Helge Orten blir Høyres fremste samferdselspolitiker på Stortinget

Helge Orten er svært godt fornøyd med å få posisjonen som Høyres samferdselspolitiske talsperson.

Helge Orten

Dette er en stor tillitserklæring, sier Helge Orten som er blitt samferdselspolitisk talsperson i Høyre.

Foto: Aleksander Båtnes / NRK

Høyre avgjorde torsdag ettermiddag hvilke av partiets politikere som blir plassert i de ulike stortingskomiteene.

Helge Orten blir Høyres fraksjonsleder i transportkomiteen og samferdselspolitisk talsperson for partiet.

Orten ble valgt inn på Stortinget fra Møre og Romsdal i 2013 og fikk plass i transportkomiteen. Nå rykker han en etasje opp som fraksjonsleder og samferdselspolitisk talsperson i Høyre

– Dette er en stor tillitserklæring, og jeg opplever det som en anerkjennelse av den jobben jeg har gjort i transportkomiteen. I utgangspunktet hadde jeg et ønske om å få skifte komite fordi jeg ville skaffe meg en bredere erfaring. Men å bli samferdselspolitisk talsperson er jeg selvfølgelig veldig godt fornøyd med, sier Helge Orten.

Wang Soleim fikk finanskomiteen

Vetle Wang Soleim

Vetle Wang Soleim har fått plass i Stortingets finanskomite.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

24 år gamle Vetle Wang Soleim har fått plass i den tunge og viktige finanskomiteen på Stortinget. Smølaværngen kom inn etter at Høyre kapret det siste mandatet i Møre og Romsdal.

Også førstereisgutten er svært godt fornøyd med den komiteen han har fått på Stortinget.

– Dette er en ekstremt viktig komite. Det betyr at jeg får en innføring i hele politikkfeltet, og det blir interessant .Jeg hadde ikke sett for meg at det var denne komiteen jeg skulle få og hadde andre ønsker. Men dette er veldig bra, sier Vetle Wang Soleim.

Synnes fikk helse- og omsorgskomiteen

Marianne Synnes

Marianne Synnes skal sitte i Stortingets helse- og omsorgskomite de neste fire årene.

Foto: Trond Vestre / NRK

Marianne Synnes har fått plass i helse- og sosialkomiteen på Stortinget. Ålesunderen som er nyvalgt stortingsrepresentant, hadde denne komiteen som en av sine tre ønsker, men førsteønsket var utdanningskomiteen.

Dette er et felt der Synnes har en faglig kompetanse. Hun har doktorgraden innenfor i molekylær cellebiologi fra 2002, og for hun ble rektor ved Høgskolen i Ålesund var hun førsteamanuensis ved Avdeling for helsefag.

Det er foreløpig ikke avgjort hvilke partier som skal lede de ulike komiteene på Stortinget. Det blir bestemt fredag. De siste fire årene har Høyre ledet transportkomiteen, først ved Linda Hofstad Helleland, deretter ved Nikolai Astrup.

Men Helge Orten er ikke så veldig opptatt av om han kan bli Astrups etterfølger

– Jeg tenker ikke så mye på det. Nå er jeg blitt samferdselspolitisk talsperson. Det viktigste er få gjennom budsjettene de neste fire årene og gjennomføre de prosjektene vi har sagt at vi skal gjennomføre, sier Orten.