Hopp til innhold
Stortingsbygningen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Stortingsvalet 2017 Møre og Romsdal

Oppsummert

11. september 2017 var det val til nytt Storting i Noreg. Her får du alt om valkampen i Møre og Romsdal, valdagen og heile den politiske prosessen fram til det nye Stortinget er konstituert.

Vinnerlaget ble Høyre med tre representanter på Stortinget, to fra Frp, to fra Ap, én fra Sp og én fra KrF.

Stortingsrepresentanter i Møre og Romsdal

RESULTAT100 % opptaltOppdatert 06.10.2017, kl. 13:04
 1. Helge Orten
  56 år, Høyre
 2. Sylvi ListhaugNY
  45 år, Fremskrittspartiet
 3. Else-May Botten
  50 år, Arbeiderpartiet
 4. Jenny Klinge
  47 år, Senterpartiet
 5. Marianne SynnesNY
  53 år, Høyre
 6. Jon Georg DaleNY
  39 år, Fremskrittspartiet
 7. Fredric Holen Bjørdal
  33 år, Arbeiderpartiet
 8. Vetle Wang SoleimNY
  24 år, Høyre
 9. Utjevningsmandat
  Steinar ReitenNY
  60 år, Kristelig Folkeparti
 • Framleis politiske ambisjonar

  Tidlegare stortingsrepresentant Pål Farstad kjem truelg til å satse på fylkespolitikken om halvanna år.Farstad blei vald inn på Stortinget for Venstre i 2011, men klarte ikkje å bli attvald i haust. No har han blitt reiselivsdirektør for Nordmøre og Romsdal, men har fortsatt politisk ambisjonar. – Eg ser for meg at eg har litt å gi i politikken fortsatt.

  Pål Farstad
  Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK
 • Orten skal lede transportkomiteen

  Helge Orten (H) skal lede Stortingets transport og kommunikasjonskomite de neste fire årene. I går ble det kjent at Orten blir Høyres fraksjonsleder i transportkomiteen, men Høyre har i dag fått tildelt ansvaret for å lede komiteen. Orten bli valgt inn på Stortinget i 2013 og havnet da i transportkomiteen. orten sier til NRK at dette er stor ære. Sist gang en politiker fra Møre og Romsdal fikk lederansvaret for denne komiteen var i 2001 da Petter Løvik (H) ble leder.

  Helge Orten
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • Reiten fikk næringskomiteen

  Steinar Reiten fra KrF har fått plass i Stortingets næringskomite. Det er klart etter at KrF har fordelt stortingskomiteene i dag. Dermed har han fått det som han vil. Næringskomiteen var førsteønsket til Steinar Reiten som er nyvalgt stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal KrF.

  Steinar Reiten
  Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK
 • Høyre har fordelt komiteer

  Helge Orten blir samferdselspolitisk talsperson i Høyre og blir fraksjonsleder for partiet i Stortingets transportkomite. Det er klart etter at Høyre har avgjort hvilke politikere som skal sitte i de ulikekomiteene på Stortinget. Vetle Vang Soleim har fått plass i finanskomiteen mens Marianne Synnes skal representere Høyre i helse- og omsorgskomiteen.

 • Tunge verv til Holen Bjørdal

  Fredric Holen Bjørdal (Ap) har fått plass i den tunge og viktige finanskomiteen på Stortinget. Arbeiderpartiet avgjorde i ettermiddag fordelinga av komiteer til sine representanter. Bjørdal har de siste fire årene vært medlem av Arbeids- og sosialkomiteen. Han blir i tillegg medlem av partiets gruppestyre og arbeidsutvalg på Stortinget. Bjørdal sier det betyr at han leder stortingsgruppa når både Jonas Gahr Støre og Hadja Tadjik er borte.