Hopp til innhold
Bislett Games 2022
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Oppsummert

Karoline Bjerkeli Grøvdal er fødd i 1990 i Isfjorden i Rauma. Ho konkurrerer i langdistanseløp, hinder, motbakkeløp. Bjerkeli Grøvdal har både gull, sølv og bronsemedaljar frå internasjonale meisterskap.

 • 14. plass til Grøvdal

  Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden i Rauma klarte ikke å krangle seg inn blant de ti beste i VM i terrengløp i Serbia.

  33-åringen fullførte 10-kilometeren på tiden 32.49, og det skilte ett minutt og 44 sekunder opp til den kenyanske gullvinneren Beatrice Chebet.

  Grøvdal var med i tetfeltet ut fra start, men måtte slippe de fremste løperne etter seks-sju minutter med løping. Etter en tredel av konkurransen lå hun på 20.-plass.

 • Grøvdal konkurrerer i VM i terrengløp

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er regjerende europamester i terrengløp. I Beograd møter hun tøff konkurranse fra verdenseliten. Se Grøvdal løpe for VM-gull i terrengløp her:

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er regjerende europamester i terrengløp. I Beograd møter hun tøff konkurranse fra verdenseliten.
 • Grøvdal har ombestemt seg – deltar i VM i terrengløp

  Karoline Bjerkeli Grøvdal er tydeligvis i slag og har bestemt for å stille i VM i terrengløp i Beograd 30. mars.

  I utgangspunktet hadde ikke Norge planer om å stille med folk i mesterskapet i Beograd, heter det på hjemmesiden til friidrett.no, men 33-åringen fra Isfjorden har endret mening, og da blir det en liten norsk tropp på én utøver i Serbia likevel.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal dokumenterte prima form da hun vant halvmaraton i New York denne helgen. Hun ble den første europeer til å gjøre det på 14 år.

  Grøvdal løp inn til vinnertiden 1.09.09 etter en sterk avslutning. Fra før hadde hun tre 3.-plasser i denne konkurransen (NTB).

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løper først i mål under EM i terrengløp i Brussel.
  Foto: AP
 • Karoline Bjerkeli Grøvdal tok sitt tredje strake EM-gull i terrengløp: – En maktdemonstrasjon

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) lekte med konkurrentene og sikret seg sitt tredje europamesterskap i terrengløp. Det var hennes åttende medalje i seniorklassen.

  Det ble løpt ni kilometer i en tøff løype under gjørmete forhold som passet 33-åringen fra Isfjorden perfekt. Etter et snaut kvarter løping fikk hun en luke til konkurrentene og så seg aldri tilbake.

  – Dette er en norsk maktdemonstrasjon. Se på det steget. Det er så bra framdrift, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith underveis i løpet.

  Den norske løperveteranen har to gull, ett sølv og fire bronse fra tidligere EM.

  (NTB)

  grøvdal
Karoline Bjerkeli Grøvdal er regjerende europamester i terrengløp. I Beograd møter hun tøff konkurranse fra verdenseliten.
grøvdal

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL