70.000 kroner til TV-aksjonen etter fotballkamp

Vennskapskampen mellom AaFK og Hødd endte med seier 6-3 til AaFK, men den store vinneren er årets TV-aksjon. Inngangsbillettene fra nesten 700 tilskuere gir rundt 70.000 kroner i kassa. Disse pengene overføres til TV-aksjonen.

Vennskapskamp AaFK-Hødd

Nils Ottar Sandø (AaFK) og Vegard Heltne (Hødd) i søndagens vennskapskamp i Langevåg.

Foto: Frode Berg / NRK

Det var Langevåg Idrettslag som arrangerte søndagens fotballkamp mellom de to rivalene Hødd og AaFK fra henholdsvis Ulsteinvik og Ålesund. Det ble en kjempefest på Langevåg stadion.

Marius Hammer, Solveig Aure Aannø og Tore Nedregård

Innsamlingsleder for TV-aksjonen i Møre og Romsdal, Marius Hammer (fra venstre), styreleder i Langevåg Idrettslag, Solveig Aure Aannø og daglig leder i Møre og Romsdal Røde Kors, Tore Nedregård.

Foto: Frode Berg Frode Berg / NRK

– Vi storkoser oss og er stolte over at sulalendingene møter opp og støtter en god sak, sier syrelederen for idrettslaget, Solveig Aure Aannø.

Pengene fra årets TV-aksjon går til Røde Kors, og daglig leder i Møre og Romsdal, Tore Nedregård, er begeistret.

– Arrangementet er helt fantastisk. Det at de to fotballklubbene sammen med Langevåg Idrettslag tar et slik intitiativ til støtte for TV-aksjonen, er vi veldig imponert over. Ulike typer arrangement dukker opp over hele fylket nå, sier Nedregård.

Begeistring for gamle fotballhelter

Vennskapskamp mellom AaFK og Hødd til inntekt for TV-aksjonen 2016

Lav kveldssol inn over Langevåg stadion søndag.

Foto: Frode Berg / NRK

Publikum ble imponert over både nye og gamle fotballhelter. Nils Ottar Sandø (AaFK) og Andrè Nevstad (Hødd) ble kåret til banens beste. Nevstad smiler og sier at det må være fordi han er en av de eldste spillerne på banen.

– Det er kjekt å spille fotball igjen. Plutselig er man 10-15 år tilbake i tid. Selv om kroppen ikke lystrer slik som den gjorde den gangen, så er det fint. Og så har det vært en flott ramme og en stor entusiasme rundt kampen. Det er viktig at vi alle bidrar til TV-aksjonen på ulike måter, sier Nevstad.

AaFK-kapteinen på sidelinja

Bjørn Helge Riise

AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise satt i dag på laglederbenken og ledet AaFK-veteranene til seier mot Hødd.

Foto: Frode Berg / NRK

Selv om dette var en vennskapskamp så var det ikke bare en lek ute på banen. De gamle fotballveteranene tok kampen på alvor, og dagens AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise var plassert på laglederbenken.

– Jeg er veldig imponert. Jeg syns vi var best fra start til slutt. Det var en periode i første omgang på 10-12 minutter der Hødd kom inn, men ellers har vi full kontroll, sier Riise like etter kampen.

Vednnskapskamp mellom AaFK og Hødd på Langevåg stadion til inntekt for TV-aksjonen 2016

En vennskapskamp til inntekt for TV-aksjonen, men med full innsats for å kapre seieren som til slutt gikk til AaFK.

Foto: Frode Berg / NRK

– Er du fornøyd med de eldste?

– Jeg er veldig fornøyd med dem. De viser at fotball er som å sykle, det glemmer man aldri. I dag var det faktisk veldig gøy å sitte på sidelinja.

Sula er godt forberedt på TV-aksjonen

Peder Schelderup, Erik Andreas Eiksund og Leander Refvik

Peder Schelderup (fra venstre), Erik Andreas Eiksund og Leander Refvik har vært aktive støttespillere for TV-aksjonen.

Foto: Frode Berg / NRK

Ungdom på Sula er allerede godt i gang med TV-aksjonen til inntekt for Røde Kors. Mange av dem er med i idrettslaget som arrangerte kampen søndag ettermiddag, og de har også vært med på andre innsamlingstiltak.

– Det er mange barn som mangler både hus, mat og andre ting de trenger. Derfor er det viktig at vi er med på å samle inn penger, sier Erik Andreas Eiksund som er på kampen sammen med kameratene Peder Schelderup og Leander Refvik.

Etter vennskapskampen mellom AaFK og Hødd på Langevåg stadion til inntekt for TV-aksjonen 2016

Det var god stemning etter kampen på Langevåg stadion.

Foto: Frode Berg / NRK