Hopp til innhold

Grøvdal skal få tips av Gjert inn mot OL

Karoline Bjerkeli Grøvdal har satset hinder i to år. Nå vil hun tilbake til 5000 og 10 000 meter igjen – med hjelp fra brødrene Ingebrigtsen og pappa Gjert.

Karoline Bjerkelig Grøvdal

VIL HA TIPS FRA GJERT: Karoline Bjerkeli Grøvdal vil gjerne trene med familien Ingebrigtsen.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg har sagt han kan si alt han mener.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for det som måtte komme når hun nå skal samarbeide mer med Gjert Ingebrigtsen og hans team av sønner.

– Gjert vil ikke være min trener. Han har nok å henge fingrene i, men vi kan samarbeide med treningsleirer og han kan komme med innspill på områder jeg kan forbedre meg på.

Enkel peptalk

Ikke drit deg ut

Gjert Ingebrigtsen / Henrik Ingebrigtsen

Eldstebror Ingebrigtsen tror pappa Gjert kan ha en positiv innflytelse på treningen til Karoline Bjerkeli Grøvdal, men er ikke like sikker på om selvtilliten til andre går like mye i været av tilbakemeldinger fra Gjert.

– Peptalken hans til meg bruker å være: – Ikke drit deg ut!

Det motiverer meg vanvittig, men jeg tror ikke det er en vinneroppskrift. Det kan være han må tilpasse seg litt.

Klar for tøffe tilbakemeldinger

Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar over at Gjert Ingebrigtsen ofte kan være ganske «direkte» i tilbakemeldingene sine, men frykter ikke det kan bli for tøft.

– Jeg liker godt ærlige folk. Han er ikke min trener, så det spørs om han tør å være så direkte.

Grøvdal skal blant annet være med Ingebrigtsen-familien på treningsleir i Sør-Afrika.

Vil være med på treningsleirer

Grøvdal har et samarbeid med Knut Jæger Hansen som mentor og sparringpartner, men er i stor grad sin egen trener. Bare det å være med familien Ingebrigtsen tror hun kan hjelpe henne til å bli bedre.

VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar

GODT MILJØ: Grøvdal vil omgås gode folk for selv å bli bedre.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Treningsbiten er veldig lik og det er ting jeg kan forbedre. Det å være på treningsleir med dem bidrar til et prestasjonsfokus, og jeg omgås folk som vil bli gode. Jeg tror den pakka kan bli bra.

Og Gjert Ingebrigtsen deler gjerne kunnskap med Karoline Bjerkeli Grøvdal.

– Norsk friidrett er skrudd sammen sånn at det er ei begrensa gruppe mennesker som holder på med det samme. Da er det er naturlig å bidra.

Mye å bidra med på det mentale

Særlig på den mentale biten tror Grøvdal at Gjert Ingebrigtsen kan ha gode innspill.

– Det er ikke alltid selvtilliten er på topp. Den må være der, og det har jo Ingebrigtsen-gutta. Gjert sier det er viktig.

Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.

TYDELIG: Gjert Ingebrigtsen er ofte veldig direkte i tilbakemeldingene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Selv vil ikke Gjert Ingebrigtsen si så mye om hva han kan bidra med.

– Jeg regner med hun setter opp ei lita ønskeliste, så får vi se hva vi klarer å innfri. Hun har nok dreid i en retning som går mot vår type trening.

Sportsnyheter

Se alle målene i mesterligaen for kvinner, Barcelona - Wolfsburg.

Ellevill snuoperasjon da Graham Hansen og Barcelona vant mesterligaen

Caroline Graham Hansen (28) herjet da Barcelona snudde 0-2 til 3-2, og vant mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Dødsulykke på tribunen stoppet kamp i Argentina

  Kampen mellom den argentinske serielederen River Plate og Defensa y Justicia ble natt til søndag stanset etter at en supporter falt fra en høyde og døde.

  River Plate tok imot Defensa på sin hjemmebane i Buenos Aires da hendelsen skjedde etter 25 minutters spill. River Plate melder på sine nettsider at mannen døde momentant etter et fall fra en høy tribune.

  «River Plate beklager å informere om at en supporter falt fra Sivori Alta-tribunen og døde på stedet», heter det i uttalelsen.

  Ifølge Goal dreier det seg om et fall på rundt 15 meter.

  River Plate skriver samtidig at helsepersonell, politi og sikkerhetsvakter var på stedet umiddelbart. Området hvor ulykken skjedde blir stengt i 24 timer for å få mer klarhet i hva som har skjedd. (NTB)

  Argentina Soccer
  Foto: Nicolas Aboaf / AP
 • Vil ha nasjonal tiltaksplan mot økonomiske barrierer

  Det har vært mye fokus det siste året på at familier sliter med å betale for barns idrettsaktiviteter og at dette nå også gjelder en langt større del av befolkningen enn før.

  Oslo Idrettskrets advarer norsk idrett om at organisasjonen ikke har vært god nok til å gjøre felles tiltak mot økonomiske barrierer i idretten. Derfor har de foreslått at det utarbeides en nasjonal tiltaksplan mot økonomisk barrierer i idretten.

  Forslaget deres på Idrettstinget søndag var blant annet også at særidretter med barne- og ungdomsaktivitet lager egne regler og retningslinjer for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett.

  Kretsen ønsker kort sagt å dempe det de kaller en profesjonaliseringsgallop i idretten, noe som også innebærer økte kostnader. Også Trøndelag Idrettskrets har engasjert seg kraftig i tematikken.

  - Økonomi som barriere er sannsynlig en av vårt tids største utfordringer, sa Zaineb Al-Samarai, en av de to presidentkandidatene, fra talerstolen.

  Norges Fotballforbundet støttet et forslag om å utarbeide nasjonal tiltaksplan, men ønsker ikke det de kaller rigide regler for omfang og kostnader i egen barne- og ungdomsidrett. De peker på at klubber har ulikt utgangspunkt.

  - Vi advarer mot endimensjonale og rigide krav, sa Leon Aurdal i Norges Fotballforbund fra talerstolen.

  Oslo Idrettskrets foreslo at den nasjonale tiltaksplanen skal legges frem for diskusjon på Ledermøtet i 2024, og fremmes for vedtak til Idrettstinget i 2025.

  Idrettstyret hadde en liten presisering til forslaget om nasjonal tiltaksplan og fikk støtte for dette.

 • Vegas Golden Knights vant første finalekamp

  Det ble en tett og jevn batalje da finaleserien i årets NHL-sluttspill mellom Vegas Golden Knights og Florida Panthers startet i kasinobyen. Knights vant 5-2

  Kampen bølget fram og tilbake, men det ble til slutt Golden Knights som vant. Dermed kunne hjemmelaget hente gevinsten i den første kampen i finaleserien.

  Golden Knights leder nå 1-0 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper. (NTB)

  Stanley Cup Panthers Golden Knights Hockey
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste