunnar Solskjær deltar på ringedugnad for å samle inn penger til TV-aksjonen.

Ole Gunnar Solskjær deltok i ringedugnad for å samle inn penger til TV-aksjonen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Næringslivsledere fra Molde, Kristiansund og Ålesund deltok i dag på en ringedugnad for å samle inn penger til TV-aksjonen som går av stabelen søndag 22. oktober. Byene konkurrerte om å samle inn mest mulig. På plass i Kristiansund var Ole Gunnar Solskjær.

– Vi skal slå Molde og Ålesund. Vi skal bli best i fylket.

Med glimt i øyet holdt den tidligere fotballspilleren en peptalk for innsamlerne like før ringerunden startet.

–Gir vi jernet i dag så betyr det mye for barn i Pakistan, Syria, Sør-Sudan, Colombia og Mali, minnet han deltakerne om. Ikke gi dere føre dere får ja!

Se hele peptalken fra Ole Gunnar Solskjær her.

UNICEF-ambassadør Ole Gunnar Solskjær med apell.

Penger til barn i krig

I år går de innsamlede pengene til Unicef og deres arbeid for å sikre skolegang og utdanning til barn i krigs- og konfliktrammede områder. Mer konkret skal pengene gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Det er nettopp skolegang og utdanning til barn som Ole Gunnar Solskjær er særlig opptatt av i sitt arbeid som UNICEF-ambassadør. Han har blant annet samlet inn penger nok til å bygge ti skoler. Det gjorde han da han spilte Testimonial Match for Manchester United i 2008. Da donerte han overskuddet til Unicef og Schools for Africa-kampanjen.

Solskjær ble UNICEF-ambassadør for 16 år siden, i 2001.

Moldeseier

På aksjonsdagen dedikerer NRK en hel dag til sending om TV-aksjonen. Da skal 100 000 bøssebærere banke på 2.3 millioner dører, for å samle inn mest mulig penger til veldedighet.

– Det har vært kjempebra respons, jeg synes det har vært imponerende. Det er ikke jeg som gjør innsatsen, det er de som svarer og gir penger som gjør, fortalte Solskjær da innsamlingen nærmet seg slutten.

Solskjær har ringt til alle på lista.

Det ble til slutt Molde som vant bykampen i Møre og Romsdal. De hadde størst beløp per innbygger, mens Ålesund var den byen med høyest totalbeløp. I fjor kom Molde og Ålesund på delt førsteplass.