Hopp til innhold

– Jeg må innrømme det at dette er en solid tillitserklæring fra partiet

27 år gamle Fredric Holen Bjørdal har fått flere tunge posisjoner i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Fredric Holen Bjørdal og Else-May Botten

Fredric Holen Bjørdal er godt fornøyd med de posisjonene han har fått i stortingsgruppa.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

I ettermiddag avgjorde Arbeiderpartiet hvilke komiteer de ulike stortingsrepresentantene i partiet skal sitte i de neste fire årene.

– Det er her pengene og makten ligger

Fredric Holen Bjørdal som har vært medlem av Stortingets arbeids- og sosialkomiteen de siste fire årene, får nå plass i den tunge og viktige finanskomiteen.

– All den tid vi har en mindretallsregjering i landet så er det ingen tvil om at en politiker som ønsker å oppholde seg i maktens sentrum, må ønske seg til finanskomiteen. Å havne der hvor pengene og makten ligger, gir gode muligheter til gjennomslag på vegne av Møre og Romsdal og Arbeiderpartiet, sier Fredric Holen Bjørdal.

Stiger i gradene

Men i tillegg har Holen Bjørdal fått plass i partiets gruppestyret og arbeidsutvalg på Stortinget. Også det betyr økt innflytelse og at den unge politikeren stiger i gradene.

– Det betyr at jeg blir en del av stortingsgruppas styre og ledelse. Når Jonas Gahr Støre og Hadja Tadjic som er parlamentarisk leder og nestleder begge er borte så er det jeg som leder stortingsgruppa den dagen.

– Er ikke det en fjær i hatten da?

– Jo, jeg må vel innrømme det at det er en ganske solid tillitserklæring fra partiet, sier Fredic Holen Bjørdal.

Også den andre Ap-politikeren fra Møre og Romsdal skifter komité. Else May Botten har sittet i Stortingets næringskomite siden 2009 og har vært næringspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet de siste fire årene.

– Dette er en gullstart for min del

Else-May Botten

Else May Botten blir Arbeiderpartiets nestleder i energi- og miljøkomiteen.

Foto: Lise Kristin Valgermo / NRK

I ettermiddag ble det klart Botten skal sitte i energi- og miljøkomiteen som Arbeiderpartiets nestleder for Arbeiderpartiets gruppe i komiteen. Fraksjonsleder blir Espen Barth Eide som ble vraket som leder av utenriks- og forsvarskomiteen.

– Det er viktig at vi har en offensiv politikk i forhold til energispørsmål. Jeg har jobbet med næringspolitikk i åtte år og sa at nå vil jeg helst få slippe det. Jeg gleder meg. Vi har veldig bra sammensatt gruppe i komiteen og jobber veldig godt sammen med Espen Barth Eide så dette er en giullstart for min del, sier Else May Botten.

Else May Botten er også blitt medlem av arktisk parlamentarisk samarbeidsråd. Dette rådet er viktig med tanke på internasjonalt samarbeid om nordområdepolitikken. Botten sier dette er et råd hun har ønsker å få plass i.