Etterlyser kreativ pengeinnsamling

Søndag er det fotballkamp mellom Hødd og AaFK til inntekt for TV-aksjonen. Innsamlingslederen i Møre og Romsdal, Marius Hammer, oppfordrer alle til å tenke kreativt for å få inn mest mulig penger til årets aksjon. Inntektene går til Røde Kors.

Marius Hammer

Innsamlingslederen i Møre og Romsdal, Marius Hammer, etterlyser kreative innsamlingsideer.

Foto: Frode Berg / NRK

– Det blir en veldig spennende kamp i morgen kl. 16 i Langevåg. Hødd og Aalesund barker sammen og det blir kult, sier innsamlingsleder Marius Hammer.

– Hvor mye betyr slike arrangementer for TV-aksjonen?

– Det er helt fantastisk at to fotballag som er rivaler går sammen om en så fin sak. Når de i tillegg møtes på nøytral grunn, midt mellom de stedene der lagene hører hjemme, så blir det en folkefest.

Kampen mellom Hødd og AaFK er en veldedighetskamp der begge lagene stiller med gamle og nye helter. Alle inntektene går til TV-aksjonen. Langevåg IL håper det skal komme så mange som 1 000 tilskuere.

Sula håper på bedre innsamlingsresultat

Sula kommune har kommet veldig dårlig ut ved tidligere TV-aksjoner. Nå håper innsamlingslederen at dette skal rette seg.

– Sula har ikke bare havnet langt nede på statistikken her i fylket, men også nasjonalt. Derfor har vi startet "Opptur Sula". Skolene er engasjert, næringslivet er engasjert, og nå også idretten. Derfor håper jeg at Sula klatrer langt opp på landsstatistikken i år.

– Hva betyr kampen for å få dette til?

– Det betyr kjempemasse. Det blir fantastisk vær, og hvis vi er heldige så kommer matchballen til å bli droppet fra paraglider. Det blir en fest å være på stadion i morgen, og jeg gleder meg til mye folk.

Tiltak over hele fylket

Det er mange som er i gang med ulike arrangementer der målet er å skape blest om TV-aksjonen.

– Over hele fylket har blant annet skolene mobilisert. Vi har over 20 skoler som har deltatt på sponsorløp for TV-aksjonen. Det er helt fantastisk å se. Det er tusenvis av barn som løper for mennesker som er fanget i krig.

– Oppfordrer du folk til fremdeles å gjøre det de kan for å samle inn penger fram mot selve aksjonsdagen søndag 23. oktober?

– Ja, absolutt. TV-aksjonen er en folkebevegelse. Vi er avhengig av at folk engasjerer seg. Nå trenger vi mest av alt bøssebærere. Gå inn på www.blimed.no.

Vi må ha folk i alle kommuner, sier innsamlingslederen for årets TV-aksjon i Møre og Romsdal, Marius Hammer.