NRK Meny
Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Oppsummert

Karoline Bjerkeli Grøvdal er fødd i 1990 i Isfjorden i Rauma.. Ho konkurrerer i langdistanseløp, hinder, motbakkeløp. Bjerkeli Grøvdal har både gull, sølv og bronsemedaljar frå internasjonale meisterskap. Ho representerer idrettsklubben Tjalve.

 • Satser på Karoline i Tokyo-OL

  Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden i Rauma er med i friidrettsforbundet sin satsing mot OL i Tokyo 2020. I dag ble lista over utøvere presentert av friidrettsforbundet.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal trening
  Foto: Harald Thingnes / NRK
 • Grøvdal med ny norsk rekord

  Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk et kanonløp under NM i Sandnes i dag. Hun løp inn på tiden 9:13.35 og ble NM-mester i 3000 meter hinder. Hun slo dermed norgesrekorden, som hun selv har holdt siden 2007, som var på 9.33,19.

  NM friidrett 2017.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Bjerkeli Grøvdal brøt

  Karoline Bjerkeli Grøvdal klarte ikke å fullføre 5000-meterfinalen under London-VM søndag kveld. Hun havnet tidlig på etterskudd, og valgte å bryte underveis. Utøveren oppgir sykdom som årsaken.

 • Se Grøvdal løpe 5000 meter

  Klokken 20.35 springer Karoline Bjerkeli Grøvdal finale på 5000 meter i London-VM. Følg løpet i videovinduet under.

 • Grøvdal legger inn protest

  Karoline Bjerkeli Grøvdal legger inn protest etter sin 1500 meter for en hekt fra en av storfavorittene Sifan Hassen i siste sving.

  Om juryen godtar protesten vil Grøvdal bli topp seks i sitt heat og komme videre til semifinale.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal vurderer protest
Karoline Bjerkeli Grøvdal vurderer protest
Karoline Bjerkeli Grøvdal har satt personlig rekord på alle 5000 meter-løp denne sesongen, men under Diamond League-finalen i Brussel ble det «bare» 15.03,72.
Karoline Bjerkeli Grøvdal gjorde en fantastisk 10.000-meter og løp inn til tredjeplass. – Det er så fortjent etter alle problemene og alle skadene hun har vært gjennom, sier Jann Post.
Karoline Bjerkeli Grøvdal satte personlig rekord i Stocholm. Komm.: Jann Post, Karen-Marie Ellefsen og Vebjørn Rodal.
Bjerkli Grøvdal klarte VM-kravet.