NRK Meny
Løvene som vokter rampene opp til inngangsplatået, har gitt navn til Løvebakken. De er formet av billedhuggeren Christopher Borch.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stortingsvalet 2017 Møre og Romsdal

Oppsummert

11. september 2017 er det stortingsval igjen. Her får du alt om valkampen i Møre og Romsdal, valdagen og heile den politiske prosessen fram til det nye Stortinget er konstituert.

 • Krev fortgang i bygging av fengsel

  Arbeiderpartiet vil ha fortgang i bygginga av nytt soningssenter for Sunnmøre på Digerneset. I ein pressemelding kritiserer Arbeiderpartiet regjeringa for å bruke pengar på å leige fengselsplassar i Nederland, og meiner det er uakseptabelt å utsette bygginga av nytt fengsel på Sunnmøre i mange år. Mandag skal stortingsrepresentant Else May Botten møte prosjektleinga for det nye fengselet på Sunnmøre.

 • Vil behalde Kristiansund sykehus

  Senterpartiet kjem til å gå til val på å behalde sjukehuset i Kristiansund, skriv avisa Tidens Krav. – Senterpartiet støttar ikkje fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal. Det riktige ville vere å byggje eit nytt sjukehus i Molde og halde fram med eit fullverdig sjukehus i Kristiansund, skriv helsepolitisk talskvinne i Senterpartiet, Kjersti Toppe, i ein e-post til fjerdekandidat for Senterpartiet Henrik Stensønes, ifølgje Tidens Krav.

 • – 16-åringer bør få stemme

  – Det er trist at regjeringa ikke vil videreføre forsøket med stemmerett for 16- og 17-åringer i kommunevalget. Det mener Astrid Hoem som er sentralstyremedlem i AUF og kommunepolitiker for Arbeiderpartiet i Kristiansund. I kommuneproposisjonen konkluderer regjeringa med at forsøket ikke har gitt de resultatene en hadde ønsket. AUF vil ha en permanent stemmerettsalder på 16 år, men regjeringa vil beholde dagens ordning på 18.

  Astrid Eide Hoem
  Foto: Trond Vestre / NRK

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.