Møbelsnekker på Ekornes i Sykkylven
Foto: Remi Sagen / NRK

Møbel i Møre og Romsdal

 • Suksess med omstilling

  Sykkylven Stål har blitt vand til å finne nye bein å stå på. Utfordringar i møbelindustrien og seinare i den maritime næringa har gjort at bedrifta måtte finne nye marknader å selje produkta sine til. Dei siste åra har dei investert mellom 20 og 30 millionar kroner i ny teknologi. Dei har også utvikla ein ny stolkonstruksjon som skal gi betre komfort. Investeringane, saman med nytenking, gjer at dei no opplever stor interesse frå møbelprodusentar i inn- og utland.

 • Prestisjeprisar for formgiving

  Møbelprodusentane Fora Form i Ørsta og Vad i Stordal kapra i ettermiddag kvar sin bransjepris under Innovasjonskraft 2018. Fora Form gjekk til topps i klassen Årets produkt for loungestolen «Camp» formgitt av Anderssen & Voll. VAD fekk Klassikerprisen for kvilestolen «Contura» (biletet)som Svein Asbjørnsen har formgitt. Stolen er produsert i Stordal på Sunnmøre.

  Stolen Contura produsert av VAD
  Foto: VAD / VAD
 • Møre og Romsdal i design-toppen

  Møbelprodusenter fra Møre og Romsdal står for nesten halvparten av nominasjonene til de fem bransjeprisene som skal deles ut under Innovasjonskraft 2018. Sykkylven-produsenten L.K. Hjelle er nominert til prisen Årets merkevarebygger. Fora Form fra Ørsta er nominert i kategorien Årets produkt for loungestolen «Camp». Klassikerprisen blir et rent lokaloppgjør mellom Fjordfiesta i Molde, VAD i Stordal og Fora Form. Innovasjonskraftprisen deles ut av Norsk Indudstri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret.

  Fora Form er nominert til Årets produkt for «Camp».
  Foto: Fora Form / Fora Form
 • Slettvoll nominert til pris

  Møbelkjeda Slettvoll frå Stranda er valt ut som ein av fem nominerte til prisen «Årets franchisekjede». Det skriv organisasjonen Virke på sine nettsider. Dei fire andre nominerte er Circle K, Elkjøp, Pizzabakeren og Specsavers. Prisen skal setje fokus på god og berekraftig franchisedrift, og delast ut på Franchisekonferansen den 7. mars.

Sykkylven har de siste hundre årene vært Norges møbelhovedstad. Fremdeles sendes det møbler fra sunnmørsbygda til hele verden. Fra studio på fabrikken til Ekornes spør vi om dette kan fortsette? Eller er det bare begynnelsen? Noen tror varemerket "Made in Norway" er det neste store. Blant gjestene er møbelprodusentene Arve Ekornes, Kristine Landmark og Jan Christian Vestre.