Hopp til innhold
Møbelsnekker på Ekornes i Sykkylven
Foto: Remi Sagen / NRK

Møbel i Møre og Romsdal

 • Ekornes leverer sitt sterkeste kvartal

  Ekornes har hatt sitt sterkeste kvartal noensinne, skriver møbelselskapet i Sykkylven i en pressemelding. Omsetningen for kvartalet havnet på over 1,4 milliarder kroner.

  Konsernsjef Roger Lunde sier de er veldig fornøyde.
  – Dette skyldes i stor grad høy ordreinngang i 2021, og et rekordhøyt salg i Nord Amerika, sier han. Det er likevel usikkerhet fremover – krigen i Ukraina, lock-down i Kina og økende råvarepriser forventes å legge et sterkt press på lønnsomheten, skriver Ekornes.

  Stresslessen på Ekornes.
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Ekornes stoppar distribusjon

  Møbelkonsernet Ekornes vel å stoppe all distribusjonen av møblar til Russland og Kviterussland. Det skriv selskapet i eit innlegg på Facebook. – Vi er djupt triste over situasjonen i Ukraina og korleis det påverkar folk sine liv, sikkerheit og fridom, skriv dei. Møbelprodusenten i Sykkylven er Nord-Europas største.

  Ekornes stoppar distribusjonen av møblar til Russland og Kviterussland på grunn av krigen i Ukraina.
  Foto: Skjermdump Facebook
 • Rekordår for Ekornes

  Ekornes oppnådde rekord i ordreinngang, både for 4. kvartal og for året 2021 som helhet. Det skriver selskapet i en pressemelding. Ekornes nådde en ordreinngang på 4.875 millioner 2021, opp 907 millioner fra forrige rekordår 2020. Antall ansatte økte også i løpet av 2021 med 475. Av disse ble 170 ansatt i Norge og 305 i utlandet.

  – Vi er veldig fornøyde med å legge frem rekordsterke resultater for året. Dette skyldes i stor grad godt samarbeid og salg til alle våre globale kunder, og en utrolig sterk innsats fra alle ansatte gjennom hele året. 2021 har vært et krevende år operasjonelt. Alle ansatte har stått på og håndtert alle utfordringer som covid, karantener, vanskelig material tilgang og transportutfordringer, sier konsernsjef Roger Lunde.

  Stresslessen på Ekornes.
  Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
 • Fora Form til London

  Fora Form frå Ørsta skal vise seg fram i London denne veka saman med fleire andre møbel- og interiørprodusentar. Marknadssjef Pål Eid-Hviding i Fora Form seier dei satsar på større innpass i Storbritannia. – I dag ligg eksportandelen vår på 20 prosent, og det meste går til Skandinavia. Storbritannia er vår neste eksportsatsing, seier han. Åtte representantar frå norsk møbelbransje skal vise seg fram på utstillinga InsideNorway.

  Fora Form Con-stoler med Meier og Roma-bord
  Foto: Fora Form
Siestastolen og designer Ingmar Relling
For flyktningar kan det vere ei svært stor utfordring å kome seg inn i det norske arbeidslivet. I Sykkylven har dei klart å endre dette ved hjelp av møbelkonsernet Ekornes.
Sykkylven har de siste hundre årene vært Norges møbelhovedstad. Fremdeles sendes det møbler fra sunnmørsbygda til hele verden. Fra studio på fabrikken til Ekornes spør vi om dette kan fortsette? Eller er det bare begynnelsen? Noen tror varemerket "Made in Norway" er det neste store. Blant gjestene er møbelprodusentene Arve Ekornes, Kristine Landmark og Jan Christian Vestre.