Hopp til innhold
Bislett Games 2022
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Karoline Bjerkeli Grøvdal

Oppsummert

Karoline Bjerkeli Grøvdal er fødd i 1990 i Isfjorden i Rauma. Ho konkurrerer i langdistanseløp, hinder, motbakkeløp. Bjerkeli Grøvdal har både gull, sølv og bronsemedaljar frå internasjonale meisterskap.

 • Grøvdal forbedret norgesrekorden på 5 kilometer gateløp

  Karoline Bjerkeli Grøvdal slo til med sterke 14.58 på 5 kilometer gateløp på Jessheim og forbedret dermed sin norske rekord med seks sekunder.

  Det rapporterer Friidrett1 via Twitter. Ifølge bloggen har kun seks europeiske kvinner løpt raskere på distansen gjennom historien.

  Grøvdals forrige rekord på 15.04 ble satt i Spikkestad for to år siden. I fjor løp hun under verdensrekorden på distansen, men den tiden ble aldri godkjent ettersom løypa ikke var kontrollmålt. (NTB)

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Grøvdal står over Diamond League-finalen

  Karoline Bjerkeli Grøvdal har valgt å stå over det siste Diamond League-stevnet i Zürich neste uke. Det skriver hun selv på Instagram.

  Den norske friidrettsprofilen har i flere uke slitt med en ryggskade.

  – Jeg skal bruke de neste ukene til å jobbe meg tilbake og få ryggen 100 prosent frisk igjen. Derfor vil jeg ikke løpe i Diamond League-finalen i Zürich, men jeg vil fokusere på noen gateløp i september og oktober, skriver hun.

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • – Håper ikke at jeg er ferdig

  Karoline Bjerkeli Grøvdal (32) måtte gi opp medaljejakten i EM. Ryggsmerter og koronasmitte gjør henne også usikker til neste måneds Diamond League-finale.

  Nå krysser hun fingrene for at sesonginnspurten kan reddes.

  – Jeg håper ikke at jeg er ferdig. Det er mange løp igjen jeg kan løpe, deriblant Diamond League-finalen i Zürich i september. Jeg håper dette kan slippe fort, slik at jeg få løpt det som er igjen av sesongen, sa Grøvdal til NTB kort tid etter nedturen i München.

  Diamond League-avslutningen går over to dager 7. og 8. september.

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Grøvdal koronasmittet

  Dagen etter at Karoline Bjerkeli Grøvdal måtte bryte på 5000 meter, har hun testet positivt på koronaviruset. Det skriver hun på sin Instagram-konto.

  – Åpenbart ikke min dag, skriver langdistanseløperen fra Isfjorden.

  Grøvdal har slitt med ryggproblemer under mesterskapet, og hun droppet 10 000 meter på grunn av smertene.

  – Det er litt som å springe med en kniv i ryggen hele tida, sa Grøvdal.

  Den norske friidrettsprofilen hadde ingen løp igjen i EM, og det går sånn sett ikke utover mesterskapet for hennes del.

  EM friidrett 2022 i München
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Grøvdal trosser smertene – håper å løpe 5000 meter i EM

  Karoline Bjerkeli Grøvdal skal gi det et forsøk på torsdagens EM-finale på 5000 meter i München. Ryggtrøbbel satte deltakelsen i fare.

  Det ble klart dagen før medaljeløpet. Avgjørelsen kom etter at Grøvdal hadde vært gjennom en siste test.

  Romsdalingen hadde planer om å løpe både 10.000 og 5000 meter på Olympiastadion i det sørlige Tyskland, men hun droppet den lengste distansen etter å ha fått en smell i ryggen.

  I flere dager har ikke Grøvdal vært i stand til å løpe. Tirsdag sa landslagslege Ove Talsnes at hun hadde en viss framgang, men at situasjonen var veldig usikker.

  – Karoline har fått vondt i ryggen med gradvis verre smerter over tid. Hun har nesten ikke vært i stand til å løpe. Hun har fått intensiv fysikalsk behandling to ganger om dagen og er i bedring, sa Talsnes på et pressetreff på det norske utøverhotellet. (NTB)

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Karoline Bjerkeli Grøvdal vil satse vidare på 5000m og 10000m neste år. Det betyr at ho ikkje kjem til å springe 3000m hinder i OL-året.
Karoline Bjerkeli Grøvdal braut i forsøket på å kvalifisere seg til finalen på 5000 meter.
Karoline Bjerkeli Grøvdal sleit med tunge bein på 3000 meter hinder i VM i Doha.