Karoline Bjerkeli Grøvdal
Foto: Anders Skjerdingstad

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Oppsummert

Karoline Bjerkeli Grøvdal er fødd i 1990 i Isfjorden i Rauma.. Ho konkurrerer i langdistanseløp, hinder, motbakkeløp. Bjerkeli Grøvdal har både gull, sølv og bronsemedaljar frå internasjonale meisterskap. Ho representerer idrettsklubben Tjalve.

 • Sterk sesongstart av Grøvdal

  Karoline Bjerkeli Grøvdal leverte en meget sterk avslutning og var nær seier da hun innledet sesongen med 10 km gateløp i Valencia søndag morgen. Hun var også svært nær sin egen norgesrekord i løpet, som var preget av kraftig vind.

  Grøvdals norgesrekord er på 30.32, og hun løp bak en mannlig hare som skulle løpe på 30.30. Haren klarte imidlertid ikke å holde farten oppe i motvinden, så Grøvdal måtte løpe forbi og gjøre avsutningen av løpet selv. Hun var da svær nær å ta igjen vinneren, Norah Jeruto Tanui.

  De offisielle tidene er ikke klare, men Grøvdal løp uoffisielt på 30.37.

  Bislett Night of Highlights på Bislett
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Sterk tid av Grøvdal

  Ingen kunne stoppe Karoline Bjerkeli Grøvdal i gateløpet Hytteplanmila lørdag. Hun løp inn til tiden 31.23 på 10-kilometeren og vant klart foran konkurrentene. Bare Eilish McColgan fra Storbritannia har løpt fortere i Europa i 2021, med tiden 30.52.

  Grøvdal forteller til Direktesport at hun slet tungt med vinden de siste fem kilometerne, og at hun derfor ikke hadde mulighet til å slå sin egen norske rekord på 30.32 – satt i fjorårets utgave.

  – Det er klart jeg er bak der jeg var i fjor, men det er helt andre forhold her i år. Jeg er fornøyd med at jeg kan springe denne tiden nå. Jeg har så vidt begynt å trene igjen, sier Grøvdal som har feriert i Frankrike den siste tiden.

  Narve Gilje Nordås tok seieren i herreklassen. Han klokket inn på 28.55.

  Bislett Night of Highlights på Bislett
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Ingen rekord av Bjerkeli Grøvdal

  Karoline Bjerkeli Grøvdal dro til ISTAF-stevnet i Berlin for å løpe en god tid på 1500 meter, men havnet tidlig et stykke bak, samtidig som feltet sprakk opp foran henne.

  Grøvdal måtte dermed tette lukene selv den siste drøye runden, men det ble til slutt litt for tungt for Grøvdal.

  Tiden 4.05,70 var nesten to sekunder bak hennes personlige rekord og over fem sekunder bak den norske rekorden til Grete Waitz. Det holdt til en syvendeplass.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
Karoline Bjerkeli Grøvdal vil satse vidare på 5000m og 10000m neste år. Det betyr at ho ikkje kjem til å springe 3000m hinder i OL-året.
Karoline Bjerkeli Grøvdal braut i forsøket på å kvalifisere seg til finalen på 5000 meter.
Karoline Bjerkeli Grøvdal sleit med tunge bein på 3000 meter hinder i VM i Doha.

Gullsjanse glapp for Grøvdal etter telletabbe: – Jeg var helt sikker på at det var to runder igjen